придумав... коли буде сезон колорадських жуків, можна напхати різними травами кількадесят банок... посадити туди колорадів, закрити, спостерігати... мабуть буде видно - де задихнуться, а де ні...
Буде видно. Читав такі поради про сусідство баклажанів і часнику. Тим більше, біля цибулі більше місця, більший затишок та освітлення. Колорадські жуки, жеруть баклажани ще більше, ніж картоплю.
Знову про часник Чому жовтіє листя часнику, та як цьому запобігти, щоб не втратити врожай ЗІ Часник має бути в кожній хаті, всюди і весь час, і не тільки на кухні. Головка часнику може просто лежати біля компа чи на тумбочці біля ліжка. Можна пару зубчиків акуратно зашити в комірець дитячою куртки /але не забути про них при пранні)/. Вони запаху не дадуть, але свою справу будуть робити; І їсти часник треба при найменшій можливості. "Люблю часник, бо він пахне кубасов" (с) )))
Сьогодні з вечора та вночі бушувала гроза. Як не виключила нам РЕС світло - дивуюсь. Чоловік вийшов вранці - пів-тачки води. Аж не віриться, що стільки налило з неба, а не малий робив калабаню..А він не робив. Ну що можу сказати: город нічого. Капуста з картоплею, зелень, редиска, лук, часник - навіть краще ніж будь-коли. Запізнилась полуниця. Буряки трохи хтось поїв, але їх хвате... Кабачки вже здорові, огірки норм. Підсаджували тільки дині та кавуни, але ті кавуни, що купували розсадою - вже 5 листків, стоять.
Часник - діло добре. Я знала, що жовтіє - це бракує азоту. Але коли отак ллють дощі, то він азоту з землі набере) Стоїть зараз як стіна. Оце часник, я розумію. Садили його круглими цибулинками-зубочками, які виросли з насіння.
Тільки доцвіли пізні тюльпани та бузок, цвіте піон, лапчатка, іріс, різний декоративний лучок, гвоздичка, флокси шиловидні, маки, шиповник, ругоза (це проста ярко-рожева махрова роза, з якої варення варять).З полурозкритими бутонами деякі сортові рози...Білі іріси стоять як вартові на вході до садиби. Ох, і краса кінець травня-початок червня... Але я знаю, як швидко проминає літо.
Пощу поки тут, в загальній темі. Бо не знаю, як піде дальше і чи щось з того вийде; Потім продублюю. Може...; Ну шо, висадив біля 40 рослинок у відкритий грунт. Подивлюся, як вони переночують... Початок От так виглядає коренева розсади, вийнятої зі стаканчика Ну і загальний вигляд нинішньої посадки зі щось мені не в ту ду від того загального вигляду йду, один ряд закрию рамами, а зранку побачимо ; ззі во, трошки прикрив. Зранку відкрию...
Доброго ранку. Розсада піднялася, але не так як хотілося би) І немає різниці між накритими і не накритими. Рами не знімав, хай будуть до обіду І дві рослинки потрапили в зону того мурашника з величезними мурахами-пияками. Мабуть їм /рослинкам/ хана( Сьогодні планую висаджувати ще пару ящиків Побачимо;
Ну шо? Знову рік минув - все залишається в силі. Якби хтось з форумчан завтра був в наших краях - маякніть біля Русалки чи Марсу, я вийду і підпроваджу до столу. Бо дуже люблю слухати тости зі Зрешта, ця пропозиція працює не тільки завтра, а завжди)
Так все не буде, через таку погоду, страшно за висаджені баклажани, ще не всі висаджені перці, майже всі помідори ще під плівкою.
Та садіть вже все, що схочете - прийшло літо. Такі пішли чудові вечори, теплі, пахнуть квітами та травами до заходу сонця. Пречудово сидіти з книжкою в кріслі в саду з чашечкою духмяного чаю з мелісою....