Війна Росії проти України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 22 лют 2022.

1. Цікаво, як швидко потраплять під суд розробники операції з підриву залізничного тунелю між РФ та Китаєм?

Під український суд, звичайно - яким керує один із заступників голови ОПУ.

2. FB_IMG_1701368334038.jpg

Завжди цікавило що вони намагаються показати такими фотками?
    Але от ця вийшла максимально вдала для демонстрації.

От стоїть збоку чєловєк, який за своїми обов'язками має займатися постачанням яєць з картоплею, військової форми, снарядів ітд. І що цей чєловєк має побачити на цій карті? Для чого йому показувати цю карту? Щоб що?

От позаду стоїть таваріщь, який теоретично з тої відстані і ракурсу не може побачити цю точку на карті, але з задумливим обличчям втикає в карту. Не кажучи вже про його функції і минулі подвиги.

І головний персонаж. А йому то карту показують для чого? Для загального розуміння ситуації? Для цього є Діпстейт (я серйозно). Чи може йому потрібна інфа про кожний опорник? Що дасть йому ця інфа в контексті того, що в Женю Лисого може влучити снайпер і на опорнику його нема?
    Чим він може допомогти тим хлопцям на тому опорнику, якщо за 2 роки повномасштабної війни не виділив жодної копійки власних мільярдерських коштів? І його оточення теж.
    Ну от знає він про той опорник. І що? Через годину там буде інша ситуація. То нехай би пан який демонструє бігав за ним з тою картою в режимі 24/7, обновляючи інформацію, якщо йому так важливо знати кожну деталь.

І всі вони троє: навіщо та карта для них, якщо ніхто з них немає відповідної кваліфікації і не здатний якісно і відповідально приймати рішення такого (тактичного) характеру.

Ну це то саме що кожному з вас (не думаю, що в мене в читачах багато професіоналів у цій грі) показувати якусь тактичну схему гри в бейсбол.
    Приходить до вас якийсь знаний, найбільш крутий тренер з цієї гри "радитися" з приводу своєї тактичної установки на гру. Чи нехай, навіть футбольний тренер, якийсь Анчелотті чи Маруріньйо.
    Приходить до вас і малює вам якісь стрілочки. І що ви можете йому сказати крім "ок, чувак" або "ти професіонал, а не я, ти вирішуєш, ти відповідаєш"?

Їбучий бл совок по лекалах хйла.

3. путін, схоже, виграє війну в Україні. Поки що, - The Economist

"Вперше з того часу, як путін вторгся в Україну 24 лютого 2022 року, він виглядає так, ніби може перемогти. Президент росії поставив свою країну на військову позицію, зміцнив свою владу і підриває переконаність Заходу в тому, що Україна може вийти з війни процвітаючою європейською демократією", - пишуть там.
    Його найбільшою перевагою є відсутність у Європи стратегічного бачення. "Заходу необхідно терміново позбутися летаргії заради себе та заради України".

Сподіваюся, західні партнери і чинне українське військово-політичне керівництво зроблять висновки. Те, що Росія нехай і не блискавично, але невідворотно переводить своє життя на рейки воєнної економіки видно неозброєним оком. І не будемо тішити себе ілюзіями, що санкції аж надто сильно заважають їм масштабувати виробництво озброєння і техніки. Прикладів тому достатньо.
    Для початку в середині країни конче необхідно змінити формат комунікації влади з громадянами, це має бути розмова дорослих з дорослими, схоже час рожевих поні невпинно і невблаганно добігає кінця.

4. Slav

Slav Well-Known Member

5. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Обсолютно не цікаво. Нормальні люди його не слухають і женуть звідусюди, щоб не чути маячні. Можуть запросити лише до тих лікарів, що профілюються на наполеонах.

• Смішно Смішно x 1
  6. Шляк би вас трафав зелені довбойоби. Щоб ви довше лежали ніж ходили.

Росіянам просто треба почекати: внутрішні вороги з'їдять нас протягом року.

Поділюсь з вами історією одного дня. Сьогоднішнього дня. Біля опівночі доба починається з мого повідомлення в месенджері дуже близькому снайперу, що машина (в замін спаленій) вже в Україні, але жоден фонд не може передати зараз на військовий квиток, тільки на військову частину (памʼятаючи застереження снайпера, що так не підходить, бо у в/ч авто зразу забирають на штаб), шукаю шляхи, як то зробити. Відповідь заганяє мене в сльози: "не спіши, сьогодні виходили і мій 2й номер підірвався, втратив ногу".
    Лягаю спати, заснути не можу.
    6.00 дзвенить будильник. Ледь злажу з ліжка. В телефоні 3 повідомлення: 1) допоможи з патронами, все вистріляли. 2) чи є можливість надіслати ще скидів? 3) Машина розламалась, чи можемо пригнати, розібрати, підварити та перебрати мотор.
    День буде насиченим, подумав я. І не помилився.
    8.00 тільки включив комп’ютер. Дзвонить Директор автосалонів і каже, що в нас СБУ прийшов на обшук. За 5 хв таке саме повідомлення з виробництва.
    В мене щелепа відпадає, бо 3 дні тому, і мене особисто і в директорів, і бухгалтерів, і на офісах вже були обшуки, забрали всі телефони, документи і печатки. Причина була ідіотична: "Ви виробили та продали котли (дешевше прайсу на 20:wacko:, а потім покупці накрутили 38% поки зробили з ними котельні". На питання, до чого тут ми – всі розводять руками і говорять, що вони тільки виконавці.
    Що цього разу ми зробили не так за ці 3 дні??? Шукали докази фінансування протиправної діяльності Шуфрича! Про якого ми тільки з новин знаємо. Зрозуміти чим керуються в службі, закидаючи причетність до Шуфрича - неможливо. Але під шумок перетрушують протягом 12 годин бізнес і всіх орендарів.
    За час війни на фронт пішло 45 людей, які в нас працюють, і на жаль частина ніколи не повернеться до нас. Інші 380 – щодня працюють для фронту. І сьогодні на їх очах ті, хто мав би боронити тил і ловити зрадників, колапсували їх роботу.
    Автобізнес, який щодня ремонтує волонтерсько-військові машини і від початку війни віддав на фронт десь 40 машин. Тепер все це паралізовано. "Шуфрич" працює на ворога навіть з-за ґрат?!

Загалом відбувається щось не те. Служба в нашому конкретному випадку точно не боронить безпеку держави. Сподіваюсь, що це не спроба під шумок "віджати" нерухомість і активи. І це в ті часи, поки вся Команда "вижимає" всі ресурси, щоб допомогти війську.

Маємо за 4 дні 7 обшуків з вилученням документів, печаток, майна і телефонів. Юристи працюють, співпрацюємо з адекватними в Службі, щоб вони якнайшвидше розібралися, що займаються не тим і не з тими.

А завтра стратегічна сесія: як не "загнутися" у 2024-му.

Сподіваюсь нам вистачить сили і натхнення перемогти ... і налагодити все в середині!
    https://m.facebook.com/story.php?st...Xq8YzYVL9mnuk2dhSzcTXk6Xkl&id=100002234826152

Останнє редагування: 1 гру 2023
  7. "Муженко: Я приїхав в Генеральний штаб. Тобто я самостійно ініціював свій прихід в Генштаб.

ВВС: Далі ви запропонували свої послуги?

Віктор Муженко: Так. Ніхто не відмовлявся. Я одразу спитав: які проблеми, що, як?

ВВС: І ви включились в роботу?

Віктор Муженко: І я включився тоді в роботу, почалися процеси з організації вже опору і відбиття російської агресії.

ВВС: Ви десь місяць там були, так?

Віктор Муженко: Більше. Я був до 20-х чисел квітня, тобто близько двох місяців.

ВВС: Чому пішли?

Віктор Муженко: Чому пішов? Тому що мені головнокомандувач сказав, що є бачення президента, що ви не повинні бути на пункті управління."

Це уривок з інтерв'ю генерала Муженка "ВВС-Україна".

Особисто я оцінюю цю історію як таку, що коли було лячно і здавалося, що нам пздц то нікого не напружувало перебування Муженка на командному пункті. Як тільки "замайорила перемога" і страх пройшов - відразу генерал став не потрібний. Мені здається це непогано характеризує деякі особистості.

Але хіба це когось здивувало?)

Посилання на повне інтерв'ю генерала Муженка у першому коментарі.
    FB_IMG_1701421542712.jpg

https://www.bbc.com/ukrainian/artic..._6R8nfJ0pNfjHsjfOFaD-uvm7Z_oMxyRvRQzvDspA-dQw

8. В зверненні Зеленського щодо будівництва оборонних споруд та джерел його фінансування йдеться, що “має бути відповідна робота в громадах”. Все правильно! Але ж гроші в громад забрали на службу Держспецзвʼязку, одного з очільників якої, запопали на корупції вартістю в 62 млн.грн.
    Цікаво, звідки громади візьмуть кошти на забезпечення будівництва.
    Пригадалися зрежисовані мітинги корисних, самі знаєте кого, які в порушення закону про військовий стан, збиралися на мітинги під органами місцевого самоврядування і таким чином створювали медійний супровід вилученню коштів до центрального бюджету. Мені тоді обурені айтішники і знервовані юні інстаграмщиці дорікали, що я не підтримую ЗСУ. Де тепер кошти на ВОПи брати будете, умніки?
    Ігор Стокоз

9. Slav

Slav Well-Known Member

Чому тебе так довго не було на форумі? Ми так за тобою всі скучали...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

11. Good man

Good man Обычный человек

По работе сильная загрузка была. У тебя какие прогнозы по развитию ситуации на фронте?

12. Slav

Slav Well-Known Member

Ти би не хотів, щоб в тебе знову ще більше було навантаження на роботі?

Ситуація на фронті буде дуже залежати, як довго і наскільки Захід буде підтримувати Україну. Але є не дуже добрі новини, бо, так виглядає, вже багато політиків на Заході втомилися допомагати Україні, вони хочуть менше в майбутньому допомагати Україні. Ще є в України велика проблема з мобілізацією. Взагалі, я вже писав, Україні вже треба будувати сильну ешелоновану оборону та оборонні споруди на всіх рубежах з нацистською ублюдочною єблівушкою-срассіюшкою.

13. Good man

Good man Обычный человек

А как же контрнаступ Зеленского?

14. Slav

Slav Well-Known Member

Я там в твоїй темі про контрнаступ детально все писав про контрнаступ.
    https://forum.lvivport.com/threads/kontrnastup.120901/page-5
    І в цій темі. Нагадую: не міг цей український контрнаступ бути успішним, якщо в України не було значної переваги в якості та кількість зброї ніж в нацистської москальні.

Останнє редагування: 2 гру 2023
  15. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Тут є різні версії, методи у рашистів сталінсько-жуковські, є царський приказ,значить його виконати із втратами не рахуватись, після ІІ світової не допускали програшу у війні маленької держави великій, як В'єтнам і США, Ірак і Кувейт, Афганістан і совок, у США республіканці можуть дорікати демократам, що от стільки в Україну вклали, від нас відірвали і даремно, чи цивілізований світ готовий до війни і чи має багато зброї, щоб нею ділитись? Передбачають і підсумок як радянсько-фінська війна.

16. Good man

Good man Обычный человек

Зеленский знал расклад сил? Знал. Но продвигал контрнаступление. Кто он после этого?

17. Slav

Slav Well-Known Member

Це вже друге велике "досягнення" Зеленського і його команди. Перше велике "досягнення" -- здача майже без бою Півдня України.

18. Good man

Good man Обычный человек

В его конфликте с Залужным, который сторонники Зеленского много месяцев лживо игнорировали, ты кого поддерживаешь: Зеленского или Залужного?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

[​IMG]Клічко у Der Spiegel: "у перші місяці війни країна була без лідера, був відвертий хаос, і мери відіграли ключову роль як лідери думок, в обороні міст, у допомозі військовим". Але в Офісі президента, на думку Кличка, вважають мерів "атавізмом", лише перешкодою для централізації владних структур у країні.

20. Театр абсурду, в якому ми живемо останні роки. У 21-22 ми демонстративно не готувалися до московитського вторгнення (або «готувалися» - але з протилежним знаком). Потім першу навалу відбили - і почали так само активно не готуватися до оборони. З усіх прасок лунало «поженемо ворога до кордонів 1991!», «до останнього сантиметра української землі!» - а серйозні захисні споруди ніхто не будував - на відміну від ворога.
    Потім уже всі (крім, хіба що, найпозитивніших блогерів та їхньої пастви) помітили, що наш наступ поступово зійшов на нуль і ми знову відбиваємо ворожу навалу - але жодних змін у військовій тактиці не сталося.
    Тоді вперед вийшов Генерал і голосно сказав: «Ми увійшли в етап позиційної війни» (тобто, ми в обороні й це вимагає переосмислення всіх підходів).
    Президент негайно звинуватив генерала в порушенні субординації й втручанні в політику, правляча команда почала готувати звільнення, а ручні менти (ДБР) - кримінальні справи.
    Після чого Зеленський зібрав РНБО і переможно повідомив суспільству про… початок масового будівництва капітальних укріплень вздовж лінії фронту. При цьому, атаки на військове керівництво не припиняються, а репресії відкладаються лише з огляду на вкрай негативну реакцію - всередині країни й у партнерів.
    Поясніть, як можна нормально жити в країні, де стратегічні (й навіть екзистенційні) питання стоять у залежності від дешевого політиканства й дитячих комплексів її очільника?
    Як, сука?
    К.В.

а де твій аватар? :)