В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Десять кущиків, кожний кущик виріс з однієї насінинки. Короче, зовсім небагато;
    Зараз висять ті кущики на сонячній стороні стіни, помиті і трохи обсушені феном дружини /але вона не бачила)))/.
    Думаю завтра ними зайнятися.

2. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

У нас кущі висіли на стальній проволоці, що з винограду. Довго, мабуть тижні зо два.
    Сороки дивились-дивились, але не чіпали)

Останнє редагування: 29 жов 2020
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Silver bullet

Ми десь так починали - сусідка давала на розвід жменьку. Я тільки зараз розчухала яке це добро. І дітлахи люблять, і до пива добре, і пиріг зверху намастити згущонкою та горішками піджареними засипати.

4. Silver bullet

Мої діти пожили у Карпатах два тижні, залишились ще на один)) У нас тут червона зона, все одно "удальонка" і канікули. А зять теж поїхав на заробітки: вікна настроював, електрику робив...Застали там таку чудову осінь.

5. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Ще згадали, тепер ще треба підживити фруктові дерева та кущі, можна саджати нові, чув обгрунтовані пояснення, що краще тепер, але і є думки, що краще весною. У мене, що як, гарно розростається абрикос, скоро росте черешня, посаджені восени, але змерз колись персик, через холодну весну, весною посаджений.

6. Gyppsy

Доброго ранку.

Дощ, цілу ніч падає дощ...
    Чим зайнятися? :scratch_one-s_head:

7. Silver bullet

У нас туман і сонечко. Готуємо ланки під цибулю..Дощ на сьогодні синоптики прибрали...

8. Gyppsy

А я приберуся в літній кухні і стайні)
    Та ще трошки погружу щирих українців в павутині /бо скоро, мабуть забанять)))/

Так що буду заглядати і сюди, щоб попити кави ;)

9. Lanktocha

Вже дощу нема, але мокро і складно щось робити, якщо пов'язано з грунтом.

10. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

11. Gyppsy

Прошу, це я зібрав)
    /ще тре гарно досушити і зберегти на насіння/
    [​IMG][​IMG]

• Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. krakovvalerij

krakovvalerij Active Member

Як хурма? як вона росте в нашому кліматі. Розкажіть

13. Lanktocha

Захолодно.
    Гібридизовані сорти пробують садити у більш сонячному Закарпатті.

14. Gyppsy

Кому розказати?
    @krakovvalerij, Ви хто такий?

15. Silver bullet

@Gyppsy, в мене насіння арахісу десь коробка з-під моїх босоніжок. Стояла і на балконі (закритий), тобто могло бути і менше нуля. Але краще не ризикувати, коли мороз буде. До нуля нічого.
    На ринку все таке дешеве: сьогодні цвітна капуста в Чугуєві на ринку 5грн\кг. Баклажани всього 12грн\кг, перець 18грн\кг. Капуста 5грн\кг. Моркву і буряк навіть не дивилась. НІПОЧОМУ ці всі овочі.
    А арахіс: 55грн\кг. От ще малину треба розводити далі. Приїхали сьогодні - крупна солодка малина, жменю повну назбирала. Назву сорт: Джоана Джей. Ремонтантна, холоду не боїться, спіє під снігом.
    Звісно, не під таким, що ляже і лежить, а під снігом, що з дощем - пройде і розтане. На ринку в Харкові повно малини - це вона, ремонтантна.
    І не дуже вона "стріляє" по городу. Росте рівненько в траншеї завширшки 30-40см. Висота - з мене ростом. Ми її на зиму зрізаємо під нуль, щоб не морочиться. Для літа в нас є літня малина.

16. Gyppsy

Назагал арахісу трохи більше, просто в тарілку більше не влізло) А в відерку показувати було якось некрасіво;
    Зараз я його ще досушую, висить в сітці в котельній.

Та й мене не цікавить ціна і торгівля арахісом.
    Я бавлюся;
    Якщо я буду торгувати арахісом, то що ж тоді будуть робити ті бабки, котрі продають його стаканами на тротуарах?
    Залишу на насіння, решту роздам по жменьці друзям
    Я сьогодні також ще смакував своєю малиною прямо з куща;
    А за літо дружина накатала досить малинового варення. Я на кришки дату поставив.
    Якщо за два роки ще залишиться - пережену на продукт)))

До речі, з понеділка я задумав викидати стебла тютюну, разом з насінням.

17. Lanktocha

Сьогодні може позрізаю лишні лози виноградника і підживлю калійними добривами фруктові кущі та дерева.

18. Silver bullet

Ми, здається, не підживляємо на зиму нічого. В кінці березня. А, може, я про щось не знаю.
    Це значить шо?
    Ми теж не торгуємо арахісом, та у нас же і нема гектар, щоб засаджувати багато. Ми на землі не свої, а понаєхи) Жила б я на землі - здавали б.
    В цьому році спробую здати сушку, бо три мешки. І три мешки волоських горіхів.
    В гаражі волого, а балкон замалий. В цьому році яблук та груш, та і абрикосів - до чорта. На той рік, мабуть, не буде. Може, на OLX виставлю, сами приїдуть заберуть - досвід в цьому у мене не поганий.

19. Silver bullet

Мені не подобається інтенсивний догляд. От капуста, наприклад. Що кочанна, що цвітна. То бабочки, то тля, то слизні, то зайці. А коштує копійки. З баклажанами та ж історія.. А арахіс нічим не хворіє, закидати його повище, і сороки не розпенькають.
    Можеш полити раз-два за літо - гарно. Якщо ні, то нічого - все одно виросте, трохи дрібніший. Але не потребує ніяких препаратів від грибків чи тлі.

20. Lanktocha

Весняні та осінні добрива - різні речі, може ще встигну сьогодні підсипати під виноградник, фруктові дерева та кущі суміш калійних добрив, вітамінізує та захищає від холоду, весною - більше кроплю мідним купуросом від шкідників.

а де твій аватар? :)