Вишень багато. Шпанки багато, вже дозріла, володимирки багато, і цвіла рясно, чудо-вишні трохи менше, та дерево у нас боліло і зараз щось не те. А от сливи та абрикоси - тих набагато менше. Тля. Обробили та пізно.
Мінімум і не тільки у мене всіх кісточкових, яблуні мають на цей рік відпочивати, але щось є, якщо якийсь град не побє.
Ну от, розпочався кругообіг слоїків на господарстві Тільки що заніс десь 10 банок малинового варення до підвалу. На кришці написав "2019" А з підвалу виношу банки з написом "2017" . Там і малина, і смородина, і вишня... Куди воно піде? Правильно - на самогонку Завтра куплю дріжджі і поставлю бражку
Малини ще багато нестиглої, збір вишень ще не настав, хіба що минаються черешні, але такого у цьому році мало.
В Харкові малина по 50грн за кг. В нас на фазенді почалася жовта та Глен Файн, поки їмо та в морозильну камеру складаю.. Самогонку ніхто не п'є, варення не їдять. Хоча трохи малинового може й треба. І трохи продамо - цю велику беруть. Та і жовта (Порана роса - польська) - дуже солодка та соковита. Огурців от до чорта, завтра знову збирати та закривати. Все так рано в цьому році - зимовий часник та цибулю вже вибрали, бо нічого їм вже в землі сидіти. Кавунчики майже з футбольний м"яч)
У нас малина нормальна. Також обірвав вже один кущ ранньої смородини, решту треба ще кілька днів почекати. От з вишнею і черешнею цього року повний прольот. Але в підвалі є ще банки з 2018 року Яблука-груші-сливи тоже не порівняти з минулим роком. Також дуже слабо горіх і айва. От виноград радує. Якщо хвороби не кинуться...
Та в нас тоже самогонка не в ходу, але ж банки з варенням треба звільняти Я самогонку роздаю знайомим і родичам. Трохи бавлюся всякими настоянками... зі а от за огірки-помідори-картоплю навіть говорити не хочеться...
Кинуться обов'язково. Це поки не було дощиків-похолодань. Доки +30 з гаком, і кожен день - то для винограду комфорт. Я сама дивлюсь з радістю на виноград, але чоловік каже, що профілактично треба побризкати.
Про картоплю то точно - одна радість, що мало її садимо.Підкопували - дивитися ні на що... А що ви хочете: картопля не терпить спеку, і вище 25 градусів перестає рости. Помідорів нав'язалось багато, гіркого перцю теж. Огірків ранніх, як завжди, багато. Чи то в вас підтоплення шкоди наробило?
Із ваших дописів випливає, що не все може нормально рости, тепло і сухо - тішить, що гарно можуть рости та наливатися помідори та баклажани, гарні сливи та виноград, а від старших людей ниття, що сухо, дрібна бульба.
Але я попереджаю, що вона зроблена на совість і не розбавлена Мені вуйки не вірили, що я вигнав три літри міцністю 90 градусів. Поприносили різні спиртометри, міряли-переміряли, провіряли свої же спиртометри на магазинній горілці - таки 90 градусів Других три літри були 70 градусів, третя банка 45 градусів
Якщо дрібна, то дрібна.Ми навіть поливалку на бульбу останнім часом ставимо. В нас така - на пів-городу)
Нам цього року можна було сіяти рис Знайомі живуть в с. Більче, так їх повністю заливало вже три рази /город, на подвір"ї майжепо коліна, вода в підвалах і гаражі...
Раз любите настоянки домашнього виробництва, сам деколи роблю, непогані бувають з пелюстками троянди, порічок, ожини, але поза конкуренцією із винограду. Та і до самогону можна додати диню ( як в степовій зоні ), виноград і сливи ( як на Закарпатті ), хрін ( як на Гуцульщині ).
Збираються врожаї фруктів. Немало малини, яку збирав не один раз, але як скоро непомітно появилася, так і скоро непомітно зникає, аналогічно із лісовою чорницею, хто зауважив як вона подорожчала на ринках. Просто плачевний мінімальний урожай смородини, десь із 3 - 4 кущів склянка ягід, вишні - взагалі сміх, якщо минулого літа із середнього дерева можна було зібрати з 10 літрів, коли у мене під домом росла велика вишня, із неї можна було зібрати 3 - 4 відра, тепер вчора зібрав із 5 вишень десь 1.5 - 2 літри ягід, тай то, вишні досить дрібні та підсохлі, а сусідка сказала, що з 2 дерев ледве знайшла аж 2 вишні, тай то, дерева рясно цвіли і не пошкодив їх приморозок.
А я на вишні подивився, і вирішив цього року весь урожай залишити шпакам. Шо я Мауглі, щоб до кожної вишеньки скакати?