Вся ця агрономія чи як ще назвати це експериментаторство на землі має одну корисну ідею: весною цікаво дочекатись літа та осені, а восени - весни, бо щось і в зиму садимо). Так і живемо - близько до природи і при надії)). Тільки доїхати треба з міста. А ось баню син на дачі зробить, як обіцяв, ще буде принада) Інші люди живуть з іншими ідеями.
Так, так... Я колись, в минулому житті, почав садити сад по-новому, сласноруч виготовив всякий селянський реманент по взірцю давнього німецького, австрійського і польського... І тут - БАЦ, ніяк не зберусь на пенсію...
Самому вирощувати розсаду, перець дуже повільно сходить, помідори потрібно пікірувати, навіть двічі пересаджувати, якщо не сходять, баклажани, якщо не обробити розсаду спеціальним розчином, зжере колорадський жук. Можна і 50 на 50 докупляти вже готову вирощену і оброблену розсаду.
@Lanktocha, з таким настроєм, як у Вас, краще і не починати щось робити. Краще відразу піти на Шувар і все купити готове у Хулігана.
я не хочу встрявати у юридичну суперечку з місцевою владою, це дуже енерговитратно нічо... скоро вони бігатимуть перед виборами... тоді поспілкуємося
У мене є інші методи. Поки що не підводили (т-т-т); Ну, а якщо шо, то нічо) зі купив нині 40 грам (2х20) насіння арахісу. Не знаю, скільки там штук, але чомусь впевнений, що треба буде взяти ще
Нам колись дала жінка на розвод жменьку - от з неї і починали. Потім були врожаї по три сітки. В цьому році трохи нас образили сороки: повикопували, сцуко, бо ми неакуратно десь нагорнули гряди і вони помітили горішки і, звісно, покликали подружок. Було багато повністю пустих кущів, обірваних - це видно. Але все одне - сітка горіхів врожай. На посадку в коробці з-під сандаль не миті горішки зимують на балконі. Стаканів 5-6 садимо. Зараз думаю: чи отого гишпанського купити в інеті на розвод? Бачу, що крупніше.
колись бачив в обласному центрі на центральному ринку... там така територія, з мішків продають корма для сг тварин, та будь-яке насіння... арахісу очищеного, але несмаженого було повно, тоді 7 грн.\кг ще на ринках бувають магазини... азіати з прянощами, і там буває несмажений арахіс
як для себе садити, ціни нормальні але як бізнес - хтозна, це треба детально все рахувати www.olx.ua/obyavlenie/arahis-IDGcNU1.html OLX
Відкрив пакетик. Чось не сподобалося то насіння. Чисто, як з-під молотарки... Але посаджу і його. тепер буду шукати якесь цікавіше насіння, щоб було красіво ;
А арахіс можна вирощувати і через розсаду View: https://youtu.be/umBd6iPtrKA зі ну і наздогін, у відкритому грунті View: https://youtu.be/BaZF2rJKyt0
Ми на Черкащині вирощуємо арахіс. Минулого року було відра три стручків. @mypucm, то дійсно стручки арахісу, тільки збільшені на фото. В стручку дві-три зернини. Українські миші, хоча раніше їх батьки-діди-прадіди з цим узбецьким дивом не зустрічалися, розібралися швидко що до чого, і харчуються арахісом ще на городі. Про горище і говорити нічого. Висушувати і ховати, щоб миші не добралися. Але я не заради цього зайшов сюди зараз. Можливо, наведена нижче технологія - не нова, або не становить інтересу, але все ж. Літом, коли дуже багато достигає абрикос, є також багато іншої роботи, щоб ще з абрикосами гратися. Тому минулого літа моя мати надраглювала (відділила кісточки) стиглих абрикос, що нападали, добре закип"ятила на літній плиті без цукру і закатала в трьохлітрові банки. Швидко і просто. Ці абрикоси добре простояли до весни, не зірвалися. Зараз я виливаю той абрикосовий компот із банки в мультиварку, добавляю цукор, виставляю режим "Рис" і переварюю. В цьому режимі тепер уже варення встигає добре закипіти і хвилин дванадцять проваритися (хто хоче, може довше). Потім розливаю в менші стерилізовані банки, що вже звільнилися за зиму від консервації, закриваю стерилізованими кришками-самокрутками і укутою. Маємо абрикосове варення.
я не розумію, нашо додавати цукор з цукрового буряка у фрукти ) тим більше у стиглі абрикоси... хіба вони не солодкі самі по собі? намагаюся все не варити , а сушити...
Як не дивно, бувають. Особливо ранні, червневі, які транспортують із Греції та Іспанії, звичайно, обкроплять та оброблять для кращого транспортування, стараюся таких не купувати, можуть мати запах, як таблетки, тверді та без традиційного смаку та аромату. Такі цукрувати ніколи б не додумався. Персики із Львівщини, Рівненщини, Волині часто дрібніші, хоч пахучі, але можуть бути меншсолодкі, ніж степові.
Ті, що ростуть у нас (мене) - кислі. Точніше, вони кислі, якщо їх просто зварити. Тому я на трьохлітрову банку вже заготовлених влітку абрикос добавив ще грамів 200 цукру. Вийшло непогане кисло-солодке варення.