В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

нє, я звик дуже багато інформації переглядати... не читаючи
    тут загальмував на першій же китайській фразі... і побіг дивитися, чим все закінчилося )

• Смішно Смішно x 1
  2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Тепер і по селах, переходять на нітратні добрива, яких, донедавна, дуже боялись, органічний гній нема звідки взяти, майже не тримають корів.
    Нітратні, фосфатні, калійні добрива можуть бути не такими страшними при правильному внесенні.

3. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Друзі!Полетіли бджоли! Тепер можна абрикосу цвісти.
    Оце добра новина.

• Подобається Подобається x 2
  4. Lanktocha

У мене ще тільки великі бруньки на абрикосах і черешні, якраз мають бути теплі сонячні дні і без приморозків.

5. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Капєц... ще сьогодні зранку навіть і не сподівався, що ми двох з дружиною посадимо всю бульбу)

• Оптимістично Оптимістично x 1
  6. mypucm

і це карантин тільки почався... )

• Смішно Смішно x 1
  7. Lanktocha

Але досить сухо. Звичайно, не хочу накликати надмір опадів, потім помідори чорніють. Але навіть пересадити дерево чи виноград, якщо там пересох корінь, немає потреби.
    Найкраще розраховувати на свої овочі і фрукти, при таких обставинах, як зараз, з інших областей, і мало повезуть, і особливо на ринку, де на овочі і фрукти кашляють, купувати небезпечно, у супермаркетах, деякі овочі і фрукти, привезені з-за кордону - як вата.
    Чутки про голод, може і не такі чутки.

8. mypucm

ага... читав про епідемію грипу сто років тому...
    "весною було страшно, а восени почалася катастрофа..."
    так шо влітку треба робити запаси і... чистити організм, зміцнювати імунітет про всяк випадок...

9. Lanktocha

Хороший урожай потрібен.
    Можливо свої кавуни, хоч пізніші та менші від херсонських ще можуть бути, гранати і цитрусові все одно треба купувати.

10. mypucm

11. Gyppsy

Ну шо там?
    Як ваші сади-городи?

Бо я йду кропити сад хоросом і Бі-58 ;

12. Lanktocha

Поки що, ті декілька дерев і кущів скропив, нехай розпускають бруньки і цвіт.

13. Silver bullet

Ми покропили кущі Топазом, посіяли під рами помідори.
    Не встигла сходити до річки набрати молодої кропиви.От оладки з кропивою вєщ!
    На півлітри кефіру півтора стакани муки, півтори ложки цукру, трохи соди, солі та 3 яйця. Кропивку обдати окропом, мілко порізати - і в тісто. Петрушку теж можна. І жарьте на олійці.
    Яйця краще гарно збити з цукром.

14. Lanktocha

Заглядав, під плівкою рясно посходив шпинат, також хороша річ до яєшні, на оладки, можна на листя шпинату класти фаршировані яйця, є страви італійської кухні лазанья чи канелоні зі шпинатом, правда для такого потрібно його багато.

15. mypucm

завтра фоток накидаю, сьогодні лінь :sad:

16. Gyppsy

А до нас нарешті на пів-дня прийшли в гості внуки

То ми з ними аж два рази підливали кущі і нашу науково-дослідну ділянку з сіянцями яблуні, грушки і горіха)))
    Я носив відрами воду, а вони підливали. Радості ціла купа :rock: :dance3::yahoo:

• Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Silver bullet

До нас теж на цьому тижні приїде малий та ще з кошеням, мабуть надовго. Дітлахи - це велика радість, та і турбота теж.
    Але як тепло, то з ними на дачі небагато клопоту. Наш теж допомагає діду, дівчатка в цьому не помічені)
    Одного разу малий так трудився, так сапав, так сапав, що випадково зрубав один-єдиний кущ ожини, такий цікавий літній сорт - Натчез (запам'ятайте цей сорт). Я думала - все. Але ні, повикидав на другий рік 2метрові рукави, а на третій і зацвів. Здоровезні солодкі ягоди до самих холодів.

Останнє редагування: 5 кві 2020
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. Silver bullet

• Інформативно Інформативно x 1
  19. Silver bullet

Але Натчез неморозостійкий. На зиму знімаємо з опори (стальна проволока), він безшипний, кладемо на землю і укриваємо чим бог послав.Зараз ще не відкривали.
    А ремонтантні сорти, щоб не морочиться, бо колюча, просто підрізаємо по саму землю. Все одно один пізньолітній врожай більше, ніж два.
    Ось сонечко припече і попре моя ожина з землі новими ростками. А в серпні дасть урожай.
    Слухайте мої настави, я навчу тіко корисному))

• Зе бест! Зе бест! x 1
  20. mypucm

:pardon:

а де твій аватар? :)