В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

А ягідки?
    Я навоз не люблю чого. З ним завозять стільки щириці, і суріпки, і мишію, ще й битого скла, ганчірок, і битого каміння...і "запах" - це ви правильно підмітили). І коштує недешево. Тисячі.
    Я краще на опт. базі куплю пару мішків готової почвосуміші (низовий торф і т.і), пару мішків сухого курячого посліду, та добрива "Чистий лист". Почвосуміш висипаємо в компост, перемішуємо. І потроху в ямки, як садимо. До того ж сидерати в землю постійно прикопуємо. І цього досить. Полуниця добрим врожаєм одзивається на послід і мочевину. Це точно. А також на те, якщо перед зимою її прикриєш, і не відкриватимеш поки не пройдуть весняні приморозки. Буває вже цвіте, а серединки чорні - то весняний приморозок прибив.

• Подобається Подобається x 1
  2. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

звідки ви знаєте, скільки я води налив? )
    може там навпаки азоту мало?

3. mypucm

я і б не брав, але на шару...
    кілька газонів знайомий викидає щорічно...
    моя тільки погрузка

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Не має значення.
    Рослина забере води стільки, скільки їй треба, а сирий азот забере весь.
    Потім листя буде велике і темно-зелене, але плід буде пересичений азотом і скоро зіпсується. Крім того, плід буде джерелом нітратів.

5. mypucm

хто вам таке сказав?
    чому рослина не бере азоту рівно, скільки потрібно? :popcorm1:

6. Gyppsy

Інстинкт самозбереження. Є можливість запастися життєво необхідним - треба забрати і покласти собі чи наступному поколінню про запас.
    Сидератні утворюють на коріннях і стеблах потовщення з запасом. А звичайна "трава" збирає ці речовини в листя і плоди з розрахунком, що потім, на наступний рік, вони стануть у пригоді іншому поколінню.

7. mypucm

який наступний рік?
    росте одразу, захоплює нову площу, місце під сонцем...
    (тобто не запасає, а одразу використовує азот для створення білку)

може міфи про накопичення нітратів надходять з тих грядок, де тісно? :scratch_one-s_head:

8. Gyppsy

от і я це саме кажу.
    Листя восени опаде, з часом перегниє/перепріє і буде добривом.
    Плід впаде на ґрунт, м"якоть віддасть білки/жири/вуглеводи і мінералку, а насінинка весною дасть паросток
    Не знаю.

9. mypucm

замнемо для ясності :don-t_mention:

10. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Добре як бескоштовно. От на кучу і складати, накрити чорною плівкою і розводити жаб) Я шучу.
    Але багато навозу для невеликої рослини погано: вона таки правда буде мати гниючі плоди. Порозкидати під молоді дерева добре - весною і назиму, під смородину, агрус, порічки.
    Красиву клумбу з півоніями, жоржинами та гладіолусами можно забабахати).

• Подобається Подобається x 1
  11. mypucm

я таке не їм :dntknw:

• Смішно Смішно x 1
  12. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

А ще використовується у якусь яму скидають відходи - шкірка з чищених яблук та картоплі, шкірки з бананів та цитрусових, побули під снігом, остаточно перегнили, весною добре посипати чи підживити посаджену картоплю, помідори, перці чи баклажани.

• Інформативно Інформативно x 1
  13. mypucm

ще згадав... якщо дуже потрібне насіння чогось...
    зараз же мабуть можна легко замовити з інших країн...

кілька років тому були в мене гарні ілюстровані каталоги насіння - польською та англійською...
    картинки подивився... тоді пошта гірше працювала...

відклав на майбутнє... у хмару закинув... кому цікаво - можете скачувати, може шо й замовите
    478.81 MB folder on MEGA

14. mypucm

біблія...
    Білл Моллісон "Пермакультура. Руководство для дизайнеров" 1988 р.
    ця книжка в мене з'явилася років 12 тому... скачав в англійському варіанті...
    на амазоні десь 100$... якщо купляти...
    пізніше знайшов переклад російською...

і от якісь умільці виклали аудіоверсію... комп'ютер читає, досить непогано...
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLEJz9_jBSRywPTBQcY_nn5Z6WpoGOMEDN

15. mypucm

до речі, в перекладі українською вже вийшов спрощений варіант цієї книжки для початківців :uanew:

16. mypucm

17. Gyppsy

18. Lanktocha

У мене виноград, ніби морозостійкий, у листопаді я попідсипав кущі + є багато снігу.
    Але, такий, як в Узбекистані у нас все одно не виросте, може меншвибагливі сорти, але буде дрібніший та кисліший.

З другого тижня, планую на розсаду садити перці і помідори.

19. Gyppsy

Я від вчора вже висіваю насіння тютюну на розсаду.

Карочє, весна прийшла :yahoo:

20. Lanktocha

Для деякого насіння добре тала вода зі снігу.
    Щодо помідорів, спочатку страшно, як буде такий же липень і майже всі кущі почорніють. Щороку не буває одинакове літо.
    Не підвів, менш чутливий до надмірної вологи перець. Розсаду баклажанів більше купую, вирощену власноруч більше жере колорадський жук.

а де твій аватар? :)