Так само, як минає загроза приморозків варто висаджувати помідори і баклажани, а також кавун. Якщо не зміниться обстановка, не будуть їздити приміські поїзди, будуть діяти такі ж санітарні норми, поїхати назбирати лісових ягід нереально, а чорниці, якщо хтось привезе, можуть коштувати, як золоті ягоди, опасання вже буде не стільки, що зібрані не там, де положено і може накопичили цезій, а вд того, що міг хтось на них кашлянути.
сухе насіння буде тихенько сидіти, поки грунт не прогріється, а далі нормально зійде. (інша справа розсада, або намочене насіння - можуть бути проблеми) (ну ще можуть миші або ворони вкрасти насіння)
Пішов зранку в сад з обходом. Тай шось там штуркаю І раз за разом, то тут то там звучить по вулицях "Сусід, дай Боже щастя! Дякую, дай Боже і тобі!" Скучив народ за городом-садом за три дні, вийшов шось робити;
А на маєш... Пішов дощ Я якраз підлив з грубшого і то що легше, а воно кап-кап і поперло Мабуть буду я завтра дивитися стріми...
Може, як де, у нас сьогодні, дощі були короткочасні і не дуже сильні. Грунт, як сухий цемент. Може легке зволоження сприйняялось краще, ніж відразу злива з градом.
Біля нас сьогодні не було. Прогнозують проходження циклонів, можливі бурі у Рівненській та Кіровоградській областях завтра.
Ха, Прогнозують... Питає син у тата-синоптика - Тату, а то правда, що ваші прогнози не завжди співпадають з реалом? - Та нє, синочку. Прогнози завжди співпадають, а от, с@ка, дати інколи відрізняються))) ps @Lanktocha , ну якщо Ви вже в курсі, то шо там прогнозують на завтра на ранок і на підвечір біля Горожанни (Великої), Щирця, Пустомит, Тернопілля, Грімно і Комарно з Крижовою?
@Lanktocha, блін, де Вас носить? Вам шо, шкода було сказати метеозведення на ці перехрестя /Горожанна (Велика), Щирець, Пустомити, Тернопілля, Грімно і Комарно з Крижовою/? Я через Вас був змушений дистанційно, через павутину, пити пісят грам з друзями і рідними. Хоча при великій потребі воно ніби і не страшно, але таки то не є айс. Більше старайтеся так не робити. Якщо вже Ви взялися пильнувати погоду, то пильнуйте до кінця, нє?
Хороша, але суховата погода. Нехай збережеться та запилиться вишневий, грушевий та яблуневий цвіт, як запилився з абрикоси, черешні і сливи.
@Lanktocha, а Ви ніколи не задумувалися над тим, чому садівники-городники перед дощем поливають грядки?
Буває, але як "закон підлості", перешумів інтенсивний дощ, тоді нарікання, що не треба було собі час займати і великі відра тягати.
@Lanktocha, Ви шо, і справді не розумієте? Так це ж садівники-городники перед дощем поливають грядки для того, щоб легке зволоження сприйняялось краще, ніж відразу злива з градом. Це як грунтовка перед побілкою чи шпаклівкою. Так само воділи миють машини перед дощем /це коли САМІ миють, а не в автолазнях;/ Невже Ви не знаєте таких простих речей?
Дехто поливає, є чи нема, потреба, огірки, коли починають перестигати і жовтіти? Деколи доречніше: полив + підживлення ( настойки кропиви, змішування води і гною... ).
Чув прогноз, що через теплу зиму, скоріше розцвіли і цвіт був пошкоджений приморозками у славнозвісних мелітопольських черешень, через карантин і погане сполучення, ітак не буде що привезти, таке саме із вишнями, абрикосами та сливами, ще не знаю, як все достигне і збережеться своє, як закарпатське, через останні події, буковинські фрукти купувати страшнувато.