Війна Росії проти України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 22 лют 2022.

1. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Маріуполь

Росіяни продовжують постійні авіаційні бомбардування "Азовсталі". Лише у ніч на 10 травня сталося 34 нальоти. Більшість із них — нальоти бомбардувальників стратегічної авіації Ту-22, які скидають тритонні бомби.

Гарнізон "фортеці Азовсталь" здаватися не буде, адже нічого хорошого "азовців" у полоні не чекає. У Росії "Азов" вже оголошено терористичною організацією. Напевно, полонені будуть передані так званій "Донецькій народній республіці", де на них чекає жорстоке поводження, а також "кримінальні справи" зі звинуваченням у геноциді "народу Донбасу". Не варто забувати, що в так званій "ДНР" існує страта, а для Росії це буде чудова нагода, уникаючи додаткових санкцій, показати своїм "телеглядачам" у прямому ефірі як Кремль бореться з "нацистами" в Україні.

Тому наші захисники стоять до останнього, борючись у винятково тяжких умовах. Як може вирішитися ситуація навколо захисників Маріуполя, поки що абсолютно незрозуміло. Президент Володимир Зеленський 8 травня заявив, що Україна не може розблокувати Маріуполь воєнним шляхом, тому що не вистачає тяжкого озброєння, тому намагається зробити це дипломатичним шляхом. Проте всі зусилля нашого МЗС повністю блокуються росіянами, для яких вихід бійців "Азову" із Маріуполя (зі зброєю чи без) означатиме серйозну "втрату обличчя" всередині країни.
    ----------

Боже, прости, помилуй і збережи мешканців та захисників Маріуполя, що залишилися і чекають на визволення.

25. (24) Молитва за прощення гріхів та вирятування з небезпек

1 Давида.
    До тебе, Господи, підношу мою душу,
    2 о Боже мій, на тебе покладаюсь, не дай, щоб я осоромивсь!
    Не дай, щоб вороги мої втішались надо мною!
    3 Бо ніхто з тих, що на тебе чекають,
    не осоромиться.
    Нехай осоромляться
    віроломні без причини.
    4 Вкажи мені, о Господи, твої дороги,
    навчи мене, де твої стежки.
    5 Напути мене по твоїй правді й навчи мене,
    бо ти Бог, мій Спаситель,
    тебе очікую ввесь день я.
    6 Згадай про твоє милосердя, Господи,
    і про твою милість, вона бо споконвіку.
    7 Гріхів юности моєї і переступів моїх не згадуй,
    з милосердя твого згадай мене, о Господи, доброти твоєї ради.
    8 Добрий Господь і праведний,
    тому й навчає грішників дороги.
    9 Напоумлює покірливих на правду
    і навчає смиренних путі своєї.
    10 Усі стежки Господні –
    милість і правда
    для тих, що бережуть завіт його і свідоцтва.
    11 Імени твого ради, Господи,
    відпусти гріх мій, бо він великий.
    12 Хто він, той чоловік, що Господа боїться?
    Він вкаже йому дорогу, яку той має вибрати.
    13 Сам він зазнає щастя,
    і рід його успадкує землю.
    14 Довірливий Господь до тих, які його бояться,
    і свій завіт дає їм знати.
    15 Очі мої завжди до Господа,
    він бо звільнить від сіті мої ноги.
    16 Зглянься і змилосердься надо мною,
    бо я самотній і нещасний.
    17 Злагідни скорботи мого серця
    і виведи мене з тісноти моєї.
    18 Споглянь на моє горе й на труд мій,
    і відпусти всі мої гріхи.
    19 Глянь, яка безліч ворогів у мене,
    ненавистю лютою ненавидять мене.
    20 Збережи мою душу й спаси мене,
    щоб я не зазнав ганьби,
    бо я до тебе прибігаю.
    21 Нехай правота й досконалість мене зберігають,
    на тебе бо, о Господи, надіюсь.
    22 Визволь Ізраїля, о Боже,
    від усіх його скорбот.

Останнє редагування: 12 тра 2022
    • Креативно Креативно x 1
  2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Коротенький ролик з картою, фотографіями і розповіддю, як українці обхитрили росіян на півсотні техніки і кілька сот двохсотих.
    Раджу подивитися. (Інші блогери уже розповідали про цей значний успіх ЗСУ).

View: https://www.youtube.com/watch?v=DxuB5168C6Q

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

• Тупо Тупо x 1
  4. Rabinovich

Rabinovich Well-Known Member

Таки да. Путину очень не понравится что мир увидит героев. Измотаных но не побежденных. Раненых но не сломленых. Поэтому шансов как бы очень очень мало. И это все понимают. Преступники не отпустят свидетелей их преступлений .
    2) с порохоботами сложнее. Не всегда понятно кто именно вот этот порохобот - полезный идиот или ольгинский агитатор. .
    И хотя конечные цели у них разные , промежуточная одна - разрушение единства народа и власти.
    Все что ослабляет украину усиливает рф

3) а миху прикольно читать - смешно. У него всего одна извилина и то буквой зю и та верит в бога
    И это после того что бог с ним сделал

• Тупо Тупо x 2
  5. medwedo berlogsoni

Не вірить він у Бога. Неодноразово брехав, Василь, я та й багато хто ловили його на брехні. Якби вірив у Бога, то не брехав би. Бо це один із смертних гріхів. Я вже колись писав йому, що на тім світі йому за брехную в пельку литимуть гарячу смолу, а він усе думає, що водичкою відіп"ється. :cools:
    То в нього в підписі посилання на Бога - по приколу.

6. Rabinovich

Rabinovich Well-Known Member

Думаю что все же он верит в бога, просто бог у него такой как и он сам - убогий

• Тупо Тупо x 2
    • Подобається Подобається x 1
  7. Good man

Good man Обычный человек

Кацалапый умудрился в одном сообщении сам себе напротиворечить. Заявил, что меня не читает, то при этом знает, кого я одобряю. Очередное доказательство двуличия секты Зеленского.

8. Good man

Good man Обычный человек

Это кацалапое дерьмо продолжает поддерживать ложь, хотя уже до Арестовича добрались родственники азовцев. Он готов предать интересы Украины ради выставления Зеленского в хорошем свете. Откровенно работает на кремль.

9. medwedo berlogsoni

Я думаю, багато хто дивився цей ролик артилерійської дуелі. Як знищили російську акацію.

В українців зараз зброя набагато точніша і далекобійніша.

View: https://www.youtube.com/watch?v=fVw3AyMTtQU

• Подобається Подобається x 1
  10. Good man

Good man Обычный человек

Кацалапый уже поддерживает Бутусова, хотя ещё недавно, после пресс-конференции Зеленского, обкладывал Бутусова грязью с ног до головы.

11. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Натомість, чув про російські ракети, вже беруть із резервів, багато із них 70-их, навіть 60-их рр. виготовлення.

12. medwedo berlogsoni

13. Slav

Slav Well-Known Member

Стрелков-Гіркін в контакте ниє, що моцкалі зазнали величезних втрат на Сіверському Донці.

В останньому своєму відео він стверджує, що ЗСУ краще воює ніж армія єблівушки. За його словами, в ЗСУ краща артилерія і багато безпілотників. Є ще і інші переваги ЗСУ. Мовляв, якщо так далі справи підуть, то путлєру і єблівушці буде хана.

• Тупо Тупо x 1
  14. medwedo berlogsoni

15. Slav

Slav Well-Known Member

Дуже дивно, що вони стріляють з цих гаубиць і після відстрілів залишають їх на тому самому місці, не бояться, що може прилетіти "відповідь". Така поведінка цих артилеристів для мене виглядає дуже дивною. Я знаю, що артилеристи після відстрілів, як правило, відразу змінюють свою позицію.

Останнє редагування: 14 тра 2022
    • Тупо Тупо x 1
  16. medwedo berlogsoni

Тут є певні тонкощі.
    У вчорашньому ролику Іван Яковина розповідав. В двох словах: За старими рекомендаціями вся артилерія розташовувалася в одному місці, звідти били відразу кілька десятків гаубиць, радіолокаційна станція противника засікала, звідки летять десятки снарядів і давала своїм артилеристам координати. Зараз українські гаубиці розкидані одна від іншої на сотні, якщо не тисячі метрів. Тому технічно (за допомогою техніки) взнати, звідки стріляють - неможливо.

Подивіться оцей ролик за посиланням. Там все роз"янено в деталях.
    Україна - вчора, сьогодні, завтра

17. Slav

Slav Well-Known Member

Я служив в совковій русской армии, і я після служби завжди думав, що нас майже зовсім не вчили там військовій справі. Тепер після того, як я взнаю інформацію про цю війну з різних джерел, я можу з впевненістю сказати, що нас нікуя не вчили там військовій справі. Тільки мучити і бидлити -- це парадигма совкової русской армии.

• Тупо Тупо x 1
  18. ashim

ashim Well-Known Member

19. medwedo berlogsoni

Я також служив ще при совку. В ПВО на Кольському півострові. Один прапорщик так казав: Оті всі наші позиції, оті всі РЛС і висотоміри з кабелями від них до командного пункту - над поверхнею землі на рогачиках... Щоб засліпити ПВО і полк винищувачів, який ми обслуговували, досить двох ворогів із сокирами (бо одному буде скучно) - піти на позиції, поки караул спить у клубі на стільці (не спати вони не могли, тому що хронічно недосипали, а в карабінах не було патронів. Комбат наказав патрони не видавати, щоб ще спросоння один одного не перестріляли), так от, ходити з сокраими і рубати оті коаксіальні кабелі. От і вся війна.

Ви, до речі, подивилися ролик, як Ілон Маск допоміг Україні, і чому зараз не потрібно, щоб гаубичний полк знаходився на невеличкій ділянці, і всім казали "трубка п"ятнадцять пріцел сто двадцять", як сто років тому, а комп"ютер кожній гаубиці видає особисті координати на особисту ціль протягом ліченої хвилини?

20. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

У деяких лікувальних закладах бачив учасників війни, хто не лежачий хворий, стикався на перекурах, хто мав травму голови, перелом рук чи ніг, повноцінно брати участь у бойових діях не може, втрати у військовій техніці є і немалі в України, але є для нас допомога західних партнерів, надіслані артилерійські гармати та гаубиці в рази сильніші російських, всіх подробностей не запам'ятав і я не артелерист
    Далі буде!

а де твій аватар? :)