Як є час, можу ще заглянути в інші дописи тЮлькоботів, тут і порохоботи копіпастою деградують і стають все примітивніші. Актуальніше окрім виборів у цей час розпочинати весняно-польові роботи. Щодо моїх записів вище, у мене птахи черешню не здьобують, більше від них може страждати соняшник, який саджу з метою, щоб потім було з чим сидіти біля телевізора. Приходиться, заздалегідь, квітку соняшника обмотувати клейонкою.
100 кг при 182 рості і 55 віку. Але це в зимовий період. Весна приходить, пробіжки, купання, піші переходи, тайцзі і інша китайська хрєнь... До 80-ти, 85-ти знімаю...
Знаю, що мінус - велике виснаження соняшником грунту, якщо не прикрити - може бути видзьобаний птахами і в кінцевому результаті зрізати пусті головки. Звищайно, я не маю стільки полів, щоб висівати як на полях Півдня України, але десь маленьку смужку, хоч 7 - 8 соняшників можу посадити, з метою деякий час полузгати насіння.
начебто є такий принцип - чим молодший організм, тим краще аккліматизується... тобто садити треба насінням...
із грунтом можна працювати, можна створити будь-який, на кількох сотках - скільки там того грунту View: https://www.youtube.com/watch?v=NN2J0cprIzg View: https://www.youtube.com/watch?v=nPtT8Fi2dsc
тут два питання: 1) щодо плодожерки... так птахи якраз нею харчуюються, це їхня природна їжа... а хімія птахів відлякує... колись у Китаї спробували знищити всіх горобців... тому що завдавали шкоди посівам, через кілька років дуже пошкодували і реабілітували горобців... птаха-курка гребеться у листі під деревом - шукає шкідливих комах... 2)щодо зберігання врожаю... є така проблема... з одного боку хочеться плоди тримати якнайдовше на дереві - щоб дозріли, набрали цукру... з іншого боку - птахи і бджоли завдають шкоди... коли на черешні, винограду і т.д. починає хтось літати - компактне дерево чи кущ можна накрити спеціальної сіткою... народні спосіби - пугало, або всякі шумові побрякушки... або - не звертати уваги... все не з'їдять... хоча... таки можуть з'їсти все
нащот "пахне" ... є такий прикол- шавлія мускатна (шалфей мускатний)... (не плутати з іншими її видами, бо і в природі росте схожа) з насіння за весну-літо виросли перед хатою метрові кущі, листя як лопухи люди йдуть вулицею, питають, що то за диво... так пахне.. цвіте дуже довго... бджоли гудуть усе літо... після того як зрізав на насіння... ще раз виросла, восени цвіла, щоправда місце було сонячне данный шалфей придает неповторимый букет запахов одеколону «Шипр»
десь читав прибизно таку штуку... кропінням людина вбиває... ну хай буде 99,99 % шкідника... але оте що вижило....... вже цього препарату не боїться...
експерименти... сьогодні картоплю (з паростків) виніс на день на двір, сонця більше... петрушка (коренева) вже тиждень цілодобово на вулиці...
У нас сонця нема, хоча крига на тротуарах тане. З картоплею не зрозумілий експеримент. Ви ранню картоху мати хочете чи то чисто заради "любви к науке"?
Шалфей мускатний то така живуча зараза, яку можна раз посадити і будете мати до кінця свого грішного життя, навіть під абрикосу, де ніщо б ніколи не росло, і будуть вам і лопухи, і квіти, які для мене особисто не пахнуть, а воняють. Посадіть краще чабрець, котовник та змієголовник. Ще сидерат - фацелія. Ото будете мати і лікарську рослину, і красу, і запах, і бджіл для запилення. Ще є така рослина - будлея, то якщо вона цвіте, то ніжно пахне і біля неї великі кольорові метелики збираються і порхають. Рослина велика і красива, але є ризик вимерзання. В Львівській області таких скажених морозів, як в Харківській, навряд чи бачили.
навіть не лушпиння, а паростки картоплі присипав землею... росте зараза... через місяць, коли люди садитимуть картоплю в лунки... я висаджу розсаду вже з листям... мені подобається, що витрати нульові... може колись буде й рання картопля, якщо не замерзне
лікарські-чайні-ароматичні обов'язково буду висаджувати ------------------- глянув - будлея дуже гарна (хоч і неїстівна мабуть ) але оті гарні метелики... хіба не з них потім гарна така гусінь по всьому садочку??? (бджоли це дещо інше)
вчора їздили дивитися на ячмінь у полі... там поруч кам'яниста балка... дуже багато глоду(бояришнику) їстівний, але на смак так собі... чи є від нього якась користь?
Зауважив на Закарпатті, зі всіх сторін поле чи дім можуть засаджувати горіхом, відганяє шкідників, мені поки що одного вистарчає.