До вашої уваги друга частина відео про чай зі старих дерев. Подорож починається з відвідин найстарішого чайного дерева в світі. Вік знаменитого чайного дерева 3200(!!!) років. Це важко собі навіть уявити. Але це науково доведений факт.
Чайні люди десь розкопали старий радянський журнал "Природа" з 1952 року. В ньому розповідається про наш рідненький закарпатський чай.
Ще раз спробував гуандунького улуна Фен Хуан Дань Цун,але вже іншим методом. Використав 8 грамів на 120мл гайвань. Промивка перша 10 сек , друга відразу ж злив. Потім перший пролив 15 секунд й надалі додавав по 3-4 секунди. Вийшло дуже міцно,я навіть не можу назвати це гіркуватість. Це якийсь дуже міцний гіркуватий смак,який переходить у солодкий післясмак й залишається на губах,як якийсь сироп! Дійсно, тепер розумію,чому його готують міцним за "оригінальним" рецептом,але все одно страшнувато було заварювати надміцний напій.
Чайний марафон "Я люблю Менку!" 8. Шен пуер Менку Хао měng kù hào (піньінь) Рік в-ва - 2012 (дата на обгортці - 29.04.2012) Вага - 400 г Дегустаційні замітки Коли шилом відділяєш від шена шматочок, то відчуваєш, що він "пухкий", не кришиться, а розділяється на окремі листочки. Сухий пуер пахне ледь-ледь відчутним димком і сухофруктами. В прогрітому чайнику аромат посилюється, стає копчено-димним. На перший погляд - типовий представник Менку. Смак - дубова кора, солодкість, легка терпчинка. Та особливістю цього шена є ментоловість, освіжаючий ефект на верхньому піднебінні. Смак округлий. Солодкий післясмак. Настій прозорий, коньячного кольору. Кожний ковток прогріває і додає бадьорості. Згодом поділюся дегустаційними замітками про старшого брата цього шена, а саме про Менку Хао 2007 р. Список продегустованих чаїв (марафон "Я люблю Менку"): 1. Шен пуер Менку Жунши - Весняні паростки 400 г (2007 рік) 2. Шен пуер Цяо Му Сяо Шен Бін 145 г (2013 рік) 3. Шен пуер Менку Цін Бін 400 г (2011 рік) 4. Шен пуер Дикий чай точа 100 г (2011 рік) 5. Шен пуер Весняний Чай Року Мавпи 100 г (2016 рік) 6. Шен пуер Менку Жунши Мінцянь Чунь Цзянь 100 г (2015 рік) 7. Шен пуер Менку Жунши Високогіргий Номер Один 400 г (2011 рік) 8. Шен пуер Менку Хао 400 г (2012 рік) ______________________ Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
Виглядає чудово Хотів ще поділитись таким спостереженням, що став їсти солодощів просто мінімум взагалі. Раніше вживав "щось до чаю" , зараз же з оцима чаями нема бажання ще щось їсти. А без вживання "до чаю" ,як виявилось, я солодощі їм не часто. Натомість з'явилося в мене таке поняття "йду пити чай". Не йду за чаєм, не йду собі чаю заварю,а саме "йду пити" )
Це вже як традиція, своєрідний ритуал. На самих початках мого захоплення китайським чаєм дружина часто говорила: "Ну скільки вже можна пити той чай?!". Тепер вона говорить: "Ну коли ти вже йдеш пити свій чай?!"
Доброго дня, панове ) Хто з вас чув за магазин чаю "Золотий фенікс", що на вул. Дорошенка? Вони ще проводять "чайну церемонію" за 30 грн., де пропонують на вибір різні види чаю. Вчора був, купив собі молочний улун (так, розумію, що це "чай", а не чай, але ну так вже хотілось))) ), посуд в них бачив. Ось ссилка: Магазин Китайського Чаю "Golden Phoenix - Золотий Фенікс" Але найбільше сподобалась ось така схема: https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.ne...=a3ce9319863dba8647a780525b8e6238&oe=59C62087 Так, хтось там брав в них чай? Щось може сказати за якість? (цей "чай", що я взяв - це, звістно, "баловство", тому по ньому оцінуювати якість я не можу).
@infata Добрий вечір! Я там не був, тому і розказати не маю що. Прочитав їхню сторінку в фейсбуці, подивився фото щасливих клієнтів Якщо клієнти щасливі, то значить такий магазин потрібен. Як кажуть, кожному своє. Оскільки Ви і далі в пошуку, то я так розумію, що жоден з чаїв, які ми разом купляли, Вам не сподобався? Ваших відгуків в темі, на жаль, я не побачив.
О, я не заварюю поки в гайвані, та і ще не набив руку, тому відгуки не даю. Знаєте, ось той чай, який Ви забракували, в ньому таки щось є... І я так розумію, що коли буду мати кращої якості, він мені дуже сподобається. А поки я п"ю ці чаї, що тут замовляв. Я один їх п"ю, тому росхід йде малий. А на магазин я натрапив випадково, коли йшов по вулиці. З пуерами, бачу, я не подружився. Так, це особливий вид підготовки чаю, але, скажем так, у нас з ним різні погляди )) Поки допиваю той "червоний халатик", а як куплю гайвань і піалочки, які мені будуть довподоби і навчуся підготовлювати воду (я використовую з термопоту, що не є, як я розумію, правильним), тоді проведу для себе дегустацію "по всім правилам" і окремо випишу, який вид чаю як саме мені смакував.
Безперечно, що чай не є поганий настільки, що його не можна пити. Зовсім ні. Просто він не такий смачний, як був попередній від того ж продавця. Я б радив Вам його покласти в темне місце і хай собі там полежить. Я більш ніж впевнений, що прийде час і на нього. Згадаєте мої слова.
Один з моїх чайних друзів подарував пробник зеленого чаю. Я вирішив поділитися своїми враженнями. Тай Пін Хоу Куй (Вожак мавп з Тайпіну) 3,7 г чаю на 200 мл склянку, вода біля 80 градусів. В ароматі присутня домінуюча гостра нотка, яку складно ідентифікувати, але яку вже зустрічав раніше. Щось кислувато-солодке, аромат якоїсь польової трави. Різкий, не вельми приємний. Щось подібне було в одному з шенів, який придбав років зо два тому. Попробував його тоді, відклав на вилежування, можливо щось зміниться з часом. На жаль з зеленим чаєм так не зробиш. Треба пити вже і таким, як він є. Можливо перетримав, але ця неприємна нотка вилізла і у смаку. Трав'янистість, занадто різка, щоб бути комфортною. Зменшив температуру і експозицію при наступному заварюванні. Отримав кращий смак, більш м'який, менше терпкості. Пілясмак солодкуватий, приємний, освіжаючий. Маю ще одну порцію чаю, тому буду продовжувати експерименти. Ну і цікава стаття на цю тему.
Невеличка порада , клавіша зліва від "1" є апострофом ' . Перевірено, пуер взагалі мав інший смак, коли заварював без гайвані. Після придбання гайвані з цима пуерами обов'язково потоваришують.
Доброго всім здоров'я, мої чайні друзі! Оскільки літечко минає, а розумні люди радять готувати сани заздалегідь, то і я посидів-поміркував за піалкою чаю, та й ось що надумав. Щоб тема і далі розвивалася та була цікавою, потрібно пробувати різний чай. Запасів моїх улюблених шен пуерів від Менку мені вистарчить на років два-три. Тому час вже розширювати чайні горизонти. З вересня планую поновити спільні закупки. Але цього разу вони будуть тематичні і проводитися частіше. В кожній закупці будуть по кілька чаїв(5-6) одного виду. Всі учасники СП отримають весь набір чаю для дегустації. Це дасть поживу для обміну враженнями. Кількість цього чаю буде залежати від внеску кожного. Тепер про графік (нижче вказав дати СП): 1 вересня 2017 - тайванські улуни 1 листопада 2017 - червоні чаї 1 січня 2018 - шу пуери 1 березня 2018 - гуандунські улуни 1 травня 2018 - зелені і південно-фуцзяньські улуни 1 липня 2018 - білі, жовті, жасминові та інше. Таким чином за рік часу ми будемо мати загальне уявлення про практично весь асортимент китайського чаю. Свідомо вилучив зі списку північно-фуцзянські улуни і чорні чаї. Перші дуже дорогі, а другі досить специфічні. Можливо колись і до них доберемося. Якщо когось зацікавлять шени, то звериайтеся в індивідуальному порядку. Всі фінансові питання прошу зараз не обговорювати, для цього буде відновлено відповідну тему. Хочу знати вашу думку.
Новачки часто скаржаться, що не розуміють білих і жовтих чаїв. Тому спершу всі інші. Китайці можуть зробити і продати все що душа забажає. Але чи воно нам потрібно? Я гляну той чай, що ми купували. Якщо він буде на залишку, то зможу для Вас взяти. Продавці зберігають їх в належних умовах. Ви хочете обидва чи якийсь один?
Мабуть, восени Білочунь буде зігрівати краще, Маофен більш свіжий та весняний. Та ще точно не вирішив,як буде вже ближче до покупки,точно сказати зможу. Все ж таки вони такі різні,важко обирати)