Може і буде трохи менше. Хоча маю сумніви, щоб в середині вересня не викопали. Дешевою як раніше не буде і це правильно. А то що це за ціна - 4-5 гривень кг? Зате на воду чи газ, чи електроенергію накинути людині 4-5грн - і мають мільйони на рівному місці.
Занизька ціна, є поняття "Лиш би продати і лиш би не зіпсулося". При великому урожаї яблук, їх продавали за копійки, я не забув, як реалізовував свої грушки, особливо бідним пенсіонерам зменшував ціну мало не вдвічі з початкової, лиш би продати, на другий день вони вже гнили.
Десь читав, що пояс субтропіків піднявся географічно на 400 кілометрів. Тому те, що раніше вважалось екзотикою, тепер звична річ. Кавуни і персики на львівщині, кавуни і дині на Донбасі, два врожаї на рік...
Я мав у цьому врожаї свої дині, баклажани, все більше на ринках із наших широт, із Львівшини, Рівненщини - відрами продають абрикоси і персики, це добре, але гірше родить картопля, як у Португалії чи Єгипті вирощувати картоплю на піску не навчились, нічого ще нема із грибів крім поодиноких лисичок.
А колись було... хлопці возили помідори десь аж під білоруський кордон.. міняли по селах на картоплю... Ну і взяли з собою кілька ящиків синіх... баклажанів тобто... Так люди питали що то таке
десь вичитав таку штуку... останніми роками Гольфстрім швидко охолоджується (а саме він робить в Європі теплий клімат...) Наслідками можуть бути суворі зими і спекотне літо... (тобто більш континентальний клімат) так шо валянки не викидайте
Валянки, лапті та кокошники - то не наше, звиняйте. Ще є малахайки - також не наш фасон. Зараз дуже великі морози для Харкова, наприклад, це 15-20 градусів.Це кошмар і при такому всі один одному бідкаються, що це ж все вимерзне на дачах) А ті, хто живуть за полярним кругом чи біля того, не видержують наших зим - в них болить голова, і вони пчіхають та кашляють від сирості та каші під ногами всю зиму. Вони питають: як ви можете кілька місяців жити без сонця під пасмурним небом з сльотою під ногами?? А ми відповідаємо, що хай краще так, ніж крижаний вітер, -50 за бортом і холодне сонце. Це тільки в віршах добре: "Мороз и солнце - день чудесный". Дивлячись який ще мороз.
Так само, залежно від вологості та інших факторів, у Сибірі інакше сприймається, можна не так вбиратись при -20 там, інакше у нас. Рослинність там інша, фруктові дерева, які ростуть у нас, там рости не можуть.
Согодні зняв яблука з середньоспілої яблуні. Нормально. В натурі яблука гарніші, то камера чомусь розстроїна...
У мене, минулого року яблук було значно більше, скільки гілок було зломано, але поїсти, трохи соку на зиму зробити такий кошик точно був.
Є, навіть у мене літні, осінні та зимові яблука, найбільше осінніх, минулоріч було і багато літніх та зимових.
Колись давним-давно я зробив своє перше вино, з білого винограду. Тоді получився оцет. Відтоді я роблю вино тільки з темних сортів)
Господи, які яблука у людей! В нас яблуні навіть не цвіли. У тітки на трасі такі ж завидні яблука позавчора купила по 18 грн кіло - і майже всі сама зточила) Зате у нас виноград...у вас такого гарного по 2кг грона точно нема. От заведить собі "Новий подарунок Запоріжжя" - будете всіх дивувати. Заказати можна по інтернету в питомниках.
У мене, хіба що досить багато осінніх "Слава переможцю", літніх "Паперівок" майже не було, так само мало зимових "Йон" та "Ренетів", грушки хіба що на освячення на Преображення були, все чергується, минулий рік ломились від плодів гілки. З 2 сорти винограду я би не проти досадити, лиш би було вільне освітлене місце, той же "Подарунок Запоріжжя" та "Бойконур".