ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Рано руки склали ;)

• Подобається Подобається x 2
  2. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Вкінці листопада будуть документи на право власності. В квартирах будуть підключені комунікації, ймовірно, стяжка теж буде на тому етапі. Коридори загальні зроблять після здачі. І прибудинкову теж.

Якщо в когось ще є якісь конкретні питання - прошу сформувати їх чітко і коротко і кинути менітв приватні повідомлення. Я дізнаюсь відповіді від Забудовника напряму і відповім.

Основний меседж - без паніки! Все йде добре.

3. Chuvachok

Chuvachok Андрій

...ще 2 години чекаю питання

4. Uganka

Uganka Well-Known Member

А може не так закликаєте і з контингентом все ок :tongue:

5. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Отже, сьогодні мав зустріч з забудовником, архітектором, підрядником, технаглядом та менеджером з продажів і отримав наступну інформацію по будівництву нашого будинку.

Зараз: є техпаспорт на будинок, довідка з БТІ. Протягом місяця буде декларація про завершення будівництва.

До кінця року Підрядник завершить всі роботи в квартирах. В квартирах на тому етапі має бути все проведено (світло-газ-вода і тд.).
    Десь в той же період +- місяць ми всі отримаємо свідоцтва про ПВ.

Десь в середині січня можна буде пустити майстрів для ремонту.

До квітня 15 року Підрядник виправлятиме-дороблятиме всі нюанси по будинку + займатиметься прибудинковою, щоб все завершити на 100%.

По паркану змін не буде.

Висновок: певна затримка є, але всі активно працюють і вже видно яскраве світло в кінці тунелю. Можна все зробити дещо швидше, але зменшиться якість. Такі новини та реалії.

• Подобається Подобається x 5
  6. volter

volter Active Member

Новини непогані, але де гарантія, що це реальні терміни і дати?

• Подобається Подобається x 1
  7. rkc

rkc Well-Known Member

Реальність цих обіцянок залежить від того, скільки і яких додаткових субпідрядників залучать забудовник та генпідрядник. Якщо їх буде недостатньо (а шидше всього так і буде), то ще раз, через місяць-другий, "без паніки" проковтнемо чергові "реальні" терміни і вважатимемо їх "непоганими новинами". Я ж думаю, що із майстрами на середину січня тут явно переборщили - дай Бог хоч на березень :) ... Втім, побачимо!

8. Chuvachok

Chuvachok Андрій

volter, гарантій жодних, лише слово Забудовника і його значне бажання довести почате до кінця. Я більш ніж певен, що це бажання реалізується у скорому часі, тим більше, що є досить серйозний мотиватор - Кредобанк. В інвестуванні все грунтується на спокої та довірі.
    rkc, думаю, кількість субпідрядників напряму залежить від ваших тривожних повідомлень ;) Якщо маєте дійсно хороші ідеї позитивно вплинути на темпи будівництва - викладайте їх чи збирайте збори. Думаю, більш ніж 70 сусідів (на даний момент) ці ідеї підтримають.

9. rkc

rkc Well-Known Member

Chuvachok, "кількість субпідрядників і справді залежить від моїх тривожних повідомлень". І не тільки моїх. Забудовник хоче допродати решту квартир, для цього йому потрібні "спокій та довіра", а також відсутність "паніки" :). І це чи не останні часи, коли ми ще можемо на щось вплинути. У нашому егоїстичному світі :) ніхто не зацікавлений ділитись куском хліба. Генпідрядчик - не виняток, він може віддати частину обєму роботи лише під тиском забудовника, а наше завдання - спонукати забудовника тиснути на генпідрядчика. Поки забудовник не розпродався і не передав нам квартири у власність, ми ще маємо таку можливість.

І нагадаю, що озвучені нині терміни я називав приблизно місяць тому. Тоді це клеймили як "паніку". Тепер, коли місяць гарної погоди майже втрачено (забудовник лише недавно почав проявляти додаткову активність), ці терміни знову не виглядають реальними.

10. rkc

rkc Well-Known Member

Як відомо, нині основна робота в квартирах - монтаж і тестування опалювальних систем, встановлення волого-тепло-ізоляції та заливка стяжки. Полінувався вставити свої фотознімки :), тому подивіться фотки Чувачка у пості http://forum.lvivport.com/vbfavorites.php?do=add&entry_type=post&entry_id=2864942, де видно радіатори і труби на підлозі. Труби лежать чітко на підлозі (бетонному перекритті) і заховані у благенький (і, гадаю, найдешевший із усіх можливих) утеплювач, який під тиском бетону перетвориться у тонкий лист. Підлога повинна бути ізольована від вологи - у недорогих варіантах використовується товста поліетиленова плівка. По-перше, я не уявляю, як тепер цю плівку можна підсунути під ці труби, щоб дійти до стінок. Швидше за все, плівку або кинуть поверх труб, залишивши без вологоізоляції частину бетонного перекриття, або ж взагалі покладуть лише до труб, не довівши її до стінок, що дасть такий же результат. На плівку потім кладуть теплоізоляцію, скажімо, листи пінопласту. Ясна річ, що на труби їх також не покладеш.

В результаті, ми будемо мати частину квартири, не захищену від вологи. А по всій довжині покладених на підлогу труб - поганий захист від втрати тепла. Особливо це відчують власники багатокімнатних квартир, де втрата тепла може бути суттєвою. Вони обігрватимуть бетонне перекриття і стелі сусідів поверхом нижче. Якщо я помиляюсь, буду радий спростуванню цих тверджень :).

Власне кажучи, такі технічні рішення характерні для дешевого житла, нас же переконували, що будинок - елітний ... Звичайно, хотілося б, щоб труби клали вже поверху волого-тепло-ізоляційного покриття, проте, очевидно, це незручно будівельникам.

---------- Додано в 09:43 ---------- Попередній допис був написаний в 09:40 ----------

Вибачте, посилання на пост з фотознімками не спрацьовує - вони знаходяться на 50 сторінці :).

11. Chuvachok

Chuvachok Андрій

rkc, З часом формулювання "елітний" вони змінили на "підвищеного комфорту".
    вчора я був присутній на нараді з Забудовником, там був технагляд. Він бився в груди, що жодна халтура не проходить. Якщо є сумніви - поставте їх до відома...

12. rkc

rkc Well-Known Member

А взагалі, описаний вище етап робіт в квартирах є найбільш відповідальним та важливим для мешканців, бо саме від якості проведення цих робіт залежить комфортність проживання в квартирах. І після заливки стяжки вже не перевіриш цю якість. Було б добре, щоб забудовник організував візуальний огляд того, як покладено ізоляційні матеріали в кожній квартирі перед тим, як їх заллють бетоном.

13. rkc

rkc Well-Known Member

І ще одне. Потрібно вияснити, чи буде волого-тепло-ізоляція та стяжка на підлозі в лоджіях. Звичайно, повинна була б бути. Проте якщо на цьому вирішили зекономити, то зараз саме той час, коли б варто було б на ній наполягти. Без неї суттєво знизиться комфортність квартир.

14. Uganka

Uganka Well-Known Member

Для тих,кому цікаво про паркан та іншу фігню (фасад) 2 фото - рівняють територію,вивозять сміття,фасад закінчать за тиждень [​IMG][​IMG]

---------- Додано в 21:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:03 ----------

Розмітили паркан з другого боку,труби під нього завезли.

15. Hrom

Hrom Well-Known Member

На офіційному сайті обновились фонові заставки з виглядом будинку.

16. Дмитро Завражин

Дмитро Завражин Well-Known Member

Гідроізоляція буває двох типів - рулонна, або обмазочна. В нашому випадку, як і в більшості новобудов, в вологих приміщеннях буде обмазочна, яка наноситься на стяжку. Якщо ви знаєте забудовника, який гідроізолює всю підлогу квартири - вкажіть, дуже цікаво про такого дізнатись. Труби підлогового опалення будуть вкладатись на шар пінофолу. "Лоджія" після засклення і утеплення фасаду не потребує додаткової гідроізоляції і теплоізоляції - цю роль виконують вікна та утеплювач стін. Стяжка звичайно ж буде.

17. rkc

rkc Well-Known Member

Тобто покладені на бетонне перекриття у благенькій теплоізоляції типу тоненького поролону труби опалення не матимуть надійної теплоізоляції і будуть повністю без вологоізоляції? Пінофол покладуть теж без вологоізоляції, адже його вологоізоляційні характеристики не такі вже й добрі!? Якими тоді будуть наслідки, якщо одні чи інші труби попри тестування все-таки колись дадуть тріщину?

А щодо відсутності ізоляцій на підлозі у лоджіях, то шкода, звичайно. Якщо хтось буде використовувати лоджії як частину кухні, то виникнуть серйозні проблеми з утепленням, адже сусіди з низу і з верху даватимуть холодні підлогу і стелю.

І ще одне. Через відідсутність теплоізоляції підлоги в кімнатах потрібно буде обовязково утеплювати паркет, якщо не захочете відчути на своєму здоровї всі вади холодного бетону.

18. rkc

rkc Well-Known Member

Не хотів чіплятись до цієї фрази (кожен може сказати щось, не подумавши :) ), проте дуже цікаво, як вікна і утеплювач стін врятують мене від сусіда зверху, котрий, наприклад, всю зиму не закриватиме свої вікна? Або як вони врятують від мене сусіда з низу, якщо я вирішу влаштувати у своїй лоджії потоп?

19. Дмитро Завражин

Дмитро Завражин Well-Known Member

1. "Тоненького, благенького" - ви майстер створювати панічні обертони в своїх дописах. Напевно будівельникам важко було знайти найгіршу теплоізоляцію, коли її всю роблять за єдиним ДСТУ. Якщо ті чи інші труби опалення все ж таки дадуть тріщину - від того не врятує жодна поліетиленова плівка, тому, що волога через 1-1,5 метри буде вже поза неї. Гідроізоляція вологих приміщень робиться тільки на випадок, якщо на підлогу щось тече зверху. Відповідно обмазка стяжки не дозволяє волозі потрапити глибше в бетон.

2. "Серйозні проблеми" можуть бути у випадку, коли у сусідів постійно мінусова температура на лоджії, а на вашій розширеній кухні надмірне випаровування і відсутність вентиляції. Зрештою бажаючі розширяли кухні на свій страх і ризик. Ті хто розширили - ще мають можливість купити пару метрів екструдованого пінопласту і покласти на лоджію сусіду, про всяк випадок.

3. Звідки з'явиться "холодний бетон" оточений зі всіх сторін нагрітими приміщеннями? Рекомендую перечитати підручники по фізиці.

4. Це стосується будь-якого приміщення. В будь-якому приміщенні можна не зачиняти вікна і влаштовувати потоп. Ніхто не є застрахований від цього.

20. rkc

rkc Well-Known Member

Дмитро Завражин,серед різномаїття теплоізоляцій, в які вкладають труби, вибрано фактично найдешевший і найменшефективний варіант. Це ж стосується також інших технічних рішень. До чого тут ДСТУ та посилання на те, що інші теж так роблять? Наш будинок нібито мав би бути покращеної комфортності. Інші ж ваші коментарі взагалі ... не хочу висловлюватись у вашому стилі, особливо вартий уваги цей "В будь-якому приміщенні можна не зачиняти вікна і влаштовувати потоп. Ніхто не є застрахований від цього". Нагадаю, мова йде не про кімнату, кухню чи інше будь-яке приміщення, а про про лоджію, тобто балкон. Комусь подобається на балконі постійно тримати вікна відкритими, щоб насолоджуватись свіжим повітрям, а хтось хоче мати продовження кухні. При цьому ніхто з них не порушує якихось правил, але хотілося б зробити так, щоб у результаті ніхто не створював проблеми один одному. А ще мені дуже подобається про бетон та підручники з фізики :). При відсутності теплоізоляції на підлозі кімнат я наполегливо раджу під паркет покласти товстий шар мінвати, інакше зимою справді будуть проблеми з холодом, а літом навпаки - з духотою. І ніякий підручник з фізики цьому не зарадить, тільки товстий шар мінвати!

а де твій аватар? :)