Ще нема у продажу всіх видів розсади, мотивують, були ще холодні ночі, орієнтуватись на велику розсаду, коли зацвіте бузок, цвітіння поки що слабеньке.
є тут хто технічно грамотний? ситуація: є велика оцинкована магістральна труба діаметром 30 см - з водою під тиском... в неї вкручені крани - дюймовий і півдюймовий... питання: кількість води, що витікла з кранів (за однаковий час) - буде різною чи однаковою?
і я так думав... але мені теоретично доводили, що кількість води однакова... треба буде продемонструвати.. зараз порахував... в мене вийшло, що через півдюймовий кран проходить вчетверо менше води, чим через дюймовий... це значить, або полив займає вчетверо більше часу... або не поливається взагалі
Восени посадили ремонтантну полуницю, різну. Мурано була точно, мабуть і Мара де Буа була, треба подивитись в записи.... З двох десятків, що прийшли Новою поштою, прижились, мабуть, 3 чи 4 штуки. Дуже великі були морози та ще й без снігу. Отаке от(. Краще дорогі сорти садити весною, брати в горшечках на весняних виставках.
Цвіте персик цвіте малина цвіте смородина скоро зацвіте ожина - є бутони порічки цвітуть це дерево фундуку, теж є квіточки (сережки - чоловічі і малі квіточки -жіночі) це ще один персик. Хочу показати які великі квітки, а є вже і зав'язь. Персики якось нерівномірно цвітуть. Буйно цвіте полуниця, черешня, шпанка просто облита квітами...Погано, що вітряно, бджілок зносить) Але як радісно дивитись на це травневе царство.
Мульча з соломи гарна. Ми теж восени на фермерське поле їздимо і набираємо солому в мішки - ту, що залишилась на полі після того, як всю солому закатали в паки. Листя горіху ще непогана мульча, чи порублене кукурудзиння. Ніяка трава не підходить, бо насипе бур'яну. А мульчувати полуницю треба, і малину-ожину-смородину треба. Тільки після того як весною дасте їм добрива, полив гарно і мульчуй. Полуниця не брудниться від дощу, не сохне земля і не лізе так бур'ян. До того ж мульча перепріє - от вам і органічна підкормка. Але дивитись на те безкінечне поле в роліку страшно) Техніка потрібна, батраки потрібні. Ще вона ж швидко портиться. А як задощить? Продати полуницю і вийде те на те.
Враховуючи, тільки перецвів абрикос, зараз цвітуть слива, черешня і вишня... мало таке бути десь з місяць тому. Персик вибагливий, у мене його тля понищила, жалкую, що не встиг деякі фруктові дерева кропити, зараз, у час цвітіння це не актуально.
там унікальний випадок... по-перше, дядька дуже шарить... він грунтознавець, чи щось таке... дуже змістовні ролики на його каналі... https://www.youtube.com/channel/UCc-vDXe8xmywuxZPsEEYInA/videos по-друге, там мабуть та земля нікому не потрібна, дешева... а суниця дорога...
Якщо у вас є персики - зараз, прямо при цвітінні, обрізайте його. Тля завжди на кінчиках гілок, а ви їх відріжте. Якщо напала курчавість (це грибок, якщо холодно) теж можна так - підрізати і пообривати листя, що хворе. Персики полюбляють грубе обходження. Листовертка теж на кінчиках гілок дерев - значить, обрізати і спалювати. Якщо дерева великі, то прийдеться кропити. У смородини тля на кінчиках гілочок закручує листики теж - відрізати і спалити.
Знову "здорово". А хто ці безкрайні лани оброблятиме? Хто садитиме суниці? А вони тільки 3 роки на одному місті родитимуть. Прискати лани від шкідників і хвороб треба. Поливати лани теж треба, щоб була крупна, внести добрива теж треба. Суниці спілі кожен день треба збирати і кожен день відвозити і продавати. Ну, може, забиратимуть. Все одно: суниця дорога, а батраки, вода, добрива, препарати - теж недешеві. І два підряд добрих ливнів на спілі суниці - погибель усього врожаю. Я скептик)
1) там в коментах він пише, що садить старі сорти, які менше хворіють 2) чим рідше висаджені кущі, тим менше хворіють мабуть, плюс сидерація у міжряддях 3) 3 роки на одному місці - потім можна викопати, продати саджанцями 4) можливо, питання не тільки у врожайності, а у прибутковості... чи може і нема задачі багато заробити, а хоча б сім'ю забезпечити
Слава богу, у нас перестало дути. Шквальний вітер цілий тиждень. З ума зійти! Шкодить квітучим деревам, квітам, розсаді...Моя розсада на вітродуї має нещасний вигляд. Будемо покупати в кінці тижня на базарі. Йде тихий дощик - по прогнозам до завтрашнього утра. Я люблю таку погоду.
я не зрозуміла, що там у нього з зав'язками, але півкопи засунути в ящик - це жесть). Люди у нас здібні)