вже вчора пробував вишні (їсти вже можна, але цукру ще не набрали...) та шовковицю (трапляється чорна - зовсім спіла )
кажуть на пиво слимаки не ловляться... а на шашлики - аж бігом! View: https://www.youtube.com/watch?v=MRAcUq0r6ok
Є ще й альтернатива - качки) Тримали ми кілька сезонів качки. Ми їх спецом випускали під вечір в сад-город. То треба було бачити, як вони вишукували цих слизнів)
Подібне говорили, що цесарки видзьобують колорадських жуків. Не зовсім так. Цих слимаків, ніби не нищать, ні качки, ні гуси, ні лебеді.
@Lanktocha, за цесарок і колорадських жуків я говорити не буду, бо не знаю. За гусей-лебедів і слимаків не знаю. Кури можуть з інтересу просто дзьобнути разок-другий і лишають. Я от за качок атвєчаю; Вони слимаків поїдали як чіпси)))
з самого ранку над головою гудіння - бджоли трудяться на винограді... думаю - чи варто обривати грона, щоб були крупніші ті, що залишаться
Насправді у кого не приватизована дачна ділянка в садовому товаристві - платили і платять податок не землю(типа ми арендуємо землю). Ми платимо цей податок з 1991 року. Якби приватизували свою ділянку - не платили б. Не приватизуємо, бо товариство має Госакт на всю землю. Так що не віднімуть) Ті садові товариства, що не мають державної регистрації, не платили земельний податок, оце тепер планують і їх привести до порядку. Так що це ніякий не новий податок. У нас як подадуть назву теми, то тільки тримайтесь.
у нас товариство самоліквідувалося у 2007 році... міська рада давала дозвіл на приватизацію ділянок ще в 90-х... хтось взяв держакт, хтось не взяв... у шахматному порядку... я особисто приходив у податкову, пропонував брати з мене індивідуально податок на землю... вони кажуть - в нас немає підстав... списки ділянок міська рада не подає... дурдом... якби був порядок з обліком, я б знав з ким мати справу, в кого купувати собі ще ділянки... чи якось іншим шляхом... а так усе стихійно...
До виноградних плодів ще довго чекати, воно ще дрібне і зелене, а листя, особливо для голубців, сам час, пізніше дрібніше - до маринадів.
Вже є свої огірки, кабачки. Смородина доспіває, малина ось-ось..Помідори в'яжуться. Перець гіркий здоровенний, а солодкий - нічого бачити. Замульчували, удобрили. І йшли ж дощі...Своя розсада.
пригода... іду вранці по дачі, по стежці, нікого не чіпаю... роздивляюся ,де косити... шось під ногами... на змію наступив шо я сказав, пропустимо... лежить, зараза, на стежці, і не ворушиться... десь до метру... на сонці гріється... заснула чи шо узяв вила, закинув у кущі... забув роздивитися, жива чи нє... просто зазвичай змії миттєво тікають... в мене з ними нейтралітет - я їх не вбиваю, а вони не маячать перед очима а тут - лежить не ворушиться, плями на спині... може гадюка, може вуж, хз а може й нежива карочє, трохи дика природа настрій зіпсувала
"Змея не всегда такая активная и агрессивная, — объясняет научный сотрудник Института биоорганической химии, герпетолог Владислав Старков. — Когда холодно, она лежит в траве беспомощная, у нее пониженная реакция". https://tass.ru/obschestvo/11035221
Є аж забагато пелюсток троянди, щоденно можна зібрати мішок квітів. Вже і варення наробив, правда аж так багато його не треба, деколи пекти рогалики чи до пампухів на Різдво, насушив пелюстки, можна додавати до чаю, все одно, ще багато залишається.
намагаюся збагнути.... у кожному дворі є сімейство котячих... на вільному випасі... і всюди є слимаки - чисте м'ясо... ну і... ?