напевне. Все росте вночі, а ночі холодні. Цієї ночі померзли всі помідори в моєї свахи, у двоюрідній сестри три рядки картоплі померзли. У сусідки листя винограду висять як ганчірки. У мене тьху-тьху нічого не померзло. Якось воно клаптями морозить. Сьогодні не наша черга))
Сижу - бачу в своєму саду зайця. Стоїть, зараза, на задніх лапах, настовбурчив вуха. От обнагліли вже зовсім.
Я, як таке висіваю, то через розсаду, якщо насіння зразу у грунт, ще при ненадійній погоді, може не зійти, чи дозрівати дуже пізно, у нас не степ і не напівпустеля, кавун все одно дозріває при жаркому літі, не сильних дощах і переважно, не скоріше початку вересня, можна зірвати, коли починаємо викопувати картоплю. Теплолюбиві баштанні, перці і баклажани, планую висадити на другий тиждень.
Я сьогодні щось там штуркав в саду. Приходить внук, сумний такий - Скучно, нема чим зайнятися... Я взяв кусок картону, провів три лінії і попросив його зробити план нашого саду, бо то дуже треба. Варта було подивитися, з яким захопленням він малював і підписував ці кружечки - дерева, і хрестики - кущі )))
Доброго ранку! Похмуро, поки що без дощу... Чуть припарок. Не дає мені спокою арахіс. Висаджена розсада не хоче рости, таке враження, що стоїть на місці. Із посіяних в грунт насінин зійшло пару кущиків, але дуже слабенькі. Вчора знову висіяв дві пачки, під рами. Може і пізно, але ж тре щось робити))) зі треба буде ще грядку копати, бо щось маловато під зілля приворотне площі залишилося)))
Термометр не допомагає, він просто бере і каже. А навіщо мені так багато знати? зі во, обмерзла 12-13 травня бульба #925 потрошки відживає
З картоплею прогнозовано, підмерзло верхнє листя, будуть випускатися нові пагони. У деяких регіонах приморозок був і в ніч на 22 травня, біля мене десь +1 - 0. Зараз, і не холодо, але і не тепло, досадити помідори, висадити перці і баклажани, нема можливості, і нема впевненості, що не пошкодяться.
Землі у вас - хоч греблю гати) Приїхали з Харкова, і наш малюк теж вчора якийсь був невеселий, весь день чи в планшет, чи в телевізор втупився. Нема сестричок...нема і мами, яка його по окрузі в походи водила, мені ж ніколи зовсім...Займатися читанням-рахуванням не схотів - сказав "все завтра". Йому ще 5, а читати треба.Поки спить) Вчора був такий ласкавий день, повний штіль і сонечко, я винесла розкладні крісла в сад, столик, чаювання, тут малий трохи ожив. Сьогодні осінній дощик, обложний, протопили, тепло. Кошеня дістало: в 6 ранку лапою по лицю мене будить, ввечорі йому не спиться - лазе по клавіатурі, чи стрибає на клітку з птичками. От грайся з ним. Ще одне створіння, щоб я гралася)не мали клопоту). А весь день гасає по саду, катається в пилу, ловить жучків. Надворі йому подобається. Але теж - рвеш траву, воно стрибає на траву, щось поливати - мордочку під поливалку суне, невгамонне..
У нас кажуть "гірчий". Хабар... В смислі лабаз... В смислі фаст... В смислі хопта... Карочє, бур"ян ))) Але нормальний сидерат, на корінцях азоту ціла купа.
Вже висаджена частина баклажанів, поки що, між цибулею, сподіваюсь, цей різкий запах віджене колорадського жука, менше прийдеться кропити і не буде вже так холодно. Ще досадити рештки баклажанів, перці і висадити баштанні.