У нас зелені абрикоси дуже сиплються од вітру. Год несприятливий і для хлібу, і для абрикосів, черешні, вишень теж не дуже.. Ягід багата зав'язь, полуниця непогано цвіте, груш багато, як хвороби не дістануть. Тля замахала - прискати і прискати.
Наша картоха пізніше посаджена та і ключки були малі, а вашу, дивлюсь, вже скоро окучувати. Ох і здоровий у вас город! Ми картохи відра 4-5 садимо) Щоб до НР хватило, бо в гаражі тримати. Гарний часник в цьому році, що під зиму садили, цибулю підзимню скоро будемо вибирати потроху - теж глаз радує. Квіти, що цвітуть на дачі - в "Власних фото".Це великий позитив в моєму житті.
У мене персик ще малим через тлю пропав, тепер від подібного потерпає слива, хочеш, не хочеш - треба кропити, якщо не "хімія", хоч настоянки часнику таке частково нищать + через теплу зиму шкідники на деревах не вимерзли.
Треба боротися не з тлею, а з мурахами, котрі цю тлю розносять по деревах /в основному молодих деревах/ В мене в саду появилася колонія нових мурах - червоні, і завбільшки як кінь. То я до кроплення настоянкою часнику добавив ще один спосіб - в півторачку ПЕТ налив 0.5 самогону, долив до повної водою і поставив пляшку без кришки вверх дном в цей новий мурашник. Подивлюся, що з того буде;
Доброї ночі. Топимо, бо не дуже тепло на ніч. По садках зараз багато грибів - вешенки чи як їх там)) Збираємо, чистимо, жаримо з картоплею та лучком. Ніяких інших нема, тому помилитися не можна. Йдуть нічні невеликі дощики, все росте потроху. Скоро до Харкова, самоізоляції кінець.
Доброго ранку всім. +7, похмуро, сиро... У нас в районі було невелике послаблення в карантині, яке тягнулося рівно один день. А потім ввечері померла медсестра, ковід-19, і знову всі по хатах сидимо. Ну як сидимо... Я от цілу ніч лежав)))
Фейк не фейк Сам не перевіряв.Та й, скоріш за все, і не буду - стільки нітрату/нітриту добровільно запхати у власну бульбу може хіба великий пошановувач хімії; Відмінний засіб, який доможе вам позбутися колорадського жука
Велика розсада баклажанів, ніби дощі та вологість корисні для розсади, але страшно через холодні ночі їх висадити, чи ще накриття робити? У деякі роки, як висаджував при холодній, сирій погоді, десь половина розсади гинула. Почув від сусіда, хто вже висадив перці, гарні кущі, але при холодній погоді жовкли.
Добре, коли стільки рам є. У нас приморозків як таких в останній час не було, але часто вночі +5+7. Нічого не жовтіє, але можу сказати, що баклажани не ростуть зовсім. Помідори, перець, капуста сяк так стоять. Було б тепло город виглядав би інакше.
Так ми ж живемо по новому - кілька років тому поміняли вікна на зберігаючі))) В хаті не пам"ятаю точно, /тре у дружини спитати - вона їх миє/ більше двадцяти вікон. Практично всі були трьохрамні /крім ванни-тубзіка-кладовки/ і всі подвійні. Короче, на стриху все заставлене рамами /чуть вже без шкла, бо я робив рами для сушки яблук/
20 вікон-то у вас хороми) у нас в квартирі 4, на дачі 6. В квартирі міняли мабуть 15 років назад, дачу будували відразу с пластиковими, так що...трохи від сусідів маємо, але не подвійні.Розсада капусти та помідор під ними зазвичай росте, але то таке, і без цього обійшлися би. Є теплички з товстого агроволокна, на дугах. Щось 1.80 на 1.20. Мороки багато. Агроволокно дихає, але дощ не проходе.
У мене також вікна давно не міняли, якщо для таких потреб, на накриття для розсади, хіба що шукати на якихось сміттєзвалищах. Чи холодні ночі пошкодять горіх і чи відживе повялий виноград?
Так Ви ж мусет в приватному будинку живете. Ви на кого надієтеся? Чекаєте, що прийде Брєжнєв і будєм жіть по прєжнєму? У мене горіх фсьо, виноград минуло.