В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Та ні. По-перше в нас є сторожихи з собаками від чужих. Огорожа є. А свої у нас по городах не лазять. Культурна середа, більшість - працівники університету, чи пенсіонери освіти. Багато хто живе весь теплий сезон, і знову ж - сторожихи ходять, все бачать.
    Але як все це товариство починалось, то набирали з сусіднього села сторожів - ото було помилкою. Повигоняли одного за другим, бо сами дивились де що погано лежить.

2. Silver bullet

Знову синоптик у нас показує сніг - з середи на четвер. Знову мастити лижі)

3. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

взагалі-то я мав на увазі родичів :pardon: але ваша версія теж непогана :pardon:

• Смішно Смішно x 1
  4. mypucm

хтось вирощує їжу - більше, чим зможе з'їсти,
    хтось не вирощує їжу - займається чимось їншим,
    ---------------------
    це нормально, головне (як я розумію):
    1)правильне співвідношення роботи,
    2)мирний обмін результатами праці

5. Silver bullet

Навпаки я рада, коли є що дати дітям. Бо вони допомагають нам, якщо великі витрати, без вагань.

• Зе бест! Зе бест! x 1
    • ... ... x 1
  6. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Навіть якщо б і не допомагали ;

Для чого і для кого ж тоді жити?
    Тільки для себе - мабуть скучно і нестерпно...

7. Silver bullet

точно. При тому що визначені дві самі найстрашніші біди: невиліковна хвороба та погані діти - при всьому тому дуже жалію тих, хто не має дітей, а точніше - продовження свого роду. У нас сусідка і народила сина, але все не давала йому оженитися. Зараз ходять під ручку, їй за 80, вона трохи ку-ку від старості, а він поряд теж таким несповна розуму виглядає...от і все. Результат життя.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

У мене вже дав пару квіток, може вже попробую, що собою представляє, мій садженець черешні "Чорний принц", має десь 1.5 - 2 роки:

• Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
  9. Gyppsy

Поганих дітей не буває. Діти всі хороші апріорі.

Поганими бувають батьки /опікуни/

10. Silver bullet

приємно бачити таку красу, може будуть і ягідки. Бо і погода не сприяла, і черешні вони такі - часто самобесплодні - треба, щоб поряд був опилювач. У нас черешня "Валєрий Чкалов" вже 2 роки цвіла, але зав'язі не було. Торік вичитали та насадили опилювачів. Але поки вони зацвітуть...
    Так що я зичу, щоб у вас була зав'язь.

11. Lanktocha

Знаю, черешня скоро росте, пару років тому спиляли стару, боячись, щоб не упала, куди не треба, відразу у цей час посадив нову.
    У декого урожай пропадає, дуже здзьобують птахи, також плоди бувають черливими.

12. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

А де то ваші дачі знаходяться?

13. Lanktocha

Згадували черешню, важливо не дати сильно вимахати вгору, до плодів не доберешся + при старому дереві вони стають дрібнішими та кислішими, молоде дерево краще, тому приходиться старі зрізати і відразу садити нові.

14. Silver bullet

• Подобається Подобається x 1
  15. Silver bullet

Є такий засіб - омолодження дерева, почитайте в інеті.

16. mypucm

17. Silver bullet

@Gyppsy, не спішіть садити арахіс в землю. Зараз якась погода не правильна, нічні заморозки вискакують. Хай пройдуть майські, вже у другій декаді, мабуть. Взагалі його садять навіть після бахчевих. Ми, правда, разом з бахчевими саджали по термінам.
    Нас дезорієнтувала тепла зима, думали, що все передвинулося - зато квітень узяв своє.

• Інформативно Інформативно x 1
  18. Gyppsy

Та я так і подумав. Бо навіть під рамами сьогодні зранку на градуснику лише 6 градусів.

Я ще маю трохи насіння арахісу для посадки відразу в грунт.
    Але його схожість дуже погана. Не знаю, що з того получиться.

19. Lanktocha

Прогрітого грунту й потребують інші культури.
    Досить теплолюбивий патисон, посаджений на початку квітня у холодний грунт, може не зійти.

20. Silver bullet

Патісони, як і кабачки, і огірки, в відкритий грунт -після 6-7 травня. Ну може на 1травня, якщо довго було тепло.
    В теплиці - інша річ.

• Інформативно Інформативно x 1
а де твій аватар? :)