нє, я дуже спішив сюди вкинути картинку, бо казали тут, що це велика проблема... а в нас мало їх, бо посушливий клімат...
В попередні роки сівбу, принаймні у південніших областях, була можливість розпочинати у кінці лютого, цьогоріч у цей час передбачають тріскучі морози, снігопади розпочинаються вже сьогодні, правда, Львів ще не зачіпили.
Якщо ви понад ставком город розкинули, то може і буде кілька жабок, а якщо ні - чого до вас підуть жаби? Чи ви їх ловити і випускати у себе будете?)
жаби є всюди! є ще земляні... вони не такі зелені, сухопутні мабуть... це такая худоба... вони там, де сиро... налийте їм води просто в низьку ємкість... Я колись заселяв каліфорнійських черв'яків у купу перегною, півроку чекав, так толку і не вийшло... але кілька пузатих жаб було там... поїли мабуть... а слимаків же зручніше їсти...
йой, так смішно, що плакати хочеться...каліфорнійські черв'яки - це конгеніально. Тож жаби йдуть на заморських черв'яків. Бінго! Тільки вам залишилось втлумачити жабам, що слимаків зручніше їсти. Як натренируєте сухопутних жаб - можно і городом займатися.
Фейсбук, одна з садово-городніх груп... Пише користувач приблизно так: "ПОРАДЬТЕ ДОБРИВО ДЛЯ СУНИЦІ" ------------------- Посипалися поради - сипни того, сипни сього... схеми обробки, торгові марки... кращий світовий досвід, одним словом... Ну і я встряг: Хвилинку, може спочатку треба зрозуміти, який там грунт...... А вже потім сипати добрива, чи не сипати... Така моя ідея чомусь не сподобалося любителям хімії... (хоча я не писав проти добрив... я писав за аналіз грунту) Ну і (дуже ввічливо) посперечалися... мене чомусь забанили на місяць... мабуть заважаю торгівлі добривами
Отож я права, що нікуди, крім ЛФ, і Букерсайту, не лізу зі своєю фазендою. Чого я не чула серед пошановувачів хімікатів? А тут хоч новини знаю - про каліфорнійських черв'яків. При нагоді запропоную чоловікові, мо поведеться?) Мені жаби на городі потрібні). Суницям треба що, по моєму розумінню? Пташиний послід - готовий купований чи свійський настояний і гарно розведений, і мочевина. Всім цим треба полити пару раз , коли з "сердечка" покажуться звернуті молоді листочки. Раз послідом, раз мочевиною. І не слухайте нікого)
колись завозив на ділянку кілька причепів свіжого свинячого гною... смерділо навколо в радіусі 50 метрів мабуть тиждень ну я з цікавості пробував одразу використовувати... розмішав у відрі лопату свіжого гною з водою... полив суницю... листя були мабуть як долоня...
Нічого дивного - рослинам дісталася відразу велика доза нітратів. Але це не є айс. Треба давати перегній /компост/. Там все більш-менш збалансоване.
А ягідки? Я навоз не люблю чого. З ним завозять стільки щириці, і суріпки, і мишію, ще й битого скла, ганчірок, і битого каміння...і "запах" - це ви правильно підмітили). І коштує недешево. Тисячі. Я краще на опт. базі куплю пару мішків готової почвосуміші (низовий торф і т.і), пару мішків сухого курячого посліду, та добрива "Чистий лист". Почвосуміш висипаємо в компост, перемішуємо. І потроху в ямки, як садимо. До того ж сидерати в землю постійно прикопуємо. І цього досить. Полуниця добрим врожаєм одзивається на послід і мочевину. Це точно. А також на те, якщо перед зимою її прикриєш, і не відкриватимеш поки не пройдуть весняні приморозки. Буває вже цвіте, а серединки чорні - то весняний приморозок прибив.
Не має значення. Рослина забере води стільки, скільки їй треба, а сирий азот забере весь. Потім листя буде велике і темно-зелене, але плід буде пересичений азотом і скоро зіпсується. Крім того, плід буде джерелом нітратів.