В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Моя подруга по даче завела на участке шикарный газон. Могу сказать - он требует интенсивного ухода, больше чем огород. И денег.
    Во-первых, изначально вся территория перекопана и укатана. Не дай бог ямок и неровностей.
    Во-вторых, удобрение. Мешок нитроаммофоски (мы лично ей привозим из города, каждую весну - поэтому знаю).
    Во-третьих, качество семян травы. Нет смысла брать дешевые.
    В-четвертых, птички. У вас он может не расти потому, что пока вас не было - воробьи все поклевали.
    Ну и полив. Поливать нужно регулярно, без дождей в жару через день. Но дождевальник нужен, а не шлангом. Замокать газон не должен.
    Для разброса семян и удобрения нужна сеялка, что все было равномерно.
    И стричь газон не каким-то тримером, а настоящей тяжелой газонокосилкой.
    При наличие всей этой техники будет красиво.
    Но и это еще не все. Может завестись на газоне какой-нибудь злостный сорняк, вот тогда петля))..
    Звучит чертовски ободряюще, но я же говорила: газон -это хуже огорода.

Останнє редагування: 25 гру 2020
    • Смішно Смішно x 1
  2. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

якось все сумно... в мене навпаки майже цілий рік густий пирій витісняє все інше... чим не газон?
    щоб щось дрібне посадити, треба викопувати все, вибирати з корінням...

можливо сусідка не прочитала на коробці, взяла насіння для іншого клімату... )

• Подобається Подобається x 1
  3. mypucm

у чому смисл газону?
    щоб можна було ходити по траві, і не було грязюки...
    в мене не буває зовсім ніколи...:dntknw:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. mypucm

у чому смисл газону?
    щоб можна було ходити по траві, і не було грязюки...
    в мене не буває зовсім ніколи...:dntknw:
    навіть після зливи спокійно хожу по всій ділянці

5. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Вчасно покошений пирій - прекрасний газон. І ще є якась трава, вона сама по собі росте, забув назву. Її чим частіше скошуєш, тим вона густіша.

А років десять назад я розчистив від кущів, бур"янів і кропиви безхозну ділянку за садом. І якраз в той час люди возили сіно з лугу. То я набрав з дна фіри цілу виварку витрушеного насіння і засіяв ту ділянку. Вєщь :good:
    Але скошувати треба хоча би чотири рази за сезон.

6. mypucm

а в мене є мішків 15 насіння повіліки :yahoo:

7. Gyppsy

о_О
    Це повитиця?

Навіщо воно Вам?

8. Silver bullet

Якось грубо ви розумієте) Газон він не тільки від грязюки...він не захоплює як пирей все кругом - це раз. Він шовковистий, смарагдовий, уходжений, рівний, в ньому нема суріпки, полину, щириці та іншої радості....ніякий вишняк чи сливняк не виросте, бо його стрижуть і стрижуть. Якщо треба посадити серед газону розочку - копайте і садіть. Земля не виснажена як після пирію.
    Так що це дві великі разниці, як кажуть в Одесі.:)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Silver bullet

В мене на ділянці, що біля дому - грядки Митлайдера. Я вже про це писала, мабуть[​IMG]
    Тут ми не копаємо. Постійні грядки, що замульчовані, і постійні доріжки, на яких ростуть сидерати(гірчиця, червоний клівер, маслична редька, фацелія і т.п.), які чоловік серпом скошує як зацвітуть і одразу дрібнить і на грядки чи під малину складає. Ходимо по них нормально.
    А на одній доріжці - грейс, це теж якби газонна трава, густа. Два рядочка насіяно на всю довжину 30см-ої завширшки доріжки. Теж її стриже чоловік, як стриже в саду. В любу грязюку у мене можна ходити біля цих грядок:60-30-60. І місто не пропадає, бо сидерати на урожай добре впливають, доведено.

10. Gyppsy

Вірно кажете.
    Але гарний і вартісний газон пасує до відповідного паркану, до правильно оздобленої хати і решти будівель. Все має бути в комплексі.
    А якщо паркан зварений з арматури, то файно дивиться і газон з підстриженого райграсу ;

11. Silver bullet

Так, у всьому потрібна гармонія. Як казала одна дама:"Чого я ідіотка? Тому що за ідіота вийшла заміж. А якби за генерала, то була б генеральшей".

Скажу по секрету, що в мене на дачі паркану нема зовсім, як і у більшості.
    Ростуть голубі ялинки рядком від дороги і усе. Зате є сигналізація. І як зимою будуть бомжі лізти, а сторожа почують сирену, то їм з собаками легше буде - нема потреби стрибати через паркан. Отакі справи...

12. Silver bullet

Я чесно кажучи дивуюсь, як люди можуть заводити пирій. Ну якщо зроблено упор на козах - то ладно. А якщо мати надію щось вирощувати, то кошмар.
    Я усюди, де пирій намагається вилізти - викорчовую, викопую одразу. Це така срань, що залазить на півметри під землю і ніякий мороз, ніщо його не вб'є. Може, звісно, полити Торнадо, так нічого потім не роститиме хто зна скільки.
    Як ви дожились до життя такого, що ходите по пирію??
    Він за рік до метра захоплює землі, і виснажує її не краще соняшника.

13. Gyppsy

Про паркан з арматури - це я сказав про себе)))
    В 90-х роках було не до гармонії, а тепер переробляти лєнь. Цікавіше нове побудувати)

14. Silver bullet

Може ви таке б хотіли?
    Як підете на пензію - то поставите)

15. Gyppsy

Ми коли почали освоювати ділянку під забудову, то кілька років на городі боролися з тим пирієм. Хімією не користувалися з принципу. Кожної весни гори коріння! Але побороли)

А тепер у полі хай живе Тітус! )

16. Gyppsy

Мені глухі і високі паркани не подобаються. Снобізмом пахне)
    Хоча зроблено файно:good:

17. Silver bullet

То ви фішку не рубите) там же ж басейни та бані, можуть люди ходити як їм заманеться голяка?

18. Gyppsy

Там живуть збоченці??? о_Оо_Оо_О

Останнє редагування: 25 гру 2020
  19. Silver bullet

Йой, та не лякайтесь так. Я шутю))

• Смішно Смішно x 1
  20. Gyppsy

Нє, якщо там гуляють гармонійні дівчата - то нашо той паркан? ;

а де твій аватар? :)