Йде дощ. Увесь вечір, і як пишуть, буде вночі. Спеку скинуло, +20. Нарешті рослинам можна трохи пожити нормально. Нам теж)
Доброго ранку І у нас +14... От і думаю - чи брати шкарпетки, чи сидіти дома? Бо он і дощ почався, осінній такий, холодний...
Galina Mykhajlyuk · 20 год · Те, що діти забрали бабу до міста на карантин, не значить, що цього року не треба садити картоплю.
Трохи забагато дощів, таке саме і тепліше Закарпаття, декілька днів сухо і +28 - +30, потім гроза з градом і холодніше, ще і не всі вишні повноцінно достигли, надмір вологи і холодні ночі негативно впливають на помідори, також на перці і баклажани. Якщо, неідеальний урожай помідорів буде на Закарпатті і Буковині, чи компенсується дешевими помідорами херсонськими та запорізькими?
помідори збирають постійно аж до заморозків... заморозки в нас зазвичай починаються у другій половині жовтня... буває й пізніше... я тиждень тому тільки посадив розсаду помідорів
Як у який рік, буває холод, навіть на гриби йти у куртках і чоботах під кінець вересня, перед таким вже рештки помідорів і баклажанів дориваю, навіть, якщо зелені, не достигнуть, смачно і зеленими маринувати, буває, у футболках можна ходити і у жовтні, минулого року у грудні мухи і комарі літали. Деколи купався після Дня Незалежності, бувало і +30, але ночі довші, холодніші, вода не така тепла, як у липні.
Та я вже трохи ходжу між люди в шльопках, без шкарпеток. А нині зранку стояв перед вибором: або шкарпетки і кросівки, або залишитися вдома. Залишився вдома ))) Тепер от розпогодилося, трохи обірвав кущі і вишні. Тепер іду покошу в саду
Якось огірки витягнули, хоч і десь третя частина пропали. Потроху рвемо, і багато позав'язувалось. Багато кабачків: фарширую, роблю ікру, роздаю. Молода картоха є. Пішли абрикоси. Ягоди треба обривати..Нормально. По такій скаженій весні все ще нічого.
сходив на базар... не дуже люблю таке діло, але їсти шось треба... з'явилися нормальні спілі кавуни по 8-10 гривень... ціни на помідори - 25-30
Зараз кавуни більше турецькі, бувають вітчизняні парникові, досить водянисті, нітратні, смак не той, що вирощений у полі. У мене свої бувають, переважно у вересні, як викопується картопля. Помідорів багато буде чорніти, деякі нестиглі вже мають плямки, тим більше, прогнозують початок наступного тижня прохолодним і дощовим, чого не люблять помідори. Баклажани цвітуть і завязуються. Огірків треба найближчим часом трохи наквасити.
Сьогодні вибрав озимий часник Повинно би хватити до лютого. Як зберігати часник взимку: три незвичайні способи зберігання часнику в зиму
у вас там тепла дощова погода, що сприяє різним хворобам помідорів... в нас сухо... але мабуть висока ціна на ринку з іншої причини - великий попит, одразу з полів машинами вивозять... на захід і північ ) масовий збір помідорів на півдні - це серпень - вересень, минулого року з доставкою додому купляв 200 кг по 4 грн., трохи прим'яті (правда, краще б свої вродили... Рожевий велікан... вони смачніші)
а я не не звхотів купляти по 25... ну шо це за ціна така... у овочах 90% води... ті самі вітаміни можна купити у вигляді томатної пасти значно дешевше... дорожче 10 не хочу купляти помідори взагалі
роздумую над ідеєю... може злізти з дивану... взяти в оренду кілька дач - там де вода дешева... засадити огірками... ще встигнуть