а я написав скаргу виробникам на високі ціни... пообіцяв - якщо будуть гнатися за прибутковістю, тримати високі ціни...я буду більше вирощувати...
Та і в нас час маринування помідорів - після Дня Незалежності. Для маринування зелених і квашення - кінець вересня.
Тішить калінка-малінка, вже другий урожай зібрав, є варення, якого буде достатньо на зиму + пізню осінь і ранню весну, також заморожував, а пізніше буде ще осіння малина.
Я у деякі роки збирав чорниці. Треба погодувати комарів, регіон збору має бути екологічно-чистим, дуже вони накопичують цезій.
За літру чорниць дехто просить і 60 гривень. Дехто критикував і місце збору, де я деколи міг назбирати, що от це Бродівський район, там колись діяла ракетна база. Нічого не було, але з лісових ягід безпечніші та менше втягує, що нетреба - ожина.
Доброго ранку Захотілося відразу аж двом куркам серед літа мамами стати) Сами собі сіли в кутику, посиділи і от вчора ввечері появилося перше курітко Во, на ранок наші Петрики, Павлики і Петрунелі з Павлинками
які гарненьки). Отак просто сіли курочки і висиджували? У мене пташки в клітці живуть (амадини), так щоб вони сіли на яйця, треба, щоб було гніздо як треба, та щоб її покормили вареним яєчком..
Наші кури не балувані. Хочуть - несуться, не хочуть нестися - виводять курчат. Не можуть робити ні того ні того - живуть собі скільки написано, потім йдуть під дерева і кущі на добриво. З когутами йнакше. На господарці має бути один Пєтька. Решта ідуть на розсіл ще на першому році. В принципі, селяни не вітають появу на світ курчат в середині липня. Це дуже пізно. Тому гонорові газди і газдині зганяють пізніх квочок з гнізд, кидають у річку, закривають в ізоляторах, і навіть залишають наодинці з когутом на кілька днів. Тіпа, щоб курка забула, що хотіла стати мамою. Ми робимо інакше: якщо хочуть - хай квокають і виводять курчат. Місця і харчу хватить для всіх ; Во, дружина знову принесла з курятника скількись там новонароджених курчат. Ще день-другий поживуть в коробці під лампою, потім підуть до курятника. Господарка збільшується
1. хочуть - не хочуть курки... це одне питання... інше ключове питання - чи забирають господарі знесені яйця... зазвичай все миттєво забирають, і квочкам нема чого висижувати 2. не зрозумів - для чого взагалі чіпати курчат ????????? нашо вам той клопіт? залиште їх у спокої на волі разом з куркою - вона ж їм показує, що їсти... так будуть міцніші самостійні курчата, які самі годуються - шо може бути краще
колись тримав багато перепілок... згідно усіх журналів та спеціалістів - вони самі в неволі не висиджують, тільки інкубатор... я й не пробував... але якось кліток не вистачало, бігало пару сотень дорослих перепілок по полу, на підстилці з соняшникових лушпайок... яйця від них збирали щодня... звичайна історія... і от бачу одна яйця підгрібає в кучу, сідає на них... ну їй дали окрему квартиру, гніздо... і висиділа... і далі ще були такі випадки, навіть зимою... (це при тому, що всі їхні предки до десятого коліна були інкубаторські...)
Бувають випадки, курка, яка квокає, висиджує качині яйця, бо качку до такого заняття схилити дуже складно.
Яйця забираємо кожного дня, але якщо курка сидить на гнізді, то ніхто під неї не заглядає ; Ці курчата непланові. По нормальному квочку садять в березні-квітні, одночасно підкладають під неї яйця і курчата вилазять за один день. Тут інше. Курка собі сіла вигрівати свою кладку, а до неї могли ще нестися інші кури. Тому курчата не появляться на світ дружно через 21 день, а процес буде розтягнутим. Для чого народженим курчатам сидіти під квочкою і чекати, поки решта їхніх братів/сестер вилупляться? Квочка ж все одно сидить на яйцях і нічого вона їм не показує. Потім, коли всі курчата вилупляться, їх ввечері підсаджують до квочки в стайні чи курятнику, решту бракованих яєць забирають і на ранок квочка вже приступає до виховування свого виводку ; А поки що новонароджені на карантіні ))) В столовій поїли-попили і знову під лампу грітися;