Борщ ми на тиждень не варимо, максимум на 2 дні, якщо я сам варю, то за день минається. Є салати, які по рецепту можуть бути тільки з молодою картоплею.
Сам незнав, що таке, окрім україно-бельгійської козячої ферми є у Мостиському районі, сам район біля україно-польського кордону, на піщаних грунтах, багато соснових лісів, у мене більше асоціюється зі збором ожини, деколи збирав на піску при спеці +32- 35, восени. при вологій погоді є у соснових лісах багато маслюків. Холодний початок літа, баклажани вчора наніч накривав відерками.
мене завжди лякає така агротехніка, коли треба піклуватися персонально про кожен кущ... чи навіть дерево... зазвичай інтерес проявляється на якийсь короткий період, максимум кілька днів... головне - встигнути за цей час зробити все необхідне, щоб задати рослині побільше імпульс до самостійного життя... може й виживе, якщо пощастить... наприклад... викопав десь кущ чайної троянди... привіз додому... викопав яму, посадив, засипав перегноєм, замульчував, залив водою... все. ентузіазм пропав надовго... зараз треба встигнути нормально посадити 400 кущів суниці... поки ентузіазм не пропав... щодо баклажанів... помідорів... перцю восени можна буде за день роботи в полі купити 100 кг... тому перець і баклажани взагалі не саджаю... поки не навчуся... а від помідорів все-таки хочеться навчитися отримувати врожай самостійно... рожеві сіяв... не зійшли ще
Було, посадив розсаду баклажанів на початку травня, потім, через холодні ночі, десь 4 із 10 вижили, погана статистика, минулого року, через зливи і ряд холодних ночей дуже багато помідорів не достигли та почорніли, але перцю було багато, у вересні яєчня із перцями мені приїлася, а баклажани на мусаку, фаршировані із кінця серпня, майже до середини жовтня я не купував.
черговий експеримент... знайомий фермер викидав 5-літрові каністри з-під хімікатів... ну, щоб добру не пропадати, я забрав... сиджу, обрізаю, буде суниця тіпа в 4-літрових контейнерах ) а деякі (див. в центрі) спробую підвісити...
Одного перцю мало, треба і хороші помідори, паприку, яблуко, люблю дати і декілька сливок. Щось і потрібно докупити Так виходить, у мене не дуже багато місця, якщо всуну кущ суниці чи полуниці, у більшзатінене місце, воно виросте пізніше і не таке крупне, як на сонці.
3 дні... переживаю, щоб коріння прижилися... а вони нестися збираються. квітки викидають хтось садив суницю фріго? коли приблизно листя виростають? щоб я менше переживав квітки обривати? наскільки це критично?
Саджу не у контейнери. Дрібнозем, особливо восени можна підсипати, десь відро - 2, при можливосиі і кінський гній. Після збору урожаю, десь у липні, можна вижати грядку з-під полуниць.
Як не дивно, декому весла потрібні більше. По телерепортажах відомо про велику воду у Вінниці та Запоріжжі. Ніби Львову характерні дощі, як Лондону, але деякі посадження навіть треба поливати.
по розмові вони наче вихідці із західної України... там мабуть більша конкуренція - землі менше, грунти бідніші... щоб вижити, треба більше працювати ---------------------------------------- люди з півдня трохи інакші якщо трава і так росте сама по собі, нашо одразу висапувати - а може там щось корисне?