колючої багато росте на дачах... смачна колись купляв ожину безколючкову, десяток саджанців з Харківської області прислали... вибрав за відгуками сорт Дойл... заморив я їх, погано поливав ----------------------------- обов'язково буду вирощувати багато ожини... по-перше, дуже смачна... по-друге, в неї коріння здається йдуть вглиб (на відміну від малини, суниці і т.д.), і сонця в нас багато
І я вважаю, смачніша та унікальніша лісова ожина, навіть у полях, під лісом, її збір - кінець липня, початок серпня, тоді буває +31 - +32, а на полі може бути і +35, буває, намучишся, поки збереш відро, але, як буде карантин і такі обставини як зараз, до неї і не доїдеш, минулорічні запаси вже минаються.
Я на разміньорці в гай ожини попав . Все було синє! І писок, і руки. Наїлися, назбирали, і всі руки подерли.... коли міни виймали.
І таке бувало, поки виберешся із тих корчів - все в червоних смугах: і руки, і ноги, і на писку бувало. Тому віддаю перевагу медведюхам. І комашні мало, і сонце не так пече... (вересень). Йдеш зрубом вгору, піднімаєш батоги, і лише відро підставляй...
Медведюхи або стелюхи . Так називають в Карпатах (Бойківщина) пізній сорт ожини. Від звиклої ожини відрізняється тим, що росте не кущем, а довгими батогами, що стеляться по землі. І ще суттєва відмінність. "Звичайна" ожина при достиганні міняє колір від зеленого через червоний до чорного. Медведюхи, за звичай, ягода більша, і колір переходить від зеленого до чорного, минаючи червоний.
Знаю, у деяких регіонах ожину називають "драпаки". Урожай буде скоріше, якщо ще не буде надто сухо. Вже посаджені огірки, зварений борщ, садити картоплю, краще увечері, зараз +22, і сухо, і самому надто жарко інтенсивно працювати.
Посажена морковь, сладкий горошек, зелень, редиска, петрушка зеленая и корневая. Под рамы посеяны семена помидор и перца. Сидераты посеяны тоже.. Цветет абрикос, цветет персик, запах миндаля по саду.Тихо, тепло. Меня спрашивают, как вы там живете в голубых горах? Смеюсь и не отвечаю… Сердце мое спокойно. Цветок персика уносится струей и исчезает. Есть другой мир – не наш человеческий. Великий китайский поэт Ли Бо
Вважаю, все зміниться, але при таких обставинах, як зараз, буде якихось овочів і фруктів надовоз, на дещо нестача коштів.
Експеримент Восени посадив кілька чубуків винограду. Поки що на всіх, крім одного, бруньки сплять Бо біля одного у вівторок поставив дзеркало від прожектора. Може на фотці погано видно, але там брунька вже мохната Що цікаво - пряме сонце там тільки зранку, до години дев"ятої, потім весь день капітальна тінь.
Про виноград без понятія. А картоплю сьогодні чоловік закопав))Без мене, бо мене такий вітер з поля здуває. Та там усього 6 ящиків) Буряки і морква посаджені. А тепер метеорологи (прокинулись, б.) кажуть, що морозно буде до средини травня.