В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Gyppsy

Gyppsy :hi:

2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

У мене можуть бути й інші справи, все городом й інтернетом не обмежується.

3. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

У сусіда дохєра рам, де стільки добра розжився?))
    Ми помідори не підв'язуємо,@Gyppsy .
    Коли садиш 2 в лунку - вони одне одне притіняють, та підтримують, і економія міста.
    Коли є сорт де-барао,то як для малини - ставимо 2-3 високі кола, між ними та теплична нить і як підростуть - прихватити до ниті (зараз продаються такі городні прихватки, що згинаються і добре тримають).
    А кожен прив'язувати -то забагато їм честі.

4. Gyppsy

Всі городи нашого "мікрорайону" зараз в таких рамах)))

Бо на початку 90-х тут дали пляци, /більше 50-ти хат/ а будували хати двохповерхові, всюди подвійні дерев"яні вікна.
    Потім, в середині 2000-х, селяни взялися за економію газу - почали утепляти хати пінопластом і мінватою, і міняти вікна на енергозберігаючі. От у всіх на стрихах і лежать ті дерев"яні зашклені рами і футрини.
    Чого тільки з них не роблять)))
    Та я в курсі - шось подібне я вже бачив у сусіда.

Але я ж цього року тільки починаючий "дачник", треба пройти весь курс з азів ;)
    Тому нарізав з обаполів рейок, нарвав зі старої наволочки шнурків і всі помідорки обережно попідв"язував;

У мене 20 перців і 20 помідорів, вони тільки під моїм патронатом.
    Як хтось з сусідів-родини-знайомих про мене питає - шо я роблю, то дружина каже: в саду бавиться :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Gyppsy

@Lanktocha, а які у Вас ще інші справи?

6. Lanktocha

Для початку, хто не зрозуміє галицьке діалектне "пляц", доступніше - місце, ділянка під забудову.

Дехто ставить підпори не тільки під помідори, а й піл перці та баклажани. У мене це обходиться без тичок, але помідори ніяк, тим більше, на випадок бурі чи сильного вітру, потрібна підстраховка.

Чим можу ще займатись, що не треба колись піти на якісь закупи, щось із техніки віднести на ремонт чи купувати нову, читати газету чи журнал, дивитися телевізор, йти на прийом до лікаря... Та багато ччого.

7. Gyppsy

А якусь свиню-курку-пса-кота-рибок-канарейку... тримаєте чи ні?

8. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

знову слива була обліплена тльою... знову нічого не робив, не травив...
    але тепер прийшли сонечки і всіх з'їли ! :yahoo:

IMG_20200613_163459.jpg IMG_20200613_163616.jpg

• Інформативно Інформативно x 1
  9. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

10. Silver bullet

Порічка 70! Вона в нас вже достигла, робитиму сьогодні вареники; малина тільки починає - жовта поляцька кілька ягідок.
    А овочі в Копані, дивлюсь, взагалі ні по чому.Цвітна капуста 10! Її виростити - пополивай.І без добрив будеш мати з кулачок.
    Отак воно, ясно?треба переходити на сортові ягідні кущі.
    Вибираймо ранні сорти і вперед) До речі, в мене ряд смородини "Ювілейна Копаня".
    Тепер буду знати відкіля вона. Крупна, кущі міцні, зараз майже готова.

Останнє редагування: 16 чер 2020
  11. Silver bullet

а що - хіба не цікаво? Не в ящик же ж дивитися вечорами. Мені б років 20 назад сказали б, що я займатимусь землеробством, от би я посміялась). А зараз насолоду інколи маєш.Правда, краще б гроші)))

12. Gyppsy

От і я це ж саме кажу)
    Я після обіду під дощем бавився з тотим зіллям - одні рядки відкривав /бо підросло і дістає до плівки/ , а інші накривав /бо ще маленьке, щоб не прибило дощем до землі/.
    Промок до нитки, весь в болоті, але на душі файно :rock:

Видно, всьому свій час

Во, як тепер красіво)
    [​IMG][​IMG]
    Ви не маєте грошей? о_О

Останнє редагування: 16 чер 2020
  13. Lanktocha

Є коти, пес був, але його не щепив, довго не прожив. більше не хочу. Планував, закупляти клітки і заводити перепілки, але наразі таку ідею відклав.

14. Gyppsy

А курей чо не тримаєте?

15. Lanktocha

У мене майже таке саме, тля ще раніше знищила персик, слива у поганому стані, листя почорніле та привяле, плоди з чорними цятками і при достиганні багато черливих, як би сливу не підживлював і не кропив ранньою весною, може замало. Яблуні, абрикоси, вишні, груша, черешня не мають таких проблем. Вже не одну сливу скоро зрізав через врожайність та пошкоджену шкідниками кору.

16. Lanktocha

Трохи є. Деколи ще якісь качки, гуси, лебеді, переважно малі пташенята у травні, до зими всіх вирізаємо, є кому спихнути помиї, лишній кабачок, патисон, шкірку з кавуна, оскільки, не можу зараз їздити машиною, складніше привозити зерно, мало для них води, деколи вигідніше купити зарізану птицю.

17. Lanktocha

Неприємно дивує, сьогодні на ринку, мелітопольську черешню цінили 150 - 200 грн., дешевша закарпатська - 80, ще моя не повністю достигла та і багато її не буде. Лісова чорниця - добра річ, зараз має бути початок сезону, але як не виїдеш сам через скасування електричок, так і хто привезе, може цінити дуже дорого.

18. Silver bullet

19. Gyppsy

От і я про те ж кажу.
    Кілька курей не обтяжуть, а зато є кому залишки зі столу віддати.
    Та й домашнє яйко це вам не штучні яйця з пластику і преміксу ;

20. Gyppsy

Дивно...:scratch_one-s_head:

Ну та менше з тим...

а де твій аватар? :)