В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

колючої багато росте на дачах... смачна :)
    колись купляв ожину безколючкову, десяток саджанців з Харківської області прислали... вибрав за відгуками сорт Дойл...
    заморив я їх, погано поливав :sad:
    -----------------------------
    обов'язково буду вирощувати багато ожини... по-перше, дуже смачна... по-друге, в неї коріння здається йдуть вглиб (на відміну від малини, суниці і т.д.), і сонця в нас багато :)

2. mypucm

3. iso

iso Well-Known Member

А в лісі не росте?

4. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

І я вважаю, смачніша та унікальніша лісова ожина, навіть у полях, під лісом, її збір - кінець липня, початок серпня, тоді буває +31 - +32, а на полі може бути і +35, буває, намучишся, поки збереш відро, але, як буде карантин і такі обставини як зараз, до неї і не доїдеш, минулорічні запаси вже минаються.

5. Gyppsy

Gyppsy :hi:

21 год
    Агроном Артем доводить до вашого відома : земля прогрілась, можна садити картоплю

• Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Хто малюка замурзав?)

7. Gyppsy

Не наю...:scratch_one-s_head:
    То я стибрив фотку у Galina Mykhajlyuk

8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я на разміньорці в гай ожини попав . Все було синє! І писок, і руки. Наїлися, назбирали, і всі руки подерли.... коли міни виймали.

• Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  9. iso

iso Well-Known Member

І таке бувало, поки виберешся із тих корчів - все в червоних смугах: і руки, і ноги, і на писку бувало. Тому віддаю перевагу медведюхам. І комашні мало, і сонце не так пече... (вересень). Йдеш зрубом вгору, піднімаєш батоги, і лише відро підставляй...:)

10. Silver bullet

нічого не зрозуміла

11. iso

iso Well-Known Member

Медведюхи або стелюхи . Так називають в Карпатах (Бойківщина) пізній сорт ожини. Від звиклої ожини відрізняється тим, що росте не кущем, а довгими батогами, що стеляться по землі. І ще суттєва відмінність. "Звичайна" ожина при достиганні міняє колір від зеленого через червоний до чорного. Медведюхи, за звичай, ягода більша, і колір переходить від зеленого до чорного, минаючи червоний.

• Інформативно Інформативно x 2
  12. Lanktocha

Знаю, у деяких регіонах ожину називають "драпаки". Урожай буде скоріше, якщо ще не буде надто сухо.

Вже посаджені огірки, зварений борщ, садити картоплю, краще увечері, зараз +22, і сухо, і самому надто жарко інтенсивно працювати.

13. mypucm

• Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Gyppsy

Давно юзаємо ;)

15. Silver bullet

Посажена морковь, сладкий горошек, зелень, редиска, петрушка зеленая и корневая. Под рамы посеяны семена помидор и перца. Сидераты посеяны тоже..
    Цветет абрикос, цветет персик, запах миндаля по саду.Тихо, тепло.

Меня спрашивают, как вы там живете
    в голубых горах?
    Смеюсь и не отвечаю… Сердце мое спокойно.
    Цветок персика уносится струей и исчезает.
    Есть другой мир – не наш человеческий.

Великий китайский поэт Ли Бо

Останнє редагування: 10 кві 2020
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. mypucm

і я ще не садив :dntknw: раптом коронавірус, а я втомлений :sad:

17. Lanktocha

Вважаю, все зміниться, але при таких обставинах, як зараз, буде якихось овочів і фруктів надовоз, на дещо нестача коштів.

18. Gyppsy

Експеримент;)

Восени посадив кілька чубуків винограду.
    Поки що на всіх, крім одного, бруньки сплять

Бо біля одного у вівторок поставив дзеркало від прожектора.
    Може на фотці погано видно, але там брунька вже мохната :yahoo:

Що цікаво - пряме сонце там тільки зранку, до години дев"ятої, потім весь день капітальна тінь.[​IMG]

19. Silver bullet

Про виноград без понятія.
    А картоплю сьогодні чоловік закопав))Без мене, бо мене такий вітер з поля здуває. Та там усього 6 ящиків)
    Буряки і морква посаджені. А тепер метеорологи (прокинулись, б.) кажуть, що морозно буде до средини травня.

• Смішно Смішно x 1
  20. Gyppsy

Чи це вперше? )

а де твій аватар? :)