ізабела і лідія мені шось не заходять, тому і даром їх не беру,.. просто в нас ціни такі... зараз самий сезон... виноград спілий, бджоли його знищують... молдова найбільш розповсюджений, майже у кожному дворі... а він класний, в нас на півдні добре визріває... на базарі кругом по 7 грн.... а коли більше брати то й дешевше... Щоправда, це все домашній... сучасні нові сорти дорожче...
Бджоли? Ой, ні, помиляєтесь. Оси! Зграї ос нищать виноград, залазять в середину грона, виїдають там ягідки. Все в середині грони стає гнилим та коричневим, потім і зверху - по 7-8 штук сидять на ягідці. Це страшне. Можна надівати сітчані мішечки, але їх стільки треба! Та і сороки в нас довбуть по тим сіткам, а далі налізають оси. Щось наука повинна придумати.
куди я діваю... в першу чергу намагаюся запасти свіжий виноград... вибираю тільки цілий, щоб не пошкоджені ягоди... закидаю на горище -можна підвісити або розкласти... тільки не на купу, щоб була вентиляція... і він може до весни лежати... Є якийсь сорт без назви дрібний солодкий, я його розклав на сонці сушити на ізюм Соку роблю стільки вистачає ентузіазму... позаминулого року зробив 200 літрів, у минулому році з вином експериментував, більше не хочу
ну... я б не сказав, що так страшно.. треба більше вирощувати, щоб всім вистачило ) вони досить вибірково гризуть, тільки спілий )
От заспокоїли. Третину урожаю пошкодять - це не страшно? Вибірково - це на гроні, що не зовсім стигла вже вибірково їдять ті ягідки, що стиглі. Знімай врожай полустиглий, або будеш без урожаю. І так кожен рік.
та якось буде... не тільки ви страждаєте... от мені вчора привозили виноград, так той дядько каже шо ще й бджіл своїх тримає )))
Що з вами? В нас сороки стільки розтягали арахісу, що вже не хочу його вирощувати. По 5-7 штук сидять і викопують... Поставили опудало - хоч би що. Не лякаються
Чи хтось стикався, може робить заготівлі на зиму заморожені баклажани, трохи полишались свої, різних тушених і запіканок наївся, таке потрібно їсти і зимою, чув схвальні відгуки, хто заморожував баклажани, вони як свіжі, кращі маринованих із оцтом, але при неправильній заморозці можуть бути гумовими. Тим більше, ще не було можливості заморозити гриби, баклажани ніби так само, потрібно підварити чи вимочити у підсоленій воді.
класна книжка, шкода ніде скачати, а так - півтори тисячі гривень Вайкунтанат Дас Кавирадж. Гомеопатия для фермы и сада
Поки що не зустрічав Є серія про Володьку. Жителям центру і сходу подобається) View: https://youtu.be/kGqDLrCTcjM