В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Квасити огірки ще рано, треба ще поїсти та і робити мариновані, асорті із помідорами... Найкраще йдуть гарнопоквашені.

2. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

3. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Новосілля коли плануєте святкувати?

4. mypucm

не знаю... кішку з кошенятами вже туди вивіз

5. Gyppsy

не знаю... - аргумент залізний) Але трохи несерйозний;
    Хоча і сам вважаю, що планування - річ невдячна і примарна, але хоча б з грубшого тре ставити якісь орієнтири, шо нє? ;)

• Безграмотно Безграмотно x 1
  6. mypucm

треба на вчора, але шо я зроблю, коли на все цікаве не вистачає сил?

7. mypucm

ось наприклад, завтра понеділок...

можна тихо покращувати свою ділянку...

а можна сходити у міськраду, у 125 раз сказати їм все, що я думаю з приводу стихійного сміттєзвалища, розташованого поруч, на їхній землі...

(питання вже третій місяць висить на сайті міністерства екології, все одно не діє...)

такий вибір - чи рятувати світ, чи будувати собі житло... а на все сил не вистачає...

8. Gyppsy

Житло тре побудувати в будь-якому випадку.
    Бо кожний хлоп має поставити хату (с)
    :)

• Подобається Подобається x 1
  9. Lanktocha

Появляється нова "сировина" для джемів, варень, компотів та закруток:
    Порічки
    Калінка-малінка, рясна, прополена та минулої осені підживлена
    Чорна смородина

10. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Гарні ягідки, в мене теж пішло все рясно. Завтра варитиму "трійцю"(малина жовта і красна, порічки та чорна смородина. Треба перетирати через друшляк, і потім минут 20 варити з цукром. Воно стає як желє. Я варення в мультиварці варю.

11. Gyppsy

Дружина вже котрий день варить-варить ті ягоди, вже їй надоїло... Намагається роздати по сусідах і родині, а у них свого повно, не беруть)
    А нині ввечері каже: забирай ту малину та роби яке вино, бо вже нема ради)))

12. Lanktocha

Варити варення з малини ніколи не пробував, все перетираю із цукром, може бути збір бідончика з малиною 2 - 3 рази за літо, буває ще сушіння при високих температурах або заморозка.

13. Silver bullet

Малину можна заморожувати, але втрачає солодкість. Малинове варення (гарно проварене - це кілька разів відставляти аж поки перестане давати пінку) якраз на випадок хвороби, бо змушує пропотіти. Як і сушена липа.
    А я люблю "трійцю" - перетираю трохи проварені ягоди порічок, малини і чорної смородини, потім варю вже з цукром десь 1:1 десь хвилин 20-30. Це на випадок як гості прийдуть - чудовий ароматний і яскравий джем. Інколи замість малини в трійці агрус, тільки його треба на мясорубці перебити.

14. Silver bullet

Обережно з вином. Я не алергік, але одного разу був поганий випадок: принесла мамина подруга запашний малиновий лікер з своєї малини. Мабуть, з пів-стакану загалом я випила за столом. Ми були втрьох, мама не пила, бо дуже солодке. Потім я його вилила.
    Так мене так посипало, що кірка була на все обличчя, ще і спина зверху...Губи потріскались, я прибігла в аптеку, мені дали все, що в них було, щоб дати раду шкірі, потім з місяць пила різні препарати, міняючи їх...Більше мене ніколи алергія не турбувала. Так що дивіться - малина в великій концентрації небезпечна. Краще сушіть до компотів взимку.

• Інформативно Інформативно x 1
  15. Lanktocha

Признаю наливки - з чорної смородини та лісової ожини, а так, поза конкуренцією виноград.
    Варення із лісової малини чи суниць, звичайно, не до прорівняння зі свійським садовим.

16. Silver bullet

Похолодало, різко змінилась погода, і голова мало не трісне...

17. mypucm

:pardon:

18. mypucm

тут таки неясно, хто винний - лікер, вино, малина, чи мамина подруга

• Смішно Смішно x 1
  19. mypucm

може там яка хімія додатково була

20. Silver bullet

Оце навряд чи. А взагалі - думайте як хочте, робіть що хочте. Я лікерів з малини точно ніколи не робитиму. Лікар сказав, що малина в великій концентрації шкодить, оте і все.

а де твій аватар? :)