Чув поради, що кавун краще купувати із серпня, липневі бувають парникові, більше нітратні, а то й узагалі, турецькі, навіть бразильські. Навіть на відпочинку в Одеській області в середині липня, кавуни ще не радили купувати, я у Затоці у 20 числах липня вживав смачну і вже стиглу диню. Скільки не травився липневими кавунами і травився динею навіть у жовтні. Що має бути нітратним, буде у будь-якому місяці. Хто у нашій області таке садить, може достигнети вже при зборі картоплі, на початку вересня.
я сьогодні надибав на базарі по 3 грн.\кг дрібні кавуни (в інших місцях великі по 8 ) взяв три штуки - вийшло 5+ кг на 16 грн. ... ціна класна, але треба пробувати... вдома розрізав - яскраво-червоний, і смачний, солодкий! так... швиденько беру ящик банановий, на велосипед, і - на базар... забрав усі, що залишилися, ще кілограм 20... виявляється, то вже залишки були з машини, дядька спішив, а так по 8,50 продавав... нічо, ще сезон тільки починається, подешевшають... ---------------------------------- щодо парникових... не знаю, який в тому смисл - займати парники під кавуни є ж більш дорогі овочі - ті ж огірки, помідори... хіба що під плівкою з насіння виростити розсаду кавунів в стаканчиках, а потім висадити в грунт... так будуть раніше
щодо нітратів - не знаю, це залежить від виробника... хтось сипле добрива грамотно, дозовано... а хтось абияк... я притримуюсь такої думки: краще з'їсти яблуко з нітратами, чим не з'їсти яблуко... звісно, найкращий варіант - це органічна продукція, але вона мало кому доступна...
тю) у нас торік був кавун 11 кг. Правда, один такий в хаті) Ще пара нормальних по 4-5, і буде аж 20 кг в хаті.
Почались огірки. Одне задоволення - солоденькі, рівненькі..А перші червоні помідори такі, що поки нічого бачити. Малі, тверді. Картопля рання: в кущі 13-16 штук, але невеликі - середні. Тобто картоплі урожай непоганий.
Буває, на гуртовому ринку "Шувар" підвялі, що починають псутися рештки кавунів можуть продати дешево 10 - 20 грн. за кавун, але потім приходиться пити "Атоксил", бо невпевнений у їх якості та свіжості. Якщо завеликий чи весь найближчим часом не минеться, краще купити половину. Вчора підживив баклажани, що вже цвітуть, огірків вже пару банок наквасив, помідорів дуже багато пропало.
тут можливо, справа в іншому... свіжі сирі овочі, фрукти, ягоди, зелень включають в організмі потужну очищувальну дію... а це може бути небезпечно з незвички... після каш, макаронів та м'яса організм сприймає кавун радісно... тому його зажди треба їсти до іншої їжі... і, для непідготовлених, в міру
Дешевший і залишки кавунів на ринку мають інші ознаки. Навіть без браку свіжий кавун я обмиваю мильною водою, коли останній раз купував абрикоси зі свого регіону, черешні - не коштував, сам у "наморднику" + брудні руки. Можу не мити, хіба що яблуко зі свого девева чи вишні зі свого саду. Не знаю, як з ожиною? Доречі, чи вже появляється?
Я вже в балачках сказав: в райцентрі ніби Херсонський кавун /привезений з Шувару/ коштує 10 грн/кг. Гарний, червоний і мабуть солодкий. Я не брав. Я кавуни їм з середини серпня, і тільки херсонські ;
Я у вересні їм і львівські, раніше не достигають, колись зірвав на День Незалежності, був на декілька кг., але білий нестиглий всередині. Ціни на Шуварі не на всю продукцію значно нижчі, ніж навіть на Привокзальному. За однгим кавуном немає потреби туди пертися.
У нас нашестя слимаків, та не простих, а іспанських, вони руді з чорними вусиками. Хтось бачив? жеруть все підряд, навіть одне одного. Це дохляк, мушу сипати отруту для них. Без неї на грядці нічого не лишиться, у мене поїли дорослі рослини гарбузів, вони колючі, а все одно гризуть. Це під Житомиром.
так і є. Я у ФБ знайшла групу, де це вивчають, уже є вони на Київщині, у нас. Справжня навала. Рятує тільки отрута, але дорого.