я хочу посадити в себе, у мене кислуватий ґрунт, але ціна саджанців тіршки відлякує. Читала про Ваші експерименти з арахісом, надумалась і я його садити, тепер от боюся. А чому саме це насіння брали, раз воно погане?
скажіть, чи можна ожину розвести, якщо гілочку відломати і поставити в воду, щоб корінці пустила? чи краще в землю зразу? бо скрізь різне пишуть.
У нас кількарічний кущ вже з ягодами 150 грн Бо іншого не було Тоді якраз почалася ця коломийка з карантином, гуртовні позакривали, насіневі магазинчики то відкривали, то закривали... Можна було попробувати придбати через інтернет, але там також всюди "Сємєна Украіни", а у солідних арахісників все насіння було розписане ще з зими.
Наскільки знаю, лісову, мало ймовірно. У садових умовах не такі, часто взагалі не проростають ягоди і гриби.
всі хвалять лохину... хто живе в дощових регіонах з кислим піщаним грунтом... в нас зовсім все навпаки - важкий суглинок - чорнозем і посушливий клімат треба буде колись купити на базарі ягоди, хоч на смак спробувати як не буде чим більше зайнятися, намішаю кислого грунту, посаджу кілька кущів для власного споживання
якщо ви навіть зможете укорінити гілочку (пройде мінімум місяць...) - що ви будете робити восени з таким тендітним саджанцем? чи переживе він зиму? ------------------------------ але все одно раджу пробувати вкорінювати... різними способами (щось і пропаде, але ж витрати малі) по-перше, це цікаво... і якщо навчитися, можна саджанці продавати... по-друге, навчання відбувається в процессі... до весни все краще зрозумієте (або просто купите готовий саджанець, та не будете морочити собі голову)
якщо у вас вже росте кущ ожини - просто присипте гілки землею - вони вкоріняться... це найлегший спосіб розмноження
так розумію, ви багато збираєте дику (колючу) ожину? наскільки складно її збирати? (в мене просто поруч з дачею росте колюча... вона дуже смачна... давно думаю - може краще розсадити її в себе на ділянці... добре доглядати... і нашо та безколючкова?)
Літня у нас неколюча, а ремонтантна колюча, але не настільки як дика. Я дику бачила на Кавказі, давно, її збирати важко. А та, що в нас на дачі, цвіте великими букетами на кінцях пагонів, пагони треба розкладувати на стальну проволоку в дві сторони, прихватувати, ягоди не важко збирати. Так які ягоди! Я можу назвати сорти - закажіть в інеті - чи велика проблема? На Нову Пошту прийде - заберете восени і посадите три кущика в ряд - потім розростеться. Blac Magic - ремонтантна. Натчез - літня, її треба добре укривати. Ягоди великі, розростається не дуже. Натчез:
Та як часто. Під сезон, як приходиться бути у відповідних місцях, за годин 5 - 8 можу зібрати відро, бідончик - за 3 - 4 години.
росте на сусідній закинутій дачі, просто в паркані. Вона дуже солодка, явно культурна, я б попросила так зробити, але хазяїв там давно не було. Спробую понагліти і сама присиплю, як вийде
так вона ж сама стелеться... захоплює простір... кінцівки пагонів самі вкорінюються... якщо кущ старий, там навколо десятки вкорінених пагонів... може й присипати не доведеться... просто викопати скраю готовий саджанець і все
Вже жовтіє та обпадає листя з вишні, майже місяць пройшов з того часу, як обривали стиглі вишні. Такий листопад на вишні прогнозує ранню зиму, але хто знає7
Одною з причин раннього пожовтіння листя на деревах і кущах є хлороз. Хворобу викликає нехватка в основному заліза і частково азоту. Колись від хлорозу я кропив листя винограду залізним купоросом. А потім почав брати воду для поливу кущів із старої ржавої стальної бочки. Хлороз пропав - вода була насичена залізом) зі також кришки від закаток я не викидаю, а прикопую під кущами і деревами, навіть просто розкидую по грядках, вони зігниють за два сезони. А при посадці саджанців в яму кидаю консервні бляшанки, або хоча би жменю старих цвяхів. Вони не пошкодять, бо рослина не людина і споживає рівно стільки, скільки їй треба ;