Та ні. По-перше в нас є сторожихи з собаками від чужих. Огорожа є. А свої у нас по городах не лазять. Культурна середа, більшість - працівники університету, чи пенсіонери освіти. Багато хто живе весь теплий сезон, і знову ж - сторожихи ходять, все бачать. Але як все це товариство починалось, то набирали з сусіднього села сторожів - ото було помилкою. Повигоняли одного за другим, бо сами дивились де що погано лежить.
хтось вирощує їжу - більше, чим зможе з'їсти, хтось не вирощує їжу - займається чимось їншим, --------------------- це нормально, головне (як я розумію): 1)правильне співвідношення роботи, 2)мирний обмін результатами праці
Навіть якщо б і не допомагали ; Для чого і для кого ж тоді жити? Тільки для себе - мабуть скучно і нестерпно...
точно. При тому що визначені дві самі найстрашніші біди: невиліковна хвороба та погані діти - при всьому тому дуже жалію тих, хто не має дітей, а точніше - продовження свого роду. У нас сусідка і народила сина, але все не давала йому оженитися. Зараз ходять під ручку, їй за 80, вона трохи ку-ку від старості, а він поряд теж таким несповна розуму виглядає...от і все. Результат життя.
У мене вже дав пару квіток, може вже попробую, що собою представляє, мій садженець черешні "Чорний принц", має десь 1.5 - 2 роки:
приємно бачити таку красу, може будуть і ягідки. Бо і погода не сприяла, і черешні вони такі - часто самобесплодні - треба, щоб поряд був опилювач. У нас черешня "Валєрий Чкалов" вже 2 роки цвіла, але зав'язі не було. Торік вичитали та насадили опилювачів. Але поки вони зацвітуть... Так що я зичу, щоб у вас була зав'язь.
Знаю, черешня скоро росте, пару років тому спиляли стару, боячись, щоб не упала, куди не треба, відразу у цей час посадив нову. У декого урожай пропадає, дуже здзьобують птахи, також плоди бувають черливими.
Згадували черешню, важливо не дати сильно вимахати вгору, до плодів не доберешся + при старому дереві вони стають дрібнішими та кислішими, молоде дерево краще, тому приходиться старі зрізати і відразу садити нові.
@Gyppsy, не спішіть садити арахіс в землю. Зараз якась погода не правильна, нічні заморозки вискакують. Хай пройдуть майські, вже у другій декаді, мабуть. Взагалі його садять навіть після бахчевих. Ми, правда, разом з бахчевими саджали по термінам. Нас дезорієнтувала тепла зима, думали, що все передвинулося - зато квітень узяв своє.
Та я так і подумав. Бо навіть під рамами сьогодні зранку на градуснику лише 6 градусів. Я ще маю трохи насіння арахісу для посадки відразу в грунт. Але його схожість дуже погана. Не знаю, що з того получиться.
Прогрітого грунту й потребують інші культури. Досить теплолюбивий патисон, посаджений на початку квітня у холодний грунт, може не зійти.
Патісони, як і кабачки, і огірки, в відкритий грунт -після 6-7 травня. Ну може на 1травня, якщо довго було тепло. В теплиці - інша річ.