В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Hoakina

Hoakina Well-Known Member

я хочу посадити в себе, у мене кислуватий ґрунт, але ціна саджанців тіршки відлякує. Читала про Ваші експерименти з арахісом, надумалась і я його садити, тепер от боюся. А чому саме це насіння брали, раз воно погане?

2. Hoakina

скажіть, чи можна ожину розвести, якщо гілочку відломати і поставити в воду, щоб корінці пустила? чи краще в землю зразу? бо скрізь різне пишуть.

3. Gyppsy

Gyppsy :hi:

У нас кількарічний кущ вже з ягодами 150 грн

Бо іншого не було:)
    Тоді якраз почалася ця коломийка з карантином, гуртовні позакривали, насіневі магазинчики то відкривали, то закривали...

Можна було попробувати придбати через інтернет, але там також всюди "Сємєна Украіни", а у солідних арахісників все насіння було розписане ще з зими.

• Інформативно Інформативно x 1
  4. Hoakina

ну немало... а ще ж вона пропадає... з мене такий садівник...

5. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Наскільки знаю, лісову, мало ймовірно. У садових умовах не такі, часто взагалі не проростають ягоди і гриби.

6. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

всі хвалять лохину... хто живе в дощових регіонах з кислим піщаним грунтом...
    в нас зовсім все навпаки - важкий суглинок - чорнозем і посушливий клімат

треба буде колись купити на базарі ягоди, хоч на смак спробувати
    як не буде чим більше зайнятися, намішаю кислого грунту, посаджу кілька кущів для власного споживання :)

• Подобається Подобається x 1
  7. mypucm

якщо ви навіть зможете укорінити гілочку (пройде мінімум місяць...) - що ви будете робити восени з таким тендітним саджанцем? чи переживе він зиму?
    ------------------------------

але все одно раджу пробувати вкорінювати... різними способами (щось і пропаде, але ж витрати малі)
    по-перше, це цікаво... і якщо навчитися, можна саджанці продавати...
    по-друге, навчання відбувається в процессі... до весни все краще зрозумієте
    (або просто купите готовий саджанець, та не будете морочити собі голову)

8. mypucm

якщо у вас вже росте кущ ожини - просто присипте гілки землею - вони вкоріняться...
    це найлегший спосіб розмноження :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. mypucm

так розумію, ви багато збираєте дику (колючу) ожину?
    наскільки складно її збирати?
    (в мене просто поруч з дачею росте колюча... вона дуже смачна...
    давно думаю - може краще розсадити її в себе на ділянці... добре доглядати... і нашо та безколючкова?)
    :scratch_one-s_head:

10. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Літня у нас неколюча, а ремонтантна колюча, але не настільки як дика.
    Я дику бачила на Кавказі, давно, її збирати важко. А та, що в нас на дачі, цвіте великими букетами на кінцях пагонів, пагони треба розкладувати на стальну проволоку в дві сторони, прихватувати, ягоди не важко збирати.
    Так які ягоди! Я можу назвати сорти - закажіть в інеті - чи велика проблема? На Нову Пошту прийде - заберете восени і посадите три кущика в ряд - потім розростеться. Blac Magic - ремонтантна. Натчез - літня, її треба добре укривати. Ягоди великі, розростається не дуже.
    Натчез:

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  11. Lanktocha

Та як часто. Під сезон, як приходиться бути у відповідних місцях, за годин 5 - 8 можу зібрати відро, бідончик - за 3 - 4 години.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Hoakina

дякую за відповідь! спробую, справді цікаво, що вийде

13. Hoakina

росте
    на сусідній закинутій дачі, просто в паркані. Вона дуже солодка, явно культурна, я б попросила так зробити, але хазяїв там давно не було. Спробую понагліти і сама присиплю, як вийде

14. Gyppsy

Вийде.

15. Gyppsy

Ми всі такі садівники )

Треба брати і робити, а там вже побачимо;

16. mypucm

так вона ж сама стелеться... захоплює простір... кінцівки пагонів самі вкорінюються...
    якщо кущ старий, там навколо десятки вкорінених пагонів...
    може й присипати не доведеться... просто викопати скраю готовий саджанець і все :)

17. Hoakina

Дякую за відповіді!

18. Lanktocha

Вже жовтіє та обпадає листя з вишні, майже місяць пройшов з того часу, як обривали стиглі вишні.
    Такий листопад на вишні прогнозує ранню зиму, але хто знає7

19. Hoakina

можливо, якась хвороба вражає листя, тому воно жовтіє і опадає

20. Gyppsy

Одною з причин раннього пожовтіння листя на деревах і кущах є хлороз. Хворобу викликає нехватка в основному заліза і частково азоту.
    Колись від хлорозу я кропив листя винограду залізним купоросом.
    А потім почав брати воду для поливу кущів із старої ржавої стальної бочки. Хлороз пропав - вода була насичена залізом)

зі

також кришки від закаток я не викидаю, а прикопую під кущами і деревами, навіть просто розкидую по грядках, вони зігниють за два сезони.
    А при посадці саджанців в яму кидаю консервні бляшанки, або хоча би жменю старих цвяхів.
    Вони не пошкодять, бо рослина не людина і споживає рівно стільки, скільки їй треба ;

а де твій аватар? :)