В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

може грунт холодніший :scratch_one-s_head:
    бачу дати на фотках минулих років...
    ромашками було все вкрито на три тижні раніше...
    мабуть весна пізня...

2. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

А бузок? Він на 9 травня завжди цвів, бувало що і на 1 травня зацвітав. А цього року після 22го.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Розсада тютюну в хаті, але відстає від минулорічної, хоча умови ті ж самі.
    Я аж зпереживався весь... :cry:

4. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Орієнтуватися по бузку радили, коли вже велика розсада, наприклад, велика розсада баклажанів, цьогоріч була всередині травня, та і пізно цвіли ранні абрикос та черешня.

5. Silver bullet

Зате дождички тихенькі, часті, одно задоволення від погоди...Кудись поділись ти вітри, шквали, я вже думала - нічого в саду не буде, бо які там бджоли.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Але у нас ночі холодні. Треба припарку, а нема...

Правда, ми бульбу підгорнули вже десь з тиждень тому
    Тепер попереду боротьба з колорадами )

7. mypucm

о... і я кажу - на три тижні все пізніше )

8. mypucm

прислали суницю - 4 сорти по 100 кущів...
    як порадили - потримав у розчині корневину кілька годин...
    намішав перегній наполовину з землею,
    кілька стаканчиків зробив з одним перегноєм для експерименту...
    думав додати попелу... але потім передумав...
    суниці треба слабокислий грунт, а попіл - це навпаки...

висаджую потроху...
    частину - у стаканчики, частину - у відкритий грунт IMG_20210527_105931.jpg IMG_20210527_105945.jpg

Останнє редагування: 27 тра 2021
    • Подобається Подобається x 1
  9. Lanktocha

Чутлива до них не тільки картопля, більше їм смакує баклажан, хоч садити його подалі від картоплі, але жук його всюди знаходить, як голодний і картопля зібрана, може кидатися і на кущі помідорів.

10. Silver bullet

ого! багато треба земельки. Між рядами треба буде сантиметрів 40, не менше, якщо садити правильно).
    У вас земля яка? Ви про пісок часом не забули? Більш за все суницям треба піску.

11. mypucm

близько однієї сотки мабуть, хіба це багато :scratch_one-s_head:

земля чорнозем - суглинок,
    із ущільненням грунту планую боротися перегноєм і органікою...

навколо багато покинутих дач...
    буду косити траву, мульчувати суницю...

викопаю яму, застелю плівкою - робитиму настої трави для поливу :)

12. Silver bullet

Треба пісок хоч під кущик та перемішати з вашим перегноєм, кажу вам. До речі перегною не треба багато, бо матиме велике бадилля та малий врожай.
    Перші роки я теж так робила: у нас чернозем, додавала навозу і думала що от буде врожай! А на дачі у мами на одному піску біля річки такі врожаї були, що мені і не снилося. Потім стала разом з навозом додавати пісок так, що грядка жовтіла -отоді пішов урожай.

• Інформативно Інформативно x 2
  13. Lanktocha

Сьогодні зауважив, одна гілка на абрикосі засихає і скручується листя, невже якась тля пошкодила? Підживлював перед зимою, недавно для захисту посипав попелом і питтєвою содою, невже замало? Вже тля знищила персик, багато черливих слив, а кропити вже пізно.

14. Silver bullet

То небезпечний грибок-моніліоз, від холодної весни. Кропіть хорусом, чи скором. Чи препаратами з міддю.
    Тля, я вже казала, боїться дегтярне мило. Та це мило боїться все) Це убойний інсектицид). До речі, воно є і в жидкому вигляді - легко прямо в поливалці розчинити. Його там трохи треба.

Останнє редагування: 28 тра 2021
  15. mypucm

може це як у тому анекдоті...
    відірвали таргану ноги, і він перестав тікати від свисту...
    висновок: без ніг не чує...

можливо, справа не так у піску, як у рН грунту, кількості азоту, та інших речовин

чому ви вирішили, що ваша суниця стала давати врожаї саме тому, що ви насипали піску...
    а не тому, що кущ вже максимально виріс, вибрав весь азот у грунті, і вирішив почати плодоносити ;)

16. Silver bullet

Не люблю сперечатися, тим більш я не на ботаника вчилася). Я краще знаю закони фізики та математики, ніж ботаники) Але я часто виписую полуницю і досить часто пишуть рекомендації (не знаючи, яка в покупця земля). І я вже знаю, що коли мало піску, то треба хоч під кущ, в ямку, а краще ділянку всю перекопати з піском.
    І ще мочевина, ото буде врожай. Правда чоловік проти хімії, він біопрепарати поважає.
    Їй і не дуже треба полив, хіба що дуже спека, а от міжряддя порихлити - то гарно.
    Я зараз сфотаю свою полуницю, що вже червона подекуди.

17. Silver bullet

Щось третя зовсім погана). Але видно ягідку, немаленьку). Це сорт "Нью Айленд". Вона сама рання, солодка, нічим не хворіє, але кущі здорові і треба не економити на площі.
    Вона не вся одразу достигає - потроху спіє десь цілий місяць.

Останнє редагування: 29 тра 2021
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. Silver bullet

У мене родич у Черкаській обл (Христинівський район, в селі) посадив картоплю 21 травня! Каже: то холодно було, то дощі такі, нескінченні, що в город не зайдеш.
    Рік дуже дивний. Але я не можу скаржитись. Один молодий виноградик не проснувся, і один персик. Це втрати.
    Абрикос не дуже багато буде - хворіють цього року, яблоки цей рік відпочивають, але все інше - непогано. Як не буде граду і дощі будуть - як зараз...
    Поки на цей час так нічого. Картоплі не чекаю большого врожаю - у нас спека літом. Картоплі в'яжеться багато, але крупної мало.
    Ми навіть 4 колоновидні яблуньки посадили, імпортні сорти, щоб морозостійкі.
    Получили з яблучками) Вони ж рано дають плоди. От нічого робити - забавка))

19. Lanktocha

Молода картопля вже є, ніби із Закарпаття, скоріше посаджена та парникова, ціна за кг.не більше 15 грн., на другі вихідні можна буде купити, тим більше, своя буде аж у липні, може, хоч до борщу на Трійцю.
    Пки що, і зелені абрикоси, розміром як оливки, і черешні та вишні, як горох, ще достигати та, щоб граду не було!

20. mypucm

:scratch_one-s_head::mda:

а де твій аватар? :)