В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Слава богу, у нас перестало дути. Шквальний вітер цілий тиждень. З ума зійти! Шкодить квітучим деревам, квітам, розсаді...Моя розсада на вітродуї має нещасний вигляд. Будемо покупати в кінці тижня на базарі. Йде тихий дощик - по прогнозам до завтрашнього утра. Я люблю таку погоду.

2. Silver bullet

3. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

4. Silver bullet

я не зрозуміла, що там у нього з зав'язками, але півкопи засунути в ящик - це жесть). Люди у нас здібні)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Тільки абрикос, рясно перецвів, чекаю перших плодів, дерево ще молоде.
    Персик у нас не дуже популярний, у кого є, плоди пахучі і солодкі, але не такі крупні, як степовий персик. Окрім тлі, негативно впливав та гинуло дерево через невдалу посадку та холодну весну.
    Кущі смордини також страждають від тлі, скручене листя - неприємне явище, особливо молоде листя - хороша спеція для кислих огірків, зрізані молоді гілочки - чай хороший і підкинувши у вогонь є стійкий аромат та гарний колір при готуванні шинки чи шашлику.
    Дрібніша слива зараз рясно цвіте, ймовірно, що багато плодів будуть черливі, пізно тепер кропити.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. mypucm

бачу іноді окремих мурашок, які дряпаються на сливу... тлю несуть :facepalm:
    засипав навколо стовбура все попілом... масово наче нема...
    поруч прокинувся мурашник... я їх позамітав на лопату, переніс в інше місце, від сливи подалі :acute:

7. Lanktocha

З мурахами під сливою скільки не боровся, ймовірно, вони рознощики тлі і головні псувачі листя, може і від них хробаки у плодах.
    Поки що тільки вапнування та заліплення дір у дереві, може поможе і попіл.

8. mypucm

зробив тюковщик :yahoo:

з того, шо було під рукою... розмір 90х50х35 см
    перший тюк - за 5 хвилин, 12 кілограмів... шпагатом навхрест перев'язав...
    трохи розтріпаний, сіна більше не було поблизу...
    якщо добре трамбувати - тюк вийде до 20кг :scratch_one-s_head:
    мені нормально, але якщо продавати, мабуть занадто важкий скажуть :scratch_one-s_head:
    одним словом, деталі допрацюються :)

IMG_19700114_124348.jpg

• Подобається Подобається x 1
  9. mypucm

10. mypucm

11. mypucm

12. Silver bullet

Доставил камент к видео, где 730 кг с сотки: "Самое приятное - это смотреть, как бежит вода, как горит огонь и как другие выращивают картошку".:)))
    Мое резюме к видео: Навоз-это не открытие. Но у нас на дачах прицеп навоза стоит 1200грн. Конечно, если купить навоз, насыпать из него гряды над картошкой, до этого приобрести ручной культиватор, потом поливать всю жару (при стоимости э\э 2грн\квт), то такой урожай и вырастет. Но ее себестоимость страшно считать.
    Лучше ее купить, привозную. Она бывает 4-6грн\кг. Если какой год дорогая в продаже, то меньше ее жрите))это чистый углевод. :)
    Я скептик)

13. Lanktocha

Картопля вже починає вилізати, у вільному місці, щоб шось росло, можна висіяти рядок соняшників, пізно не буде.
    До повного засадження, ще висидити помідори, перці, баклажани, теплолюбиві гарбузи, патисони, кавуни 50 на 50, частину у грунт, частину через розсаду, при нестачі вологи поливати, обполювати ну і чекати урожаю.

14. Silver bullet

Краще кукурузу, ніж соняшники. Соняшники геть вбивають землю. І що з них - оті сємки?) Ви їх їсте?
    А кукурузку зварити вже в вересні - ой, як добре.

15. Lanktocha

Краще, і те, і те.
    Під кукурудзу ділянка виділяється, а не за принципом "лиш би пусто не було" і "нехай заступає картоплю". Соняшник треба якоюсь старою панчохою затуляти, бо птахи видзьобують і залишають одні пусті головки, садити десь на околицях, біля соняшника ніщо не росте та і грунт псується. Велике добревисмажене насіння - хороша річ + при можливості і бажанні можу робити домашню халву.

16. mypucm

якраз лускаю гарбузові :good:

17. Silver bullet

Закінчили з розсадою вже вночі. Нема в нас тільки базиліка. На базарі в Чугуєві не було, в мене не зійшов (розсада). Знову посадила, нашла свої семена, хз, може зійде.
    Їхала з Чугуєва, боковим зором побачила якусь дивну картину: стоїть БТР, на ньому загоряють хлопці, поряд військові з автоматами, на грудях каски висять, якась автівка, двері відкриті - щось розбираються, дві поліцейські машини...забагато якось військових. Для ДТП БТР далеченько від автівки...

18. Lanktocha

Чи появляється вже суниця і полуниця? У мене, через пізню весну тільки цвіте.

19. Silver bullet

Зеленої багато...Ще біля 2 тижнів треба.

20. Lanktocha

Попідсипав дрібним попелом свої сливи, а також абрикосу і виноград.
    Пора для саду не дуже, як минувся минулорічний урожай, цвіту вже нема, нового урожаю ще нема. Черешня буде через тиждень - два.

а де твій аватар? :)