В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Багато груш нав'язалось. Дуже. Мабуть, пообсиплються як настане спека.
    Персики теж нав'язались, але такі шквали були, що залишилось на одному три штуки, а на другому всі упали.

2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Лякають теперішні пориви вітру, можуть вони потрусити зелені вишні, черешні, та маленькі зелені абрикоси.

3. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

кулєги! розкажіть, будь-ласка, про техніко-економічне обгрунтування своїх насаджень...

про мотивацію та механізми планування - скільки, чого і для чого вирощувати? :scratch_one-s_head:

звідки ви це знаєте, га? ;)

4. Gyppsy

Gyppsy :hi:

В мене всьо спонтанно)
    Але бульба мусить бути посаджена кожного року не менше 5 сотиків)

5. Lanktocha

У мене дещо більше, як хоббі та мржливість чимось зайнятись у вільний час. Своєї картоплі переважно вистарчає на літо, як молода, на зиму декілька мішків треба докупити, так само достатньо своїх огірків, при правильному догляді баклажанів, кабачки, патисони можу купувати зараз для смаження чи "корейських" салатів, із фруктів, при жаркому літі, може бути трохи своїх кавунів і динь, але достигають не раніше вересня, у серпні купую, деколи багато та при можливості можу продати черешні, вишні, яблука, груші та горіхи.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. mypucm

а зібрана? :scratch_one-s_head:

7. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Зібрана також з 5 сотиків ;)

• Оптимістично Оптимістично x 1
  8. Silver bullet

Деякий досвід є, але все одно запланувати точно неможливо. Консервація, правда, завжди лишається на другий рік, хоч на дачі весною і під'їдаємо добре.
    Садимо на 4 родини, а як будуть діти забирати - хто зна. До того ж щось виживе, щось пропаде, що тля пошкодить. Помидори насадили розсадою 200кущів, і тут почали безрозсадні сходити... Ну що - наробимо томатного соку. Гарна соковижималка - наше фсьо)
    Я вважаю, що одна з найкращих наших покупок за останні 5 років - це соковижималка Філіпс. Купували за 1500, зараз 5 тис. з хвостиком...
    Центрифужні соковижималки | Philips

• Корисно Корисно x 1
  9. mypucm

скільки приблизно врожай з куща?

10. Silver bullet

Не знаю, бо різні сорти) До того ж які - хто зна, базару яка довіра?)
    Я знаю, що хто хочеться морочиться з Де-барао (робити йому шпалери), капельний полив та добрива, та прискання - у того буде багато з куща (навіть до 4 кг).
    А інші сорти по 1-2 кг з куща - то дуже добре.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Silver bullet

У нас верх трохи не такий, непрозорий-стекла нема, наша вся з нержавійки, пластику трохи. 5 років їй точно. Томат вичавлює до самих зерняток та шкірки помидорної, тому останні порції томату густі-густі. Вони йдуть на лечо.
    Потужна річ, я вам кажу.

12. Lanktocha

Якщо невисока температура, особливо холодні ночі і дощі, багато помідорів чорніє і не достигає. Перець і баклажани у цьому аспекті витриваліші.

13. Silver bullet

Помидори , як і огірки, можна прискати сироваткою з додаванням йоду(2каплі на литр води) - це бюджетно против грибків.
    У нас фітофтори не буває. Чоловік прискає тріходерміном чи фітоспоріном і цього досить (раз-два на місяць.) Це біопрепарати, вони недорогі(70грн пачка на 100л води-тріходермін)

Останнє редагування: 23 тра 2021
  14. Lanktocha

Є ще розчинити таблетку Аспірину, кілька капель йоду, деколи роблю смердячу настоянку із кропиви... при поганому врожаї все одно пару кг. помідорів, хоч на закрутку треба купити + у холодну пору до супу італійські помідори у своєму соку.

15. Silver bullet

Настоянка з кропиви - це ж добриво, як я розумію?
    Найбільш смердяче - це натерте та розчинене дегтярне мило, його 2 штуки на відро води, тримати в бутлях і розчиняти потроху у воді при поливі моркви, буряку, лука, капусти,...ніщо не витримує - ні тля, ні білокрилка, ні морквяна та лукова муха, колоради теж. Оце провірене.

16. Lanktocha

Майже так, настоюю, може і декілька тижнів виполену кропиву, нею добре полити для кращого росту помідори, можна перці, баштанні. Запах від настойки неприємний, ще і під час настоювання і зберігання.
    Чимось просмердженим радять оббризкувати і від колорадського жука, аби не куплена "хімія".

17. mypucm

вручну кручу... пару днів покрутити раз на рік, нашо викидати гроші на електричну :scratch_one-s_head:

із техніки мрію про про хорошу сушилку для заготівель...
    і ще блендер... нє, таки соковижималку - на кожен день, щоб можна було вітграс робити - соки з зелені, та моркви наприклад :)

18. mypucm

не хочеться нічого садити :sad:

посіяв 6 травня 100 грамів насіння рожевих помідорів... 2 сорти, з різних пачок...
    полив, накрив прозорою плівкою...
    плівку не знімав, щоб земля не пересихала...
    сильної спеки наче не було, щоб спалити...

сьогодні глянув - нічого не зійшло :dntknw: взагалі жодної рослини :dntknw:
    земля на поверхні суха, нижче волога...

шось пішло не так... я раніше так нормально вирощував

чи живе насіння, чи все загинуло - як дізнатися :scratch_one-s_head:
    думаю ще раз добре полити

настрою нема :dntknw:

19. mypucm

20. Silver bullet

У нас цього року безрозсадні дуже довго сходили. Тільки після дощу, що йшов два дні з'явилися всі. Мабуть місяць як посіяли...

а де твій аватар? :)