загублені, lost, остаться в живих

Тема у розділі 'Серіали', створена користувачем duncan, 15 чер 2007.

1. Вольха

Вольха Верховная Ведьма

ну так обещали летом выпустить еще нулевую серию типа - с пояснениями

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ппц...
    а зара люди з розуму сходять :rolleyes: :))

3. duncan

4. Tequilochka

Tequilochka New Member

Хіба в так?.
    Я подумала, що вони просто дойшли докінця, хто як. Джек на острові, решта полетіли - то або не долетіли, або вже там померли. Я щось і не подумала саме про першу серію першого сезону.

5. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Фінал можна трактувати по різному :) Насправді там говориться, що все що було на острові - все було насправді. Тобто це все-таки не передсмертна маячня Джека :)

А альтернативна реальність це місце поза простором і часом, яке герої створили щоб зустрітися... Думка, звичайно, глибока, але як вони його створили? І чому вони не створили собі для зустрічі просто якийсь конференцзал з круглим столом, а саме цілий всесвіт, в якому ще й один одного не пам"ятають :) Мабуть ідея таки занадто глибока :)

• Подобається Подобається x 2
  6. majolika

majolika Well-Known Member

Так чекала останнього сезону! Дочекалась, поки знімуть усі серії. Дивлюсь.Туфта. (прям як з анекдоту - аааааааа (сексуально і пристрасно)-пчхи). Може хоч фінал буде прикольним
    (з таким "трудом" намагалась не читати в коментарях, чим закінчиться :)

7. Summer

Summer Well-Known Member

подивилась я фінал, цікаво...багато запитань залишились відкритті...Виходить, що герої всі загинули на острові ше в 1-му сезоні, а це просто був перехід? Бен залишився в АР, так як не йшов до церкви зі всіма? дуже багато філософії, релігіїї, особливо про тунель зі світлом...
    п.с. Серіал закінчися, 6 років дивились, серіал всіх часів та народів :)

• Подобається Подобається x 1
  8. MARTINI

Крістіан Шепард - в перекладі "християнський пастор" :) Саме християнський священик повів за собою в кращий світ християн, мусульман, іудеїв... А ще в тому храмі на вітражах символіка різних релігій, тобто це ніби й не церква.

Про те, що всі померли в першій серії - це перший висновок який виникає коли дивишся останню. Але насправді якщо уважно все проаналізувати, то це не так.

Острів існує насправді. І все що відбувалося від першого сезону - теж було насправді. Всі герої померли в різний час за різних обставин. Хтось в першому сезоні, а хтось взагалі не помер протягом серіалу, як скажімо ті, хто зміг полетіти геть на літаку. Вони повернулися додому і прожили своє життя на Великій Землі. Херлі і Бен залишилися на острові. Херлі був наступником Джейкоба, охороніцем острова, а Бен ніби як Річард при ньому ("ти був чудовим номером два"). Скільки років чи століть вони прожили на острові і за яких обставин померли, чи не померли, ми не знаємо, та це і не важливо.

Але колись померли вони всі, і створили місце поза часом (тут нема поняття "зараз") щоб тут всім разом зустрітися і піти на наступний етап. Чому саме вони разом? Тому що те, що з ними відбулося на острові - найважливіша частина їхнього життя. Вони пов"язані між собою цією частиною свого життя назавжди.

Так само колись кожен з нас після смерті зустрінеться з тими, хто був найважливішими людьми в нашому житті.

Отак, глибоко і широко побудували автори серіалу свою версію того, як влаштований всесвіт і яке місце та призначення в ньому людини.

• Подобається Подобається x 2
  9. Tequilochka

Tequilochka New Member

Взагалі я чекала чогось гіршого, думала що кінець не сподобається. А тут вони його дійсно закрутили, інтригу тримали до кінця, ще й закінчили, як вище писали, - глибоко.
    І ці питання, що не відкрили вже на цьому фоні губляться.
    Одне, що дійсно мені цікаво - це як вони створили цю реальність?
    А взагалі за цілий серіал не розчарувалась ні разу, хіба що в останніх серіях, бо зрозуміла, що все-таки жаль що він закінився((

10. Summer

Summer Well-Known Member

так вірно підмічено :), напевно кожен з героїв сповідує певну релігію - Саїд, Сун з чоловіком і т.д. Одним словом сценаристи залишили багато питань відкритими, щоб кожен сам собі додумав....
    і...питання , а як же Дарма?

11. MARTINI

Дарма, попри всю масштабність цього наукового проекту, насправді схоже всього лише розмінна монета у великій грі між Джейкобом і Димом. Великий "пшик"

12. Tequilochka

Tequilochka New Member

Наскільки я памятаю, то Джейкоб весь час хотів доказати, що не всі люди погані, тому він їх ніби "направляв" на острів. Значить так було із працівниками Дарми

13. Shiver2005

Shiver2005 Well-Known Member

Випусять одну серію, про двох, як тепер оберігають світло всередині острова. Але за це пропонується заплатити всім охочим 150 баксів. Мені дуже сподобався серіал, закачив собі на флешку всі серії, авжеж українською мовою, англійську ще не так добре знаю.

14. bayard

bayard Дуже важлива персона

да конец, еще не смотрел, но есть пояснение http://tracker.maxnet.ua/forum/viewtopic.php?f=16&t=540

15. duncan

якщо коротко схарактеризувати серіал: спершу містика, незвідане, таємниці та інтриги + емоції, потім (середина серіалу) купа трупів, і кінець це купа трупів та банальність. :sad:

16. li-ven

li-ven Ми-леди

я в шоке... не нравится что так .. все умерли... как жить дальше?

17. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Множество религий. Если присмотреться, то можно заметить, что церковь, в которой собрались все герои в финале, предназначена для приверженцев самых разных религий. В комнате, в которой стоял гроб, можно найти атрибуты, используемые в ритуалах всех мировых религий: Ислама, Иудаизма, Индуизма, -Христианства, Буддизма, даосизма.
    -------------------

Як на мене, то фінал досимть не поганий, хоча б тому що не банальний. Багато хто чекав містики, спец.ефектів ... але сценаристи зупинилися на тому, що обєднює нас всіх - любові.

Особисто я хотів кинути дивтися серіал ще в 5 сезоні, наскільки нудно було. Потім початок 6 - знову розчарування. Навіть закинув. Але раді фінала, за 3 дня зарядив у себе остані 9 епозодів - і дуже, дуже задоволений.

Вони таки змогли втримати в напрузі.

Але, але ...питань ще більше виникло. Кінцівка чудова, логічна, філософіська, матофорична .... але розтянути аж на 6 сезонів - то занадтно.

Я не скаржуся, але за 6 сезонів стільки інформації для роздумів було дано ,
    що зобразити острів виключно як чистилеще для душ , що найменше - мало для допитливого глядача.
    ----

18. MARTINI

Та ні, острів - не чистилище. На чистилище більше схожа та альтернативна реальність з 6 сезону. Саме тут приймається рішення, хто піде далі, а для кого ще рано, або хто не заслуговує. Тільки рішення приймає не Бог і не якийсь архангел, а кожна людина сама для себе. Скажімо Бен відмовився йти за всіма в храм. Також свідомо залишається тут Елоіза заради сина (Деніела). До речі, коли вона питає у Десмонда, чи піде Деніел з ними, той відповідає "не зараз". Тобто для цих людей ще не настав момент йти на світло. Можливо вони ще не дочекалися всіх важливих для себе людей, і колись вони так само підуть на світло всі разом.

А сам острів цілком реальний, просто він "замаскований" простором і часом так, що знайти його неможливо без спеціального обладнання або без особистого запрошення хранителя.

Справді, запитань залишилося безліч. Але на фоні такого фіналу всі ці запитання здаються несуттєвими дурницями. Як дитина постійно задає дурні питання, і відповіді на них породжують в дитини наступні дурні питання :)

Такий уже цей Лост. І треба його сприймати саме таким. Скажімо в іншому культовому серіалі Др.Хаус, кожна серія вражає нас новими розгадками. А Лост від самого початку вражає глядача новими загадками.

Хоча, безумовно, є деякі моменти які можна було б якщо не розжувати, то принаймні трошки більше розкрити. Я скажімо зовсім не зрозумів сюжетну лінію з тим довговолосим япошкою і його людьми, що оселилися в храмі на острові. Звідки, коли і навіщо вони там взялися? Якийсь чудодійний басейн, який воскресив Саіда, при цьому він чомусь став якийсь загіпнотизований. Спершу здається, що в цих людей якась важлива місія, що вони ЩОСЬ знають про острів, і тут, бац і їх всіх так легко перебив димок...

Аналогічно і з Уідмором. Такий був здавалося б гігантський, важливий персонаж, один із ключових у всій історії. І він теж так просто і глупо гине...

Але того слід було чекати. Автори стільки всього накрутили, що звести все до купи було дуже проблематично. Простіше персонажа вбити, ніж вигадувати нові хитросплетіння сюжету :) Нема людини - нема проблеми :)

19. Summer

Summer Well-Known Member

я думаю ще довго на всіх форумах буде йти обговорення фіналу, сильний фінал!

20. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

І все таки я залишаюся при думці - що фінальне ґасло від сценаристів - "нас задрав цей серіал, тому швиденько робимо вам хепі-енд".

Аналізувати тільки 6 сезон не доречно. Тому що питань вище даху. Корпорація дхарма - не вже ціла корпорація знайшла шлях до чистилища, а потіп просто забила на нього.

Уітмор - той узагалі без проблем, що не сезон, то відправляв туди командос.

Дезмонд, бункер, і клята кнопка, та кляті цифри - аби було ?

А 6 сезон це тупо окремий серіал, де тупо, плоско, банально всі герої раптом пов'язалися між собою зв'язком.

Можна було ще коротше зробити зняти тільки 1 і 6 сезон = і ми отримали теж
    саме.

а де твій аватар? :)