є дві однакові яблуні поруч... на одній яблук вдвічі більше... вся справа в деталях, яких не видно неозброєним оком... ----------------------- Винахід Левенгука: мікроскоп
Тут може бути багато нюансів, і одне з місць більше затінене, і ближче якась купа гною, і різні сорти дерев, і в одному може бути більше пошкоджена коренева система. Малоймовірно, що в одному саді різні шкідники на деревах.
ну да, просто під мікроскопом нюанси краще видно 18 фото насекомых под микроскопом, которые выглядят невероятно жутко
вичитав, що найглибше коріння (до 100 метрів) має дикий інжир (фіга), що росте у південній Африці... якраз зручно качати ним воду на ділянку з глибини деякі культурні сорти витримують зимою до мінус 20... це вже близько до наших умов... питання - культурний інжир, що продається, хтось пробував? як він на смак?
Є зміни, але не аж такі. Працюють мічуринці, вже ніби деякі морозостійкі сорти хурми пробують хоч поодиноко садити на Закарпатті. До інжиру у нас ще не дійшло.
Раз згадали, вже починають продавати дрібні цибулини на насіння, пізніше, може буде дорожча. Бувало у кінці лютого, вже під плівкою шпинат і редиску висаджували, на Кубані у кінці лютого вже можуть орати, але раннє потепління ще нічого не означає. Після Стрітення завжди на росаду садимо помідори, перці та баклажани.
їздив на поле в суботу, неділю... мишей підгодувати знайти нірку, насипати ложку отрути за 2 дні вшістьох обійшли більше 50 гектарів озимого ячменю... це така зимою зарядка
(не знаю, чи у вас таке є) це курган (могила)... їх багато у степах... завжди - на найвищих місцях... їх насипали скіфи на місцях поховань свого начальства... вручну, тракторів ще тоді не було висота цього метрів 10 зазвичай використовували ці могили для спостереження за ворогом... як побачать вартові, що суне ворог - тривога запалюють бочки зі смолою - їх видно за десяток км з сусіднього кургану... в такий спосіб дуже швидко поширювалася інформація, коли інтернету ше не було
Краще росте у степах. Колись спекулянти привозили сигарети "Донской табак", як на мене противні, навіть не зі степової зони "Прилуки" мають приємніший дим. Вирощувати тютюн і крутити самокрутки не збираюсь як і є інші способи травлі молів і різних мушок.
Добрий, дуже солодкий з мілкими червоними зернятками. Так чудно визріває: будеш ходити-слідкувати весь день до ночі на дереві - всі геть зелені ті цибульки, а в 5 утра на стежці під деревом повно зрілих темно-синіх. Як це виходить? Щодо потрави мишей. Зараз потрави та різні яди не в тренді... Органічне землеробство пропонує кращу ідею, яка діє 100%но, і не треба непокоїтись, що якісь норки на гектарах проминеш, і не всі миші наковтаються потрави. Є така штука, як препарат, що дає мишачий тиф - а тиф миші розносять як вітер і здихають вони від тифу цілими колоніями і лишають назавжди ті місця - при тому, що людині і домашнім тваринам цей препарат нешкідливий. Має вигляд зерна, яке миші їдять до останнього зернятка, а помирають не одразу, а через кілька днів - тому препарат у них поза підозрою як би)
добре, буду садити то не моє поле... просто найманим працівником підзаробляв, не сидиться в хаті при такій погоді... на жаль, фермери - дуже консервативний народ, органічному землеробству не піддаються поки що ---------------------------------------- на моїй ділянці мені миші ніяк не заважають, аби в хату не лізли багато гризунів в мене ніколи не буде, бо їх є кому їсти... навколо всякі там їжаки-лисиці-змії іноді шастають
Садити інжир в Херсонській області, мабуть, можна. А в мене мрія за хурму. Сорт Говерла наші зими перенесе, кажуть. Доживемо до весни, що лютий покаже. Тоді в березні посадимо..