Відповідь: Вогнем та мечем. Степаничу, зверніть увагу - поляки на цьому форумі, що дають готові рецепти благоустрою україни - часто в баню попадають? А який рівень загалом життя та оплати праці "державних" професій - лікарів, вчителів? Натомість - Москва - рай на землі, напевно... І звідти купа народу лізе сюди з готовими рецептами, причому з страшенним апломбом та "логічно" доводить нам, що вся наша історія (очевидцями якої були наші близькі родичі) - це брехня, видумка та шовіністична пропаганда... -- Знаєте, Степаничу, у нас тут є таке село "історичне" - Гавареччина.... І щось так в розмові зайшло про гаварецькі ліси... І ото один москалик почав типовий полковницький боян "А! да-да... да што тьі не гаваришь?!..." - і кинувся мені логічно доводити, що я брешу. Бо ні на карті6 ні в інеті він того села не знайшов... -- Зате в 50-х то село знайшов не один НКВДист - правда, не зумів світу розповісти про свою знахідку...
Відповідь: Вогнем та мечем. Та я щось поляків на ЛФ не зустрічав... Шо да то да. За Польщу не знаю, а в Угорщині сімейний лікар 8 тис євро в місяць, житло, машина... Жити можна. Чому "історичне"?
Відповідь: Вогнем та мечем. Гаварецька кераміка - всесвітньо знаменита. Село вироджується - воно, як осередок спротиву проти Радянської Влади - занепало, і молодь втекла. Багато секретів майстерності - втрачено. Зараз в Золочеві роблять спроби зберегти хоч якісь елементи цього народного промислу - але вже, певно, пізно.... -- Для прикладу, вартість гаварецької кераміки на базарі у Львові - 5-кратна від вартості на місці. В Польщі - певно, те саме що на львівському базарі, але в баксах... -- Дуже хороші макітри з гаварецької глини - в них дуже добре терти мак на кутю... Поверхня шорстка - і з часом не стирається... і мак, коли розтертий - біліє, і на чорній глині добре видно і гарно - хоча - це питання смаку...
Відповідь: Вогнем та мечем. класно зроблений фільм.... почуття змішані: з одного боку й справді є певне приниження українців з боку авторів хвільми, але з іншого.... один-єдиний епізод вартий того, щоб закрити очі на всі приниження: коли богун, не змирився з (ганебною, 100 раз ганебною мирною угодою) вихопив меча і кинувся на поляків....
Відповідь: Вогнем та мечем. ???... як це одна?.... є дуже багато хороших, а ця й справді суперова.....
Відповідь: Вогнем та мечем. А где я сказал, что украинские песни плохие? Просто нравятся мне немногие, а хороших много. Дело вкуса, как говорится.
Відповідь: Вогнем та мечем. а пісню боднарук (слова лесі українки, початок 90-их) пригадуєш?..... слова точно не повторю, але яка мелодія!!!...
Відповідь: Вогнем та мечем. Нет не припоминаю. Легче перечислить те, которые знаю Червону руту люблю вот... Остальные как услышу так вспомню.
Відповідь: Вогнем та мечем. Edyta Górniak i Mieczysław Szcześniak "Dumka na dwa serca" (muzyka: Krzesimir Dębski, słowa: Jacek Cygan) Mój sokole chmurnooki Pytaj o mnie Gór wysokich Pytaj o mnie Lasów mądrych I uwolnij mnie Mój sokole, mój przejrzysty, Pytaj o mnie Nurtów bystrych, Pytaj o mnie Kwiatów polnych I uwolnij mnie, mój miły... Jak mam pytać gwiazd w niebiosach Są zazdrosne o Twój posag: O miłości cztery skrzynie I o dobroć Twą, mój miły... Jak mam pytać innych kobiet? Serce me odkryją w Tobie, I choć wiedzą, Nie powiedzą, Nie odnajdę Cię Mój sokole gromowładny, Pytaj o mnie stepów sławnych, Pytaj tych burzanów wonnych I uwolnij mnie Przez kurhany spopielałe, Przez chutory w ogniu całe, Snu już nie znam, step odmierzam, Mój miły... Jakże pytać mam księżyca? On się kocha w Twych źrenicach Słońce zgoni, step zasłoni Nie odnajdę Cię Mój miły... Jakże pytać mam Kozaka? Co na miłość chorą zapadł On by z żalu świat podpalił Gdyby stracił Cię... Mnie... Jakże pytać mam księżyca? On się kocha w Twych źrenicach Słońce zgoni, step zasłoni, Nie odnajdziesz mnie My wpatrzeni, zasłuchani, Tak współcześni aż do granic, W ciemnym kinie, po kryjomu Ocieramy łzę
Відповідь: Вогнем та мечем. Український переклад Ліля Ваврін Кохання Двох Сердець Мій коханий синьоокий, Ти спитай у гір високих, Ти спитай про мене в лісу І звільни мене. Мій коханий синьоокий Ти спитай у рік глибоких, Ти спитай про мене в квітів І звільни мене. Як спитаю я у неба, Зорі заздрять вже про тебе, Про кохання повні скрині І красу твою. Як в людей мені питати, Чи мені тебе кохати? Ти не слухай, що ніколи Не знайду тебе. Мій соколе синьоокий, Ти спитай шляхів широких, Ти спитай про мене в поля І звільни мене. Через гори і рівнини, Через ночі, через днини Я іду до тебе, мила, Щоб знайти тебе. Скаже місяць все про тебе. Він сховає сонце й небо, Він закриє степ і гори, Не знайду тебе. Як спитаю я у неба, Хто мене сховав від тебе? Я від жалю світ підпалю, Щоб знайти тебе! Скаже місяць все про тебе. Він сховає сонце й небо, Він закриє степ і гори, Я знайду тебе!
Відповідь: Вогнем та мечем. Песня супер, но я всегда предпочитаю в оригинале. Тем более, что практически для всех Львовян польский язык не составляет проблемы.
Відповідь: Вогнем та мечем. ліля ваврин вже давно нічого свого сама не співала..... філіп кіркоров по-львівськи....
Відповідь: Вогнем та мечем. Смішно, Єжи Гофман до речі не так страшно зобразив українців порівняно з книгою Сенкевича. До речі, до довідки, Олена (у фільмі Гелена) Курцевич - українка з князівського роду, який сягає Рюроковичів. Володиєвський (Володийовський) - українець. Його прототип народився у селі Маків Кам'янець-Подільського району Хмельницької області. З української шляхетської роду Володиєвських. Найсмішніше те, що одна гілка воювала на боці Хмельницького, а інша на боці Польщі.
Відповідь: Вогнем та мечем. смішного мало... і я би не поділяв ні одних ні других... це, як часто буває, була дурна війна...
Взагалі класний фільм, дуже сподобався. А на рахунок возвеличення поляків: поляк буде возвеличувати українців і принижувати поляків? не думаю. Збацаємо такий фільм і будемо возвеличувати козаків)
Купити якісний та дуже красивий посуд з гаварецької кераміки можна тут Гаварецька Кераміка від 3.80 грн - Українські Сувеніри