В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  2. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

3. mypucm

• Зе бест! Зе бест! x 1
  4. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

молодець, послідовники-кулібіни можуть бути. Там де великі площі, так.Але є сумніви щодо колорадських яєць. Тому треба проходити кілька разів на тиждень.

• Інформативно Інформативно x 1
  5. Ollesya

Ollesya Мати

ненаситні вони які....

6. Lanktocha

Колорадський жук навіть більше, ніж картоплю жере баклажани, їх мало того, що кропити, потрібно і подалі від картоплі садити.

7. Lanktocha

Наближається час, а саме, залежно від погоди, можна із кінця лютого підрізати фруктові дерева. Я більше використовую методии не садівника-професіонала, а любителя, якщо садівник-професіонал більше підрізає дерева, щоб і крупніші були плоди, крона більше росла у ширину, а не висоту, зривати плоди можна із землі, в крайньому разі із маленької драбини-стремянки, я більше зрізаю пошконжені сухі гілки, гілки з омелою, чи там, де занадто густо. Виноград підрізаю у листопаді, інші фруктові дерева - після зимівлі і перед утворенням бруньок. Як поради використовую літературу, навіть совкове "Домоводство", є газети і журнали про садівництво, навіть відео на YOU TUBE. Але без професіоналізму нікуди, деколи, навіть виконавши як книжка пише, ефект може бути не такий, як в ідеалі.

8. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Розкажіть, будь ласка, про омелу.
    Чи багато її у Вашому саді і звідки вона взялася?

9. Lanktocha

Омела, час від часу, появляється вже на старих деревах, тай то де не де.
    Про походження та причину виникнення на 100% не знаю.

10. Silver bullet

Але ж не в саду?о_ОА десь по вулиці?

11. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Ну а скільки гілок з омелою Ви зрізали в своєму саду минулого року? А позаминулого?

12. mypucm

колись вичитав таке:
    "дерево старалося, витратило купу сил, щоб виростити ту гілку... а ви її - рраз і зрізали" :sad:
    звідси - 2 ідеї...
    - якщо знищувати гілки, то якомога раніше, ще зелені пагони руками зламувати...
    - краще не різати, а гнути... формування замість обрізки...

спробував гнути, мені сподобалося :)
    саджанець сливи ріс вертикально вгору :scratch_one-s_head: взяв шпагат, кілька цеглин - пригнув бокові гілки...
    за кілька років таке симпатичне дерево виросло :good:

• Зе бест! Зе бест! x 1
  13. Silver bullet

я знаю давно, що якщо яблуні та груші не різати і не прибирати загущеність, то не буде ні доброго врожаю, ні великих плодів - тільки більше хвороб. Кущі теж - ВСІ - потребують обрізки. Це омолодження, це боротьба з стікляницею у смородини і т.і.
    От з кісточковими деревами інше - їх треба зформувати поки малі - і далі тільки сухе гілля обрізати.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Lanktocha

Для початку - гілок з омелою на дереві може бути не так багато, якщо получалось, міг зрізати тільки омелу, якщо на старій підсохшій гілці, зрізав разом із гілкою.
    Кісточковим, особливо черешні не давати рости вгору, може вимахати до висоти з 7 - 10 метрів, та ще й із дрібними плодами, тоді обірвати точно нереально.

15. mypucm

я не розумію :dntknw: для чого садити загущено? :pardon:
    густа посадка однієї рослини називається монокультура...
    це означає високу концентрацію шкідників саме для цієї культури

16. Silver bullet

Ви про що? Я про густоту всередині дерева.

17. mypucm

тобто дерево не хоче рости вбік, де більше сонця і фотосинтезу? :scratch_one-s_head:

18. Lanktocha

Сьогодні, і погода сприяла, і болота під ногами нема, і час мав. вже підрізав декілька дерев. Ніби не зарано.

• Подобається Подобається x 1
  19. Silver bullet

Дереву, мабуть, ніхто про тотой фотосинтез не докладає, що воно кучу гілок вирощує в середині себе). Особливо це стосується фундука. На ньому, якщо до 6 річ. віку не зробити формовку "чашею", то будеш на здоровенному товстому дереві збирати 3 стакани горішків. А випилювати потім ту середину по гілці дуже складно, невдобно, бо це міцна, але компактна рослина. До того ж як перенесе хз.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. mypucm

а де твій аватар? :)