В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Gyppsy

Gyppsy :hi:

А у мене нині повна хата гостей. Навіть не було коли книжку в руки взяти)))

[​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

• Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Gyppsy

Доброго ранку.

Тільки шо прийшов з городу-саду.
    Висаджене в понеділок зілля приворотнє піднялося :yahoo:

зі

можна садити решту ; [​IMG]

Останнє редагування: 4 чер 2020
    • Подобається Подобається x 1
  3. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

@Gyppsy, дуже приємно дивитися на родинне фото. А бабуся - то чия мати?

4. Silver bullet

5. Gyppsy

Бабуся - то мама дружини. Має поки що четверо правнуків;
    73 роки, а ганяє на ровері як молода)

6. Silver bullet

Молодець! То ще молода, наша 7 внуків має, 8 правнуків, зігнута в дугу і грозиться приїхати полоти))

• Смішно Смішно x 1
  7. Silver bullet

Останнє редагування: 5 чер 2020
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Gyppsy

Бережіть котика!
    :)

9. Silver bullet

авжеж

• Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Silver bullet

Ніч, гроза, блискавки, дощ...чоловік поїхав зустрічати доньку з електрички. Пішли електрички, але поки що їх мало і після роботи тільки на вечірню, що приїздить після десятої...Сижу-дрожу - як доїдуть? Коли вже життя налаштується після того коронавіруса, щоб хоч по видному могла приїхати дитина...

11. Gyppsy

Все буде добре

12. Silver bullet

13. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Тепер сприяє погода, не страшно вже через засильний холод, у зелену Суботу прийнято завершувати висаджування, розсади рештки помідорів, перців, баклажанів висаджені.

14. Gyppsy

15. Gyppsy

Чомусь мовчимо за виноград...:scratch_one-s_head:
    Шо там? Як у кого він поживає?
    У мене трошки був підмерз, але в основному на шпалерах вичіхався. Тільки от на арці щось буксує...

То технічний, на вино
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

А це трохи столового
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

зі

щі сі хочу поспитати: а чо ніхто не показує знимок своїх грядок-дерев-кущів-квітів?

З @medwedo berlogsoni все ясно - він боїться вроків, бо нагло забобонний,
    @manur ще в темі про ровер пояснив - він на тото не має часу, бо дуже зайнятий: або завжди робота, або постійні п"янки ;) :tongue:, @VasMT на службі, @MARTINI сад-город мусет запустив і бере, та й на ровері возиться і на коптері літає

Ну а ви, @Silver bullet, @Lanktocha, @mypucm @Коммунарец і інші форумчани чо мовчите?

Останнє редагування: 7 чер 2020
  16. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

А я такий! На днях купував ліки в аптеці, тепер вони недешеві, крім того, вирішив ще прикупити кілька штук гематогенів, раз уже зайшов, "по случаю".
    Розраховувався карткою, а на чеку прочитав 666 гривень з невеликими копійками. Я засміявся, кажу "Оце так так!". Аптекарка каже:"Я також звернула увагу, але промовчала". От і думаю собі:"Псам ті таблетки викинути, чи ні?" Жартую.

Стосовно винограду. Я торік виноград навіть не обривав, такий він був поганий, поморщений, посохлий, так і висів. До весни. А весною з цим коронавірусом також не вийшло поїхати в село пообрізати. Але щось там нав"язалося.
    А от за гаражем, у бур"яні, де колись посадив два сорти винограду, а потім якось за нього забув, не до того було, як приїдеш на кілька днів в село, то встигаєш крім картоплі та помідорів, які обов"язково мають бути зібрані, лише подвір"я викосити.
    А це заглянув за гараж, а там така гарна лоза, так багато китях наклювалося. Причому молода лоза ще не всигла розвитися-зачепитися. От я там примайстрував стовпчики, натягнув дріт, підв"язав. Але через це я садок не мав часу викосити до кінця, вишні-сливи-бузину викорчувати.
    Купив оце тиждень-два тому в Новій Лінії лопату із рейкової сталі, товсте лезо, в двох місцях гофроване вздовж, щоб не гнулося, корені столітніх дубів можна підважувати. Аби хто стовбура підтримував, щоб шуму було поменше, як падатиме.

17. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

До речі, "знаєтє лі ви?", що із квашених помідорів насіння проростає. Мені мати давно колись казала, я ще в школу ходив, був допитливий, всим цікавився.
    А оце вирішив перевірити. Із квашених помідорів видушив насіння посадив у землю в горщику, поставив на підвіконня. І знаєте - проросло! Не дуже дружньо, можливо, десята частина із всіх зернят, але деякі проросли. Помідори-грушки (назву сорту не знаю), товстошкірі, розміром з куряче яйце, до весни, засолені, добре зберігають форму, не розлазяться.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Gyppsy

Квашені - не мариновані, там ідуть природні процеси. Насіння не псується

Хоча при квашенні іноді приходиться кип"ятити розсіл, щоб зупинити бродіння. Сам так робив з виноградом, бо інакше за місяць неможливо буде їсти.
    Також щоб огірки були хрумкими треба через кілька днів бродіння перекип"ятити розсіл

А товстошкірі помідорки, яблука, грушки, тверді сливи... - нормально зберігаються і без кип"ятіння

19. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Раз згадали виноград, приморозок у середині травня багато лоз пошкодив, деякі віджили, але, бачу, наново відростають, врожай буде меншим, у минулі роки в такий час любив до Зелених Свят приготувати голубці у виноградному листі, але майже все виноградне листя ще маленьке. Мій виноград. закарпатська Ізабелла ( крупніша та не терпка ) більшморозостійка, приморозок пошкодив менше, вибагливіший рожевий, лоза привезена із Польщі - сильно пошкоджена травневим приморозком, сумніваюсь, що щось відживе.
    Фотографувати ще нема що, суниці і полуниці ще цвітуть та достигають, вишні, черешні та абрикоси ще як горох, так само ще нема огірків, помідорів, перців, баклажанів, так само соняшник і баштанні.

20. Gyppsy

Як це Фотографувати ще нема що?
    А маленьке і недостигле Вам не можна фотати, чи шо?
    Чи конче мають бути всі овочі/ягоди/фрукти великими і стиглими?

зі

от, прошу попробувати урожай 2020 з нашого обійстя.
    Дружина нині таки знайшла трошки для проби :rock::yahoo:

ззі

во, є на форумі користувач з таким гарним НІКом
    @Ogirochok. Часто заходить, а більше трьох років бере і мовчить ;

@Ogirochok, ну шо там? Ви город-сад маєте? Що вирощуєте? Яка біля Вас погода?

Останнє редагування: 7 чер 2020
а де твій аватар? :)