В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

А у нас накінець дощ...усього 10 хвилин.Почалась рання польська малина - жовта Порана роса (утрішня роса)і Лячка. Почалась - громко сказано. С десяток є)
    Войлочної вишні назбирала дітлахам, порічки та чорної смородини.
    Полуниці майже не бачили в цьому році.

2. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Останнє редагування: 23 чер 2020
    • Смішно Смішно x 1
  3. Gyppsy

4. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Із надмірною вологою, неможливо зібрати троянду на варення, суниці і полуниці, чорніє черешня, якої ітак мало, помідори, прийшлось ще раз накрити плівкою.

5. Silver bullet

а я сьогодні зварила варення з троянд. Вже і розлила в банки, вже і до чаю ставила.:dance3: Цей раз трохи лимонних цукатиків добавила. Запах роз та лимончику стоїть в хаті досі. Сезон заготовок розпочато)
    Вам мокро, а нас дощі не балують - теж погано. Спека, спека, спека. Все поливне як в Криму. Дожилися)

6. Lanktocha

Розпочалися заготівлі, окрім трояндового варення, є компоти з черешні та асорті із агрусу та порічок. На черзі малина, вишня та абрикос.

7. Silver bullet

Нарвали відро вішень. Потім сходили на ставок, відпочили - треба готувати банки і закривати компоти. А як же не хочеться!
    От нащо мені це треба? Я крім зеленого чаю з засушеної особисто трави нічого не питиму.Хоч би хто по феншую внушив мені, що мені це не треба, а якщо треба дітям - то хай рвуть і закривають)

8. Silver bullet

@Gyppsy, які у вас види на врожай? У нас огірки пропадають, а на кабачки, що тільки-но почались, напала тля. Страшне як напала. Завтра бризкатимем табачним пилом.

9. Lanktocha

Я більше признаю компот зі солодшої черешні. У мене вишні на зиму "дзьобають", щоб були без кісточки, потім стерилізація і закрутка, у холодну пору добре підходить для випічки, можна додати у кисіль чи навіть у вареники. Є більше, ніж минулоріч, але ще неідеально стиглі.

10. Gyppsy

У нас поки що норм.
    Взагалі-то у нас зараз критичний показник - це рівень Дністра.

Маємо сунички, клубніку, і всякі хабарі тіпа зелену цибульку, салат, капусту і кріп з петрушкою.
    За бульбу поки що мовчу, бо можна зранку прокинутися і на місці бульби побачити озеро.

Для тютюну, помідорів, перців і арахісу я по феншую /чи по тамтому псіху (блін, знову забув його фамілію)/ навмисне вибрав місце, котре не повинно би затопити. Також там є грядки всяких буряків, моркви і кабачків з огірками.

Зрешта, у нас є майже десять арів бульби на паю. Там ніяк не може затопити / хіба би в Стільсько і на Діраве знову заплили кораблі з ЧМ; /

11. Lanktocha

Так само, ще нічого не буду гадати, багато чого, всерівно, треба докуповувати, на черзі вишня, малина, смородина, сподіваюсь, вистарчить свого, абрикоси потрібно докупити, є завязки та де-не-де цвіт на помідорах і баклажанах, чи буде цих овочів достатньо. залежить від погоди та від поведінки колорадського жука. Яблук і груш має вистарчити своїх, кавун може достигнути кінець серпня - вересень. як почнемо викопувати картоплю, прийдеться і купувати.

12. Silver bullet

Картоплю підкопували - горох. Хіба вона роститиме при 30 градусах в тіні тижнями без дощів? Вона ж не кавун. В тому році не було, і теж саме на цей рік. Кущі великі, а під ними нічого.

13. Gyppsy

Доброго ранку.

А у нас перша ластівка - в розплузі появилося трохи води.
    Але кажуть, що в горах дощі припинилися.
    То може велике підтоплення нас мине.

14. Lanktocha

Як може рости картопля у Португалії та навіть у Єгипті на піску, використовуючи спеціальні методи, садили у нас у квітні, у грунт, як сухий цемент, потерпіла від травневого приморозку, тепер, може і зачасті зливи.

15. Silver bullet

Тобто стояча вода на городі, що не вбирається землею?
    Картопля гнитиме, а всьому іншому може і добре?
    У нас посуха. Тля як сказилась - всюди, вже хто зна як з нею боротися. Мурашів ніщо не бере, і хоч чим поливай - вони знов натягнуть тлю.
    Огірків у нас не буде: велика ділянка за два дні, що нам було не до города, покрилась тлєю і одразу пожухла. Чоловік побризкав вчора на ніч бітоксибациліном, але що вже як листя пожухло.
    Садитимем нові, як пройде хоч який дощ, що хоч в вкінці літа були.

16. Gyppsy

По обидвох боках городу виорані трохи глибші борозни, тіпа канали.
    В разі підтоплення там в першу чергу появляється грунтова вода. От зранку там і стояло трішки води. Зараз, правда, вже нема.
    Та й по рівню води в криниці видно, що ситуація ще не критична.

В нас практикують кропити огірки розведеною сирваткаю або навіть кислим молоком. Огірки /листя/ практично не хворіє, довго не жовкне і не сохне.

Тля також вже надоїла. Я по кущах і молодих деревах злегка пройшовся звичайним дихлофосом. Поки що допомогло.

17. Gyppsy

Прийшов з саду.
    Все йде як по написаному - щось підростає, щось достигає, щось вже можна куштувати. Посмакував з охотки молоденьким горохом)))

Появилися висіяні гливи :yahoo:
    [​IMG][​IMG]

Зовсім ще малюсінькі, а якась зараза вже їх понадкушувала. Слимаків не видно, хіба може вилазять вночі?
    Близько той мурашких, котрий я викопував, заливав самогоном і бензином і все одно не дав ради. Хто знає, мурахи їдять гриби?
    [​IMG][​IMG]

18. Gyppsy

Дружина вже кілька років, як перестала варити компоти на зиму. Трошки варення і у власному соці, для пляцків, а в основному все фасує по пакетах і в морозильну камеру. Зимою ням-ням :yahoo:

А з закатаних компотів одна користь - їх можна переганяти на самогон)))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Lanktocha

Тепер, хоч є волога, але червоні слимаки, які наробили шкоди у попередні роки. цьогоріч майже не попадаються.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Silver bullet

В мене морозільна камера на дачі стоїть. Але там вже заморожені маслята (в кінці травня назбирані), ще знайомий дядько з села навіз свіжини, голяшок та іншого...коли це поїмо)? Компоти в нас ідуть, малюків же багато. А ще дуже іде варення-трійка (порічки, малина, чорна смородина, перетерті і зварені з сахаром 1:1. Такий джем.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)