що робити..тому і не садимо її багато. 4 цеберки - більше не садимо. Щоб було що на дачі їсти, та дітям дати молодої картохи.
Бачив на своєму, чув відгуки від інших - найбільша виросла біла з червоними вкрапленнями, багато інших сортів - дрібні як горох, та ще й грядки у бур'яні, для зменшення вже посіяна гірчиця, бууде ще одобрення горіховим листям.
За день до события медиа менеджер коллектива Том Кирк ------ автоматы онлайн без регистрации Основной блок рок-музыки от Muse старой закалки был завершен песнями Liguid State, New Born, Yes Please. ------ а в определенном смысле репетицией перед анонсированным юбилейным
Прогнозують до кінця наступного тижня опади і холоднішу погоду, потрібно дозбирувати рештки врожаю + може появляться лісові гриби. Вже з місяць не купую баклажанів, виключно використовую свої, так само перці, але на маринування, прийдеться пару кг. крупнішого докупити, помідори майже весь час купую через неврожай. Ймовірно, наступний рік буде іншим, якщо такі самі умови, краще менше садити помідорів, більше перців і баклажанів.
Дивно чути про помідори цього літа. У нас вони ящиками стоять, досі. Я вже не знаю, куди їх дівати, банок не хочеться купувати. Літо таке, як треба помідорам.
Дехто більше має, хто садив у парниках чи більше кропив. Забагато опадів у липні та прохолодні ночі - далися взнаки.
Чи розпочалось вже дозрівання і падіння грецьких горіхів? У мене ще мало падають, ще ніби і не пік, минулого року міг зібрати 3 відра за день, цьогоріч, напевно, стільки не буде, дався взнаки травневий приморозок.
Почав падати фундук. Грецькому ще довго доспівати. Сливи падають, яблука. А ми все в помідорах! Соковижималка поламалась - їхати до Харкова. А зараз би яблучний сік робити! "Панасонік" справляти - це здеруть, сцуко, три шкури. Сливи позакриваємо з м'ятою та посушимо на даху. В нас же дощів не буває... Сьогодні закривала томат та ще баклажану ікру і салат з баклажан. Ікра - морочне діло: треба пекти баклажани. А на сковорідці це довго, потім знімати шкурку...зате яка ж вона добра!А салат - швидко, і теж хороший.
Баклажанів трохи є, мариновані вийшли не дуже, краще заморозити, якщо не помиляюсь, треба порізати кружальцями і відварити, потім покласти у морозильну камеру.
Мій кизил (3 деревця) росте-росте, і ніяк не виросте) Варення кизилове дуже люблю. Раніше з Кавказу на варення кизилу привозили. А зараз можна заказати різні сорти кизилу і буде в огороді, як на Кавказі..тільки росте дуже повільно. У нас вже були дві холодні ночі. Одна +2, одна+4. В ту, що +2, померзла де-не-де огудина огірків, по верху листя помідор та листя перцю. Отаке, синоптик не попереджував про приморозок. Дивлюсь по синоптику далі ночі теплі наперед до 10 днів. А там хто зна)
Зараз антициклон по всій Україні, але, враховуючи природні особливості, літо жаркіше на Сході, відповідно і зима там холодніша. Бачив довготривалі прогнози, легетький приморозок передбачається десь через місяць. зараз ще сухо, гриби тільки появляються на Волині та на високогір'ї Карпат, навіть приходиться поливати вдруге посаджені огірки та рештки баклажанів, сухо і холодніші ночі на Сході.
Чоловік не хоче чути про гриби)). Літо-2019 було настільки грибне, що ті маслюки чистити всім насточортіло. І в цьому травні їх повно було, знову чистили та морозили. Діти їдуть на жовтень робити в Яремче, привезуть сушених.
Викопали арахіс, @Gyppsy. Хоч тепла погода, але почались бандитські напади сорок - як сходе сонце, треба стояти і відганяти від арахісу. Той рік вони більше викопали, ніж ми) А тоді, коли нас нема зовсім, кажуть сусіди, що вони на ньому стаями пасуться. Викопали, розложили з бадиллям на великому шматі спанбонду , прикриємо - буде з тиждень достигати в саду. Нічого, якщо і дощ. Звісно, краще розвісити на горищі. Та у нас нема такого великого горища). Потім обірвемо горішки, промиємо в 2-3 водах, потім треба десь розложити в односталь і сушити. Ми досушуємо на електричній сушці чи на буржуйці на залізному підносі (треба за цим дивитись, перевертати, знімати час від часу). Сушити треба добре, бо арахіс навіть в сітках недосушений не хранитиметься - завоняється цвіллю. Колись була жарка осінь, ми сітки з арахісом на гарячому залізному даху кунга тримали досить довго, перевертаючи час від часу. Ясно, що той арахіс, що піде на семена, ні мити, ні сушити на гарячому не можна.
З грибів маслюки дійсно довго чистити, знімати шкірку, на півлітрову маринованих треба з 2 кг. почистити свіжих, простіше лисички чи білі - просто пошкрябати ножиком і помити, у пісні дня пригодяться, ще сушу, пару кг. треба відварити, потім заморожувати, таку процедуру бажано зробити і з баклажанами, розмерзне і як зі свіжих мусака.
Здавалося, мало грецьких горіхів, менше, ніж минулої осені, але із врожаю, на цілу зиму точно вистарчить, ще можна зрізати маленькі баклажани, вже рештки, навіть свіжі огірки, де-не-де і посіяні вдруге чи навіть втретє, пізні сорти виноограду, зимові яблука... морква ще не викопана, не хочуть збирати, бо ніби мокро і не буде де сушити.
Я свого арахісу не бачив місяць. Сьогодні приїхав додому - і відразу пішов до нього і до залишків тютюну) Все норм. Наші сороки напевне ще не рознюхали про таку смакоту))) З понеділка займуся Може; зі Всім доброго дня! Скучив за вами...
Посіяний озимий часник. Зорана частина грядок. У листопаді треба позрізати лишні лози з винограду, може і пару гілок фруктових дерев.