Я дивися двічі цей фільм... все надіявся, що зрозумію про що він.... марно.... От спитай мене про що фільм і я не знаю що вам розповісти.
Дивилась, імо забагато пафосу, як на мій смак. Фільм розчарував. Можливо тому, що начиталась багато схвальних відгуків і були завищені очікування, не знаю Але не вразив абсолютно
А мені це кіно сподобалося, рідко які фільми майже на 3-ри години Я можу додивитися з цікавістю до кінця.
Я дивився в кінотеатрі ще восени. Так от, зауваженнє. В отого чоловіка, що в дранті ходив, і котрому часто якийсь чортяка дурниці нашіптував — в того хлопа дурнуватий жаргон. Українські перекладисти, як я зрозумів, намагались зімітувати наддністрянський діалект, але зробили багато ляпів, мене це обурило. Як той дядько в оригіналі розмовляв я не знаю, але чому в українській версії його хотіли видати як галичанина? Мені було огидно його репліки слухати. Вразив чолов'яга з цепурою на шиї. Як він того піжона через перила... Ох, жорстоко ж. Там одна лише приємна сюжетна лінія була — про діда книговидавця, а особливо як він зі своїми друзями стариками тікав з притулку і як один дідок постійно говорив "я знаю, я знаю!". Загалом фільм — попса. Задум фільму хороший (взагалі він знятий за мотивами якогось роману), але ж такі режисери хіба знімуть щось путнє, добре, повчальне? В нашім часі аґенда така — милі педерасти, секс з першого погляду, пафосний інтелектуалізм і спецназівське геройство. ---------- Додано в 14:30 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ---------- Про те, що наші вчинки відлунюють у майбутнє, нічого не зникає без сліду, людина і слабка, і сильна, і духовна, і бездуховна, варто бути сильним і духовним, варто мріяти і вірити в добре майбутнє. Знято як попса. Фу.
Мені не було нудно дивитися тих 3 години, зовсім. Враження від перегляду позитивні. Але...Вже за декілька днів я не могла б сказати, про що це кіно. Просто гарний "фоновий" фільм, не більше.
Кіно, як здалося мені, про традіційні проблеми нашого суспільства: тобто показуючий всю "жовч" гноблення афріканців, клонів (у майбутньому), гомосексуалистів, стариків. Ще про змови корпорацій -сюжет про 1975 рік. Книгу, до речі, не виникло бажання прочитати?
Я дивився в оригіналі. Там він размовляв просторічно, такими нескладними лексичнимі конструкціями на кшталт: truth truth - обозначаючи істину у найвищій ступіні.
Чудовий фільм. Особливо на фоні того гуано, що виходить останніми роками. Лише "Знедолені"(чи як там в українському перекладі - не знаю) були кращі. Український варіант не можу оцінити, бо дивився мовою оригіналу - але навіть так три години пролетіли непомітно, бо фільм дійсно затягує, являється цікавим та оригінальним. Дружина, коли фільм з'явився в кінотеатрах України, за моєю рекомендацією подивилась і залишилась дуже задоволеною як самим фільмом, так і дубляжем. До речі, рекомендую прочитати відповідну книгу: викладення кожного епізоду глибше, цікавіше, гармонічніше вплетене до загальної картини, а крім того цинічне і безнадійне - тому й сприймається куди природніше, аніж сам фільм.
Мав можливість переглянути цей фільм, тривалість фільму застравляє поринути в стан зомбі , хоча фільм вражає!!!
+1) історія з цим кіном нагадує казку про голого короля усі знають, що їх надурили, але важко зізнатися, що прос***и кілька годин на перегляд цього пургена))))