В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

чого всі так бояться пирію, не розумію...
    які проблеми - скосив його, якщо заважає... але не вигрібати...
    скошена трава закриває сонце тій, що знизу...
    а без сонця нічого не росте... згодні з цим? )
    ну знову вилізе пирій, але вже вп'ятеро менше - знову його чимось замульчувати...

зате він потроху росте у холод - покращує грунт...

в мене зберігається сухе стебло пирію висотою аж два метри! )

2. mypucm

була в мене десь книжка Міттлайдера... там все треба все дуже точно розраховувати... мішати всі ті порошкові добрива... сильно поливати...
    врожай мабуть буде добрий, але ж морока...

3. mypucm

на роботі хотіли викинути, я забрав, як паливо...
    насіння маслянисте, дуже добре горить...
    (але не дай бог попаде у грядку, то капець, вже намучився)

звідки така кількість насіння будяків може взятися взагалі?
    фермер вирощував люцерну на насіння...
    але поле було засмічене іншими рослинами...
    зібрав 5 тонн насіння
    привіз нам на калібрувальний станок...
    забрав 3 тонни чистого насіння люцерни
    відходи залишив...

• Інформативно Інформативно x 1
  4. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Нєть) оце вже буде збочення :mocking:

• Смішно Смішно x 1
  5. Silver bullet

Це для мене, мабуть, дуже складно. Ото ваше стебло у два метри - треба у рекорди Гінеса, і це буде єдиний зиск з пирію на городі.

@mypucm, пирій- злісний сорняк, росте на будь-якій почві, і на світу, і в темноті, висушує землю, пригнічує все що поряд росте, розростається з великою швидкістю... Я не знаю. Може ви чай з пирієм п'єте і він щось лікує, но най у мене щоб він і далі не заводився.

6. mypucm

1) в темноті фотосинтез не відбувається, тому нічого не росте в принципі )))

2) мене влаштовує, коли на ділянці, до якої поки що руки не доходять...
    постійно, сама по собі, з нульовими трудозатратами... нарощується кількість органіки!
    це називається сидерація )

і пирій, і полин, і ромашка, і лопухи всякі, і ще сотня різних видів - хай собі ростуть на ділянці, покращують грунт...

Останнє редагування: 25 гру 2020
  7. Silver bullet

Звісно, що не в повній темноті. Я технарка, але про фотосінтез чула ж)... то я утрірую, звісно. Але не вірю, що ви пирій притрусили сіном - і перемогли, він менше розмножуватиметься. Та він з-під вашого сіна денно й нощно буде плестися до світла - на чисту територію.
    Нам дачні ділянки виділяли з-під люцерни. Восени ми поорали трактором, як нам сказали, а як приїхали в квітні - мамо рідна! всі оті горби і глиби були вкриті пирієм. Дванадцять соток.:facepalm: В мене ще живі були батьки, і ми метр за метром вичіщали це страхолюдство, розрівнювали, восени садили плодові дерева та кущі.
    На той час всі працювали, не робив один батько, але він був після інфаркту і зовсім на землі не мав досвіду...Він полов так: стане на одному місті і крутиться кругом себе з сапкою (більше затопче).
    З тої пори я пирій не запускаю. Щириця та кручений панич теж ще та радість: все, що висипалось - все зійде. Суріпка дасть кілька врожаїв за літо, мокрець швидкий дуже, але ж в них коріння не на півметри, все ж таки не така проблема.
    Чоловік мокрець по бахчі та огірках залишає, бо він землю прикриває від швидкого висихання.

8. mypucm

взагалі неясно, як пирій заважає деревам ьа кущам :dntknw:

9. mypucm

то мабуть називається трудоголізм )
    аби ЩОСЬ РОБИТИ...
    хоча і в зарядці мабуть є смисл )

10. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Треба робити те, що приносить задоволення ;)
    Але й думати трохи треба, шо нє? )

• Інформативно Інформативно x 1
  11. Silver bullet

у вас ніщо нічому не заважає. Але як дійде до справи, то молоді садженці дерев та кущів - оті прутики, біля яких треба бігати та поливати, рихлити землю, вдобрювати, мульчувати, мо і прикривати від агресивного сонця, - ніяк не виживуть в близькому сусідстві з пирієм, ромашкою та полином - краще не саджати. Полин може вирости по пояс, хоч бери сокиру та вирубуй. І гарний він тільки від молі, що на шубах заводиться, та гусіні в саду. А щоб він покращував землю, то йой.

Не вговарюйте та не заспокоюйте себе щодо бур'яну - він з землі тягне все корисне, після такої дуже засміченої землі треба землю добрити та добрити, бо виростатимуть билинки. Наприклад, морква взагалі не терпить сорняків - трохи запізнившись з сорняками на моркві - не буде доброї моркви.
    Можете потім вичищати її - але пізно, бобик здох. А про пирій нема і мови! Це спрут.

12. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Мені підказали ідею, окрім штучної ялинки, купити у вазонку сосну, потім її висадити, може і маслюки під нею буду збирати.

13. mypucm

оце місце, будь ласка, детальніше:
    куди бур'яни дівають "все корисне" ?

і нічо, що вони глибоко рихлять землю корінням, залишаючи там органіку...
    :popcorm1:

Останнє редагування: 26 гру 2020
  14. Silver bullet

Є рослини, що дають землі органіку - це бобові та сидерати. Щоб щось давали осот, полин, пирій, лопухи - не чула. Я бачу, що ви чули)
    Куди вони дівають корисні речовини - зрозуміло, особливо коли їм дали рости на плодородній почві - вони дуже швидко ростуть вверх та вшир, набираючи зелену масу, укріпляючи коріння. При тому заглушають та притіняють все корисне, що росте не так швидко. Є такі що в'ються і паразитують на корисних культурах та навіть кущах, шкоду приносять - ота ваша повіліка, березка, кручений панич.
    Щодо рихління...
    Може статися що хазяіна, який спостерігатиме за будяками, що рихлять йому землю, і видно не буде. І пройти ніде. :hi:

15. mypucm

у природі немає будяків, з кожної рослини за певних обставин є якась користь...
    інша справа, що більшість людей не дуже розбираються... знають тільки ті сидерати, які можна купити в магазині...

якщо можна впоратися з посіяним сидератом, що заважає впоратися з тими, що самі виросли?

16. mypucm

взяти для прикладу якусь тварину...

якщо тримати в сараї, то людина може запропонувати їй кілька видів зерна, і все...
    а в природі асортимент їстівних рослин у сотні разів більше...

за такою ж логікою можна годувати й рослини...
    отим вашим NPK вони не дуже наїдяться... )

17. Silver bullet

робіть експерименти - це цікаво. З тими знаннями і досвідом, що людство має, можна не рахуватися. Як врожаї в пирію будуть вражаючими - стукніть на форум.
    Тільки є сорняки і ядовиті, на відміну від сидератів - про всяк випадок ознайомтеся зі списком, бо кози.

18. mypucm

за кіз можна не переживати, вони страшенно розбірливі, будь-яку їжу спочатку обнюхують, навіть брудні овочі не будуть їсти, а траву тим більше, там нюх мабуть, як у собаки

експеримент і прибуток сьогодні не завжди йдуть поруч, на жаль )

і ще для мене було цінне відкриття - врожайність не означає прибутковість )

19. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Кілька разів бачив, як мій Шанс винюхував в саду і вибірково їв траву. Пасся, чисто як корова)))
    :good:
    Ну нарешті!:yahoo:

20. Silver bullet

як у вас буде тонна помідор, то і на базарі по 5 гривень.
    Чоловік позавчора прийшов з Посаду і каже, що крім огірків там всі овочі по 4 гривні. У нас капуста пів-гаража займає, то ми її по 5 гривень спихуємо.
    Скільки вона лежатиме при такій теплій погоді. Викинемо та й усе.

а де твій аватар? :)