ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Zabudovnuk

Zabudovnuk Well-Known Member

По-перше, Забудовник пожалівся на відсутність коштів один раз і то, вибачався за це, по-друге, шановний пане Пінкертоне, якщо б Ви задали питання за які кошти була придбана земля, отримана декларація, видані всі технічні умови на газ, каналізацію, водопостачання, пожежогасіння, зроблені проекти на підставі цих техумов, отриманий зведений план , вичищена земля, підготовлений котлован, забито 280 паль, залито 800 кубів бетону цоколю, збудовано як мінімум 5 поверхів, після чого люди почали купувати квартири. За що Ви постійно говорите? Про що йдеться? За який 11 поверх? Він будується для таких самих мешканців, як і Ви. І ще раз повторюю, без нього будинок не зміг би існувати, він є запроектований так само, як і у всіх будівельних компаніях, від яких Ви в захваті. Ми, направду не хочемо більше з вами переписуватись і досить ображати нас. Собівартість нашого будинку від подібних 5-ти місячних, при тій самій житловій площі відрізняється як мінімум на 500 тис.у.о., які ми віддаємо Вам, а не крадемо їх у Вас, і ще раз повторюю при такій самій ціні-питання, як продаються довкола. І ще раз пояснюємо, якщо б не ті дорожчання, які відрізняють наш будинок від подібних на перший погляд, ми вже наголошували, то ми би вже давно закінчили будівництво і не відповідали би на Ваші дурниці. Єдине з чим ми погоджуємося - це затримка, але затримка на яку ми пішли, щоб виконати перед Вами всі свої обов'язки, а не йдемо на здешевлення проекту і видачу його в бюджетному варіанті, який Вас так надихає. Якщо Ви сумніваєтесь в чомусь з вищенаведеного, Ви можете взяти будь-якого незалежного експерта з будівництва (бажано, щоб у нього був досвід у будівництві, а не аматора, як Ви нас обізвали) і ми маємо надію, що він Вам підтвердить, що більш професійної команди, що стосовно будівництва ще потрібно пошукати. .Ми відповідаємо і коментуємо не тільки для Вас, в зв’язку з чим цю переписку читають інші люди, тому, якщо у Вас справді є важливі зауваження до будівництва, то, будь ласка ми вислухаємо. Направду, переписка з Вами забирає в нас робочий час, краще Ви та усі інші швидше переїдете до своїх осель.

2. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Zabudovnuk,

Побажання №1: Я розумію, що є генплан, чужа територія, але... чи є ще варіант доопрацювати цей кут? Домовитись з сусідами і зрізати чи заокруглити його якщо не так, як на фото, то хоча б зовсім трохи?
    Переваги такі:

1. це би не лише реально, а й візуально збільшило площу прибудинкової території
    2. Зробило б її більш "цивільною" та "жилою"
    3. Думаю, по фен-шую гострі кути теж не є дуже бажаним :)
    4. Також сторож міг би оглядати більший відсоток території а, отже, охороняти більше майна
    5. Ну і ніхто не вдариться головою в кут.

Побажання №2: Чому ви закинули таку важливу річ, як офіційна сторінка будинку?
    Як щодо того, щоб поповнити цю сторінку http://uvelirnuy.lviv.ua/?page_id=120 розширеною інформацією по кожному з перелічених пунктів?

• Котел - така-то модель.
    • Батареї - така-то модель.
    • Двері - така-то фірма, такий-то склад.
    • Газоблок - така-то марка.
    • Ліфт - модель, марка, особливості.
    • і так далі...

Ці речі вже давно встановлені в будинку, тому так буде зрозуміліше для нових мешканців, чим ваш (наш) об’єкт якісно відрізняється від конкурентів і це може вплинути на прийняття ними рішення про те, де обрати майбутню домівку.
    + здалось би десь на сайті вказати статус будівництва на даний момент, а саме про те, що готова декларація про готовність до експлуатації.
    Сайт - це дуже важливо. Всі, в першу чергу, черпають інформацію через інтернет.

• Подобається Подобається x 2
  3. rkc

rkc Well-Known Member

1. Відразу скажу, що наведені вище пости від імені забудовника я жодним чином не пов'язую з ним. Ну не може ТАКЕ і ТАК писати людина з багатим життєвим та успішним підприємницьким досвідом. Її вина полягає лише у тому, що довірила цю роботу абсолютно непідготовленим людям. Окрім того, дуже шкода Ігоря Каленського, оскільки це фактично зводить нанівець майже всю його роботу по продажі квартир. Справа не в критичних зауваженнях, бо недоліки у будівництві є всюди. Справа в тому, що нікому не захочеться, щоб тобі за ТВОЇ ж ВЛАСНІ гроші ще й ХАМИЛИ. Це просто жахливий і кричущий дилетантизм в роботі с клієнтом, який, як відомо, завжди правий (і особливо правий, коли навіть і не правий).

2. Та найбільше вражає просто вбивче незнання азів економіки та підприємництва. Ну досить вже вихвалятись своїми палями, фольгою та іншим, а також лякати нас тим, що можете погіршити якісь будинку, здешевивши його. Нагадую для дилетантів - ми, мешканці, набуваємо ТОВАР (квартири) з цілком певними характеристиками, які частково зафіксовані у документах, а частково обіцяні нам продавцем Ігорем при підписанні угод. Якщо б цей ТОВАР не мав ТАКИХ характеристик, то ви б не продали і половини того, що зараз продали. Справді, хто б купляв тоді неякісне житло у промисловому районі? Якщо ж розмови про погіршення якості житла будуть продовжуватись і далі, то, очевидно, нам і справді прийдеться найняти експертів, щоб розібратись у тому, що в результаті набудовано. Адже мова тоді піде про ПІДЛОГ товару. А це вже предмет колективного судового позову.

3. І останнє. Взагалі не зрозуміло, навіщо було зчиняти всю цю бучу. На форумі все було спокійно, люди мило розмовляли про парковку, проте їх наче з помийного відра облили якоюсь нісенітницею . Може при цьому від імені забудовника хоч ЩОСЬ було сказано про виконану на сьогоднійшній день роботу. Ні! Може розповіли про те, як буде виконуватись ця робота (яка конкретно, в яких секціях, в які терміни) - теж ні! То НАВІЩО все це було???

4. Uganka

Uganka Well-Known Member

Хлопці,не сваріться! Шановний Забудовнику,прочитайте уважно наші пости і відгукніться на наші бажання,дайте відповіді на запитання і поважайте нас.Думаю,що багато з нас все розуміє і десь вам вибачає.Інакше ,розмови ці велись би на іншому рівні. Цінуйте це! Любі сусіди,панічні настрої відвідують нас всіх по черзі,для цього ми і підтримуємо вогник на цьому форумі,щоб ділитися інформацією,заспокоювати один одного,впливати на хід будівництва.Є речі,які ми можемо змінити,а є ті,з якими ми можемо тільки змиритися і чекати. Буде в нас свято,навіть сумнівів не маю. А пишу,бо хочу всіх привітати з Різдвом Христовим! Любові всім,миру,терпіння і здоров'я![​IMG]

• Подобається Подобається x 3
  5. Дмитро Завражин

Дмитро Завражин Well-Known Member

Відповім за Забудовника. Це питання піднімалося, опрацьовувались варіанти, буди перемовини з сусідами (вони в свою чергу бажали зрізати інший кут). Але - це чужа територія, чужа земля. Сусід не хоче верогідних юридичних проблем із землею.
    Щодо кутів - там кут не гострий, а тупий. Цікаво, де ви плануєте посадити сторожа, біля входу в будинок?
    Нижче планована схема території будинку:

Вкладення:

• Схема1.jpg
      Схема1.jpg
      Розмір файлу:
      116,7 КБ
      Переглядів:
      47
    • Подобається Подобається x 1
  6. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Ще ідея: а що якщо спробувати перепланувати парковку так, щоб це не був великий шматок асфальту перед вікнами? Спробувати додати хоча б вузенький рядок алейки з деревами, щоб озеленити територію?

7. Дмитро Завражин

Ми маємо забезпечити мінімум 40 паркомісць для будинка. Без втрат стоянок перепланувати паркінг не вдастся. Садіть собі дерева вздовж парканів.

8. Meshkanets

Meshkanets Member

Так, Забудовник ставтесь коректніше до своїх клієнтів, бо ми можна сказати найняли вас аби ви збудували нам будинок і ви відповідаєте за кожну нашу гривню! Хоче хтось вже стяжку то постеліть йому вже. Але за якість під його відповідальність.
    І не дуже гарно писати тут прізвища людей, що вклали свої можливо і "сірі" гроші в цей дім, або купили таємно від родичів, друзів чи держави. Це ж таємниця.
    А про те, що фонд за 3 місяці до запланованої здачі в експлуатацію закриється було написано в договорі вашому.
    Тут багато мудрих думок писали люди - прошу врахувати їх або хоча б подумати про них!
    То що ви не встигаєте то вам в мінус. Але мушу визнати що ви молодці що хоч пробуєте дотриматись обіцяної якості. І що чесно пишете, відкрито, як є. Ми це цінуєм!! Хоча деякі речі не варто вже так розписувати привселюдно.
    А я думав, що на 11 поверсі (технічний поверх) будуть кладовки. Мені зручніше було б мати кладовку на даху ніж в підвалі.
    Якщо там будуть квартири то яка на них ціна за метр? Може і я б собі подумав про то шоб придбати там. Вони продаються?
    Саме головне, майте на увазі якщо я в результаті не побачу в домі гарний хол, коридори, батареї і котел в квартирі, то я не повірю, що то приміщення що ви мені даєте є саме той елітний підвищеного комфорту дім, за який я заплатив. Тому закриваю очі на незначно затримані терміни але ще раз кажу вам що закрити очі на остаточну якість не закрию і думаю не лише я! При всій повазі до вас і вашої команди!
    Успіхів вам в роботі!

9. rkc

rkc Well-Known Member

Дякую за публікацію схеми.

Може варто було б ззовні перед входом-в'їздом замість маленької частини газону, яка примикає до дороги, зробити паркомісця для тих автомобілів, яким не обов'язково заїжджати на територію (або ж не вистачило місця всередині)?

10. BOND

BOND New Member

Забудовник, бачу взагалі тут охамів. Будинок обіцяли здати в серпні! Факт є фактом! То де ж той зданий ЕЛІТНИЙ будинок???!!! Люди планували Новий рік в своїх квартирах зустрічати! Яка ціна підвалу???!!! Чекаємо 25 грн за долар? Тоді ціну будем виставляти?! БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВБИВАЄ! Отак і живем. В Європу дуже хочемо. Про що тут говорити, коли забудовник елементарно спілкуватися не вміє з своїм інвестором.

---------- Додано в 17:09 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ----------

ЧОМУ В БУДИНКУ ХОЛОДНО!?!!!! ЦЕ ВАШІ ПРОБЛЕМИ! ЯКЩО НЕВИГІДНО БУЛО ЗДАТИ ВЧАСНО БУДИНОК, ТО БАЧУ БУДЕ ВИГІДНО ГРІТИ ЙОГО ЦІЛУ ЗИМУ!

11. Дмитро Завражин

Погоджуюсь, можна зробити.

12. rkc

rkc Well-Known Member

Отже, новорічного дива, як на це дехто сподівався, не сталось - нашим квартирам ще далеко до здачі. Більше того, найімовірніше, обіцянки на лютий теж не збудуться. Вже йде похолодання, і якщо не вдасться стабілізувати у будинку прийнятну температуру, то стяжки заливати і справді не варто (не зрозуміло, правда, чому не можна стелити і тестувати теплу підлогу - це навіть більший шмат роботи, ніж пізніша заливка стяжок). Та якщо чесно, то важко уявити, як будуть сохнути ці стяжки навіть при стабілізованій прийнятній температурі - уявляєте, яка там буде вологість (вікна ж відкривати не будуть, а через вентиляцію не дуже тепла і тому важка пара буде виходити дуже повільно).

Проте звинувачувати у цій ситуації ми повинні не тільки забудовника, але й себе. Два-три місяці тому ми могли спільними зусиллями "переконати" забудовника вжити набагато більш дієвих засобів для завершення робіт до Нового Року. Але ми цього не зробили, тож маємо що маємо. І не варто тепер вже діставати з цієї нагоди всіх навколо, бо можливості за теперішніх кліматичних умов щось суттєво змінити на краще майже відсутні.

13. Steve Gates

Steve Gates New Member

Всім привіт,

Бачив на сайті проекту є ще вільні квартири.
    Хтось в курсі яка ціна з м2?

Дякую

• Подобається Подобається x 1
  14. rkc

rkc Well-Known Member

Є спосіб зекономити від одного до двох місяців, якщо процес монтування і тестування теплої підлоги та заливки стяжки розбити на два етапи.

Перший етап, який займе найбільше часу і не буде залежати від температури, це лише монтування і тестування теплої підлоги, а також стелення екструзійного пінопласту там, де мешканці захотіли додатково. Потім квартири закриваються на замок в очікуванні чергової хвилі потепління, коли можна буде залити стяжку - другий етап. Єдиний недолік цієї схеми - це те, що труби двічі прийдеться ставити під тиск (спочатку для тестування, потім - для заливки). Проте виграш у часі є надто вагомим. Чи може є ще якась причина, щоб не скористатись такою схемою, окрім того, що "так не роблять"?

Стосовно "так не роблять". Нам вже говорили, що під екструзійний пінопласт не кластимуть гідроізоляцію, хоча "так теж не роблять". Зараз мене цікавить, чи кластимуть під стяжку армовану сітку?

15. volter

volter Active Member

Доречі можна поставити в квартирах обігрівачі і заливати стяжку. Достатнь прогріти до +5 градусів

16. rkc

rkc Well-Known Member

Остання важлива робота у квартирах - монтаж, тестування теплої підлоги і заливка стяжки. І справа ця не настільки проста, як може здаватись. Достатньо десь ухилитись від технології чи просто схалявити, і мешканці отримають масу проблем, вирішити які можна буде в остаточному підсумку лише демонтажем підлоги. Причому виразно проявитись ці проблеми можуть вже після стелення плитки, встановлення сантехнічного обладнання та облаштування кухонь. Можна уявити величезний об'єм робіт, який тоді прийдеться самотужки здійснити.

Я запитував стосовно армуючої металевої сітки. Насправді, серед спеціалістів не інує усталеної думки - хтось вважає, що її потрібно давати, якщо товщина стяжки менша 4.5 см (у нас - 5 см), а хтось її рекомендує ставити завжди, вибираючи товщину дроту і розміри клітинок в залежності від товщини стяжки. Якщо я правильно зрозумів, то на пінопласт потім ляже фольга, на яку покладуть труби. Як труби кріпитимуть? Якщо не буде армуючої сітки, то прийдеться дюравити фольгу, що негативно вплине на всю конструкцію. Чи будуть і як ставитись так звані маяки? І так далі.

Враховуючи, що забудовник і генпідрядник вперше будують такий об'єкт, природнім буде запитати, чи усвідомлюють вони всю складність цієї роботи, чи мають працівників, які вже робили успішно таку роботу?

І ще. Раджу перед заливкою стяжки обов'язково подивитись всю конструкцію самому. Не тільки для того, щоб проконтролювати її якість (у першу чергу наявність демпферного матеріалу достатньої товщини вздовж стінок). Потрібно зробити фотознімки підлоги і навіть деякі заміри, щоб потім, при монтажі сантехнічного обладнання та інших роботах, які потребуватимуть отворів в підлозі, не пробити труби.

17. Chuvachok

Chuvachok Андрій

rkc, судячи з кількості квартир (110+), ймовірність виникнення проблеми при умові неякісно виконаної роботи або виконаної не за технологією, зростає значно.
    Так що, думаю, Забудовник про це в курсі і підлогами у нас займаються не вусаті дядьки з Закарпаття. Можливо, тому забезпечення і контроль якості дещо сповільнює загальний процес роботи з підлогами. Ймовірно тому і Забудовник і тягне зі стяжками, щоб не набути проблем ані собі, ні нам.
    Хочеться вірити в це. В даному випадку все як в прислів’ї: поспішиш - людей насмішиш.

18. rkc

rkc Well-Known Member

Так категорично не можна, бо не вдасться забезпечити рівномірність обігріву, а це призведе до розтріскування стяжки. Взагалі, з цією стяжкою ми добряче вляпались. Якщо не вдасться обігріти будинок до приблизно 20 градусів, що дуже сумнівно, то висихання (вірніше - процес адгезії) стяжки при меншій температурі триватиме не 20-30 днів, а кілька місяців. Ситуацію покращали б спеціальні добавки до бетону, але ж хто це робитиме. Окрім того в таких випадках стяжку покривають утеплювачем (наприклад, тирсою) та плівкою, проте і цього, швидше за все, не буде.

Оскільки на все це накладається відсутність належного досвіду у наших будівельників, то інколи думаєш, що краще було б з цією стяжкою почекати до тепліших часів :) Можливо ЗА ТАКИХ УМОВ будівельники правильно роблять, відтягуючи ці роботи :).

Останнє редагування: 30 гру 2014
  19. volter

volter Active Member

Я кожен день бачу у Львові бетоновози які їздять по новобудовах і заливають відповідальніші елементи будинків як наша стяжка.

20. rkc

rkc Well-Known Member

А я бачу, як карпатбудівці у ці морозні дні завершують заливати каркас останнього поверху сусіднього будинку. То може і справді не існує різниці між буд.організацією, яка має такий солідний досвід роботи, і нашими генпідрядником і забудовником, для яких все вперше!? :)

Наші зараз займаються сходовою клітиною, коридорами, скоро монтуватимуть перила, словом, роблять будь-що, аби не працювати в квартирах. І не думаю, що таким чином вони намагаються насолити мешканцям, яких цікавлять у першу чергу саме квартири. Швидше за все, у них не має впевненості, що вдасться успішно справитись з роботою по стяжці. А їх невдача нам загрожує у кращому випадку втратою кількох місяців, протягом яких стяжка буде застигати при меншій ніж 20 градусів температурі, а в гіршому випадку - демонтажем стяжки.

а де твій аватар? :)