Ха, то шо - може мені ще й зайців завести? Бо курей трохи ще є. Добре, що нагадали, тре буде банти почистити Може...
Ну шо, от таке було 03.03.20 А от таке от зараз, 19.03.20. Перекопав і поґрацував 130 м2 зі Дивився в магазі імбир, щоб посадити. Якийсь він підозрілий, вічка навіть не проклюнулися... Тре шукати красівий...
Зайців ми тут завели кілька років назад - бігають такі як коні. Сусідка не може яблуньки молоді викохати - зайці зжирають.
До речі американці кролячі какашки в якості добрива називають "чистим золотом". Як я це прочитала, то кожну весну хожу з лопаткою - збираю те золото))
Молоді яблуньки, грушки, абрикоси і персики. Більше ніякі не чіпають. Абрикоску з кісточки виростила - з'їли до штамбу).Правда, вона за літо відросла.
Вони шкодять в основному зимою. Тому пізно восени молоді стовбури об"язую мішковиною. В ідеалі - обгородити сад. Але...
Обгородити, та й в землю на півметри огорожу вкопати. Зайці - це напасть. Обгортати деревца - то так. Хтось ставив на них капкани, так вони так верещать, що краще не треба. Ми з капусти подалі залишаємо їм горку, щоб не лізли до дерев.
та отож. Ми хотіли огородити тут дві ділянки, так нам як назвали "самий бюджетний варіант" з воротами та хвіртками, я чуть слухавку не впустила. Ми ще на стільки не заробили (і не накрали).
Google Earth каже, що наша ділянка має 18х170 метрів. З них 18Х60 вже кругом обгороджено, троє воріт, шість хвірток, окремо обгороджено 2 вигула для птиці, палісад /як буде українською не знаю/ Я не люблю наймати спеців. Люблю сам робити, хіба інколи /при великій потребі/ запрошую родину і друзів; зі до речі, я в стайні/курятнику за два дні навів такий марафет, що тепер Пєтька зі своєю фракцією ще на порозі ноги витирають)))
Блін, глянув на замочений арахіс - а там вже кільці повискакували. А я тут політикою переймаюся... Йду садити;
Не треба в холодну землю арахіс садити - він досить теплолюбива рослина. Хоч може це буде експериментом)
А я в стаканчики, на розсаду /вірніше, в обрізані пляшки, бо стаканчиків вже в хаті нема, а до магазу не хочеться йти/) Земля тепла, в котельні стоїть. Попробую трохи розсадою, і трохи, потім, коли потепліє, насінням в грунт.