Не дуже близько від міста наша фазенда, але є електричка - 8грн квиток, а для пенсів взагалі безкоштовно, все можна вивезти, це ж не маршрутка. Звісно, машиною краще. Але ціна пального для де-кого робить нерентабельним садівництво-огородництво. Як посадочний матеріал якісний, як добрива є, як полив є (а це е\е) - то і урожай є. А як у нас уродить, то і у всіх уродить, і ціна тому - копійка в базарний день)). Теплиці - це не для фазенди, то треба там жити. Хоча агроволокном , яке прошито на дугах, накриваємо дещо: то розсада томатів росте, то кабачки особливі, то розсада айстр. Один раз величезний перець виріс в такій тепличці метром заввишки. Але то геморой все одно. Краще діє мульча, добрива та часте сапання).
в мене також навколо покинуті дачі, сусідів не видно... я б і купив навкого кілька гектарів, але не знаю з ким домовлятися власне, ніхто поки що особливо не заважає - і добре
Такий рожевий довгенький є у нас (1 кущ), не такий мабуть крупний та ой який він ніжний - як тільки хворіє! По-перше, економічно важко без роботи))) По-друге, в нас літня фазенда, в один кирпич, з опалення - тільки конвектор)) По-третє, навіть без поганих перших двох, жити взимку в садовому товаристві разом зі сторожами і собаками, по шию в снігу, без доступу не то що до магазинів, а і до ж\д (2км до ж\д) - це дуже екстравагантно. Це треба мати навички бомжа до виживання. Щодо сусідніх ділянок, то, господи, нам і двох своїх по 12 соток більш, ніж треба. Мені консервація мало того, що дорого обходиться, мало того що сили забирає, ще перевезти в місто треба, а в місті мати місто для розташування,- весь балкон, весь гараж...а їсти я консервацію - особисто не їм зовсім. Тільки квашену капусту та квашені яблука. Ще морожені ягідки, та все, що наморожено за літо в камері: кукурудза, зелений горошок, цвітна капуста, капуста брокколі.... Ми ж і камеру туди-сюди возимо - весною на дачу, восени додому)
цікава математика... або як заробити мільйон іноді находить бажання одним махом... знайти щось вигідне, заробити купу грошей планую найближчими днями купити в інтернеті 300 г насіння помідорів - десь гривен 400-500 вийде, 300г х 350 штук - це більше 100 тисяч насінин... якщо помріяти про максимально можливий результат 100 тис. кущів... землі це займе від 2 до 4 гектарів, по пару кілограмів з куща - це 200 т помідорів продати по 5 грн.\кг вийде мільйон гривень на практиці максимально можливий результат не вийде,на якомусь етапі більша частина цих рослин загине докопатися - чому, хіба не цікаво?
хіба в місті ходити на роботу-з роботи зимою - легше? на мою думку, зимою треба спати, їсти і вчитися якраз інтернет дуже доречно з'явився, я вдома по 12 годин з ноутбуком зимою яка різниця, що там за вікном, головне щоб запаси були... вже всьо... сезон розпочинається, продаю ноутбук, треба фізично працювати
о, так-так. Запасів натаскати в берлогу, сала, первака і на бокову на півроку) як вилізли б навесні з берлоги - рідна б мама не впізнала.
ну я не садив дерево, бо йому вже років тридцять... садив попередній власник дачі... але я його знайшов... бо був уважний, там же ще й інші горіхи ростуть... теж хочу розмножити, горіхами або чубуками колись пробував чубуки вкорінювати... утворюється каллюс, далі вони засохли в мене, відклав справу фото моє, 2015 року
якого сала з перваком я за здоровий спосіб життя, мені алкоголь не заходить навіть у вигляді домашнього вина... запаси в моєму розумінні - це овочі, фрукти, ягоди - сушені, квашені, заморожені... ну та ви тут в курсі --------------------------------------------- ну от уявіть собі - за вікном заметіль а ви в цей час вмощуєтесь зручно на дивані , однією рукою дістаєте з тарілки смачні запаси, другою рукою клацаєте по львівському форуму а хтось у цей час мерзне на зупинках та в пробках по дорозі на роботу (а щоб совість не мучила, можна ж потихеньку мріяти-планувати роботу на теплу пору року )
не заробляю стаж я не проти, просто так складається, що не бачу смислу маю слабку надію, що коли не зможу працювати, будуть якісь запаси сподіваюся, це буде нескоро
Перепрошую за свій п"ятак Я і @Silver bullet свої стратегічні запаси показали і про них трохи розказали Чомусь інші мовчать...
Якщо вирощування на продаж, не така легка це справа, скільки знайомі навіть починали продавати по одній ціні, розраховували на одне, а заплатити за місце на ринку, при напливі бідних пенсіонерів, раді були і вдвічі дешевше продати, щоб скоріше звільнитися і позбутися фруктів, які скоро можуть псуватися. При великих урожаях та конкуренції, дехто із сіл віз назад свої огірки, які збирався продати. Ще з приводу винограду, домашнє вино, навіть із дешевих сортів винограду часто закуповують великими партіями навіть дешеві базарні закусочні, я ще у минулому році коштував виноград Лідія, вирощену у наших широтах, дрібніший бессарабського, але пахучий і солодкий. Чи варто підживити на зиму? Підживлював і радили калійні добрива. Чи варто підживити весною? Дехто говорив, що не факт, якщо садити у сонячному місці та обрізати листя навколо грона, виноград буде крупніший і солодший, можна і правильно підживити. Сам зауважив, раннє виноградне листя, десь травень-червень смачніше і може замінити капустяне листя при приготуванні голубців.
Можливо і пропустили, не знаю Я спеціально не цікавився, але вуйко каже, що вас я знаю вже десь років 12-15, ще з Бізнес-форуму, і що я вроді не зустрічав ваших дописів про ваші стратегічні запаси
ну... я живу в нормальній країні, в хорошому кліматі, живий, здоровий, можу переміщуватися, куди схочу, є доступ до цікавої роботи, до інформації, а шо щє є стратегічніше? якщо ви про матеріальне, то думаю, що в нашій місцевості земля краща і дешевша
Фігня то всьо... Є стратегічні запаси, їх обов"язково тре мати зі до речі, у Левандівкової були проблеми, а я тільки сьогодні взнав - хтось мене виключив у дівчат...