Я, за невеликим виключенням, не дивлюсь серіалів, але цей мені порадила людина, смак котрої я поважаю. Дивлюсь вже третій день по дві-три серії, і з сумом чекаю, коли Япончика вб’ють - дуже вже романтичний герой вийшов. Ну і історичні факти не повністю збігаються - чого чекати від серіалу? Але кабаре суперове, одеська говірка - суперова, гра акторів бездоганна, я в захопленні. А ви?
А я ні. Так і кинув десь на 4-5 серії хоч диск купив. Тут згоден. нмд за винятком головного героя Знов таки, нмд, у "Ліквідації" - більш правдоподібна. Таке собі "літакове" чтіво кино.
Гм. Я саме за ним уважно слідкую, від початку. В перших серіях, на початку бандитської "кар’єри" він мені зовсім не подобався - забагато "понтів". А тепер думаю, що це було навмисне, бо досвідченіший Япончик інакше себе поводить і інакше грає актор - більше "чоловічості". Особливо в інтимних сценах. "Ліквідацію" мені також хвалили, але мені дуже важко "розгойдатись" для перегляду серіалу.
І я ні... Хоч і додивилась серіал...Вийшов такий собі Робін Гуд. Моя мала у захваті, нахапалася "цитат")) Але цей серіал не залишає того одеського присмаку, як Ліквідація. Немає відчуття "це в мене вдома". Навіть у сценах романтичних...ні. Штучний вийшов( А от тут не погоджуюсь...у Ліквідації дещо гіперболізовано, хоч і дуууже схоже, відразу спогади. Але пригадайте розмову мешканців Молдаванки, навіть сучасних старожилів - Мишка Япончик "шЕкает", вимова м"яка, теж схоже. ---------- Додано в 13:00 ---------- Попередній допис був написаний в 12:57 ---------- Розгойдайтесь...Ліквідація - неймовірно захоплюючий фільм, хоч на смак товаришів немає. І розумію, що теж не зовсім реалістичний, але максимально до реальності наближений, з історичними фактами та одеським колоритом.
Думку мешканців Одеси не можна не брати до уваги. Але як немешканець мушу сказати, що бажання знову відвідати ваше місто серіал викликав. Згідна, але ще перед першою серією не чекала історичної достовірності.
Але вона таки є...)))) Бо за свідченнями істориків Япончик мав у характері крихту "робінгудства", хоч і був, звичайно, бандюганом. А знаєте, що вражає мешканця Одеси? Пригадайте постать бандита Григорія Котовського...Оце таки , вибачте, "пєрдімонокль" - жити в районі, який носить його ім"я, та що там наш район - містечко в області, райцентр, Котовськ...Хіба в Україні кращих синів не народжувалось...( Сумно. Un.Known, я ще наважусь Вам порекомендувати, щоб почути справжній говір, який геніально втілили не=одесити, перегляньте фільм "Біндюжник и король". Це мюзікл, я на диску навіть дещо перекручую, але втілення батьків Бени Крика (прототипом якого у Бабеля і був Япончик) - неймовірне..Додайте гру Карцева, Гердта, Євстигнєєва та інших. Дуже люблю цей фільм.
Власне, найбільшим аргументом, чому подивитись цей серіал, були "Одеські оповідання" Бабеля - перечитувала десь рік тому.
А я фільму вдячна, бо дитина таки перечитує Бабеля) Раніше не могал мотивувати, а тепер читає. Ну і Слава Богу. ---------- Додано в 13:27 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ---------- Мы таки все краснеем и стесняемся. Но если открыть уши пошире и дать свободу интеллекту, можно уловить украинскую речь у тех актеров, которым выпало счастье играть жителей Одессы - украинцев. Спасибо, что евреев дублировали на русский и дали нам что-то понять.
Есть Закон Украины и его необходимо исполнять. Фильм должен быть дублирован на держмову. Раз выпустили в оригинале - обязаны ответить по закону.
Погоджуюсь, але це все зроблено заради "прізжіх", нє? Я народився та виріс на Молдаванці та Слободці, бабусі та дідусі по мамі та батьку жили майже поряд у сусідніх р-онах, тому одеська мова це моя рідна. Так я ніколи не промовлю "быстро" - тільки бікіцер, чи вор - гоноф, гайда, цимєс,..., це все моє рідне. Фільм може і не поганий, але з моїм улюбленим Бабелем нічого спільного, навіть у стилі викладення, у Майстра як шашкою удар, а тут на півроку розмазано лубочно-кабарешно, ну то таке, кому арбуз кому свінячий хрящик.
А я тільки цимес та гайда залишила....все міняється. ---------- Додано в 14:19 ---------- Попередній допис був написаний в 14:18 ---------- Для исполнения закона достаточно титров. И вообще..стОит ли так себя ограничивать - исключительно Политикой?