В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Побачимо. Я розглядав також варіант, що кріт попід асфальт перебереться на другий бік дороги і звідти мені фак покаже.

2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Тепла зима може впливають ворожі ракетні удари, знову не будуть вимерзати короїди.

3. striilviv

striilviv New Member

Раджу спаржу купувати не в супермаркеті, а у фермерів, https://dobrasparzha.com.ua

оскільки в них органічне вирощування і відправка щойно зібраного свіжого продукту.

4. medwedo berlogsoni

Ага, фермери вам будуть вирощувати на продажу. щоб заробити гроші, екологічно чисту продукцію.
    Колись була карикатура в Перці. Чоловік стоїть на базарі в протигазі і продає огірки, а клієнт його запитує: "У вас огірочки без хімікатів?"

В супермаркеті продукція проходить суворий контроль, бо якщо отруяться. то отруятся тисячі людей, а тих, хто перевіряє, надовго посадять.

А на базарі, а ще якщо за воротами хтось продасть щось, а той, хто купить, покакає зеленим зі свистом, то кого це цікавить.

5. Lanktocha

Взагалі то, і я не проти чогось підсипати, особливо тепер, як теплі зими і розмножуються різні короїди, переважно фосфатні і азотні добрива, жменю можу кинути у малинник і виноградник. Це ще вміру, хто торгує на ринках, бояться овочів і фруктів з села Криниця, є репутація, що дуже там все окроплене, та і сливи, абрикоси і яблука з Буковини, виглядають гарними правильної форми, є немало чуток,через цвітучий сад йдеш, як у тумані ( таке розпилення хімікатів ).

6. medwedo berlogsoni

Фермери у сусідньому селі щось кропили чимось, так вийшли люди, чиї хати були поряд із полем, і витягли тракториста з кабіни, а всякі трубки, патрубки - з двигуна. Тракторист кропив щось надвечір, літом, коли люди вже лягали спати, у багатьох були відкриті вікна, бо жарко, а вітерець доносив в хати чудеса хімії.

7. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Та фермери так і роблять - коли темно. У нас поряд з дачею як фермери лук посадять, то капець - ховайся: привозять і розкидають вночі гівно з очисних чи вигрібних. Як вітер з тої сторони, можете уявити...
    Чи йде така продукція в супермаркети - не знаю. Звісно, він крупний, але в чому він зростав?

Я тому здоровий лук ніколи не купляю. А свій на дачі росте без добрив взагалі - тільки після сидератів. Два сорти саджаю: Центуріон і Радар. Восени. Вони виростають середні, а в дудки не йдуть, і лежать до нового врожаю, бо і частим поливом їх ніхто не бавить) Тільки бур'яну не запускаю.

• Подобається Подобається x 1
  8. medwedo berlogsoni

Я кілька років тому Вам уже зауважував, що "цибуля". Проню Прокопівну Сєркову згадував...

Я сьогодні на одному із ютьюбканалів узнав про один дуже цікавий сайт, стосовно вивченя мов, точніше, що стосується прикладів вимови окремих слів. Під кожним роликом є "людська" транскрипція (не згенерована автоматично)
    https://youglish.com/pronounce/цибуля/ukrainian
    На цьому сайті є посилання майже на чотириста роликів ютьюба, як правильно вимовляти українською "цибуля".
    Смачного!
    ЗІ . Я залишу посилання на цей сайт також у Мовних темах. Корисно для тих, хто самостійно вивчає мови. (Я вивчаю :) )
    ЗЗІ. Я прошу пробачення - транскрипція внизу ролика не завжди "людська"
    тобто, немає розділових знаків тощо.

Останнє редагування: 25 січ 2025
    • Подобається Подобається x 1
  9. Lanktocha

Я не використовую таких способів, але цибулі повно, ще не минулася навіть минулорічна, може і вживання обмежене, цей овоч - найнеулюбленіший для мене.

10. medwedo berlogsoni

Вам слід почати вчитися грати на гармошці.

Гармоніст, гармоніст
    Він цибулю добре їсть.
    І по вулиці іде
    І кричить "Цибуля де?"

11. Silver bullet

Медведо, мій суржик, мабуть, непереборний) Іншого слова не підберу.От які завгодно слова з технічного словника в голові, а Цибуля знову Лук)). Наш малюк як почав розмовляти, то цибулю називав булею, бо думав, що "це буля")
    Моя невістка, сільська жіночка, до речі, теж каже "лук", хоч розмовляє точно не російською. От таке от)
    Та обіцяю боротися з суржиком)

P.S. Жалію, що зараз нема радості бути на цьому підкацапському смітнику форумі - щоб спілкуватися з вами частіше.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Silver bullet

А мій улюблений овоч - це солодкий перець. Я його саджу багато, люблю його готувати, напихаю то морквою з смаженою цибулею, то м'ясом та рисом, то рисом та грибами. Як на мене так це ідеальна їжа.
    Ще люблю спаржеву квасолю - просто зі сметаною тушеною. Нарізаю десь по три сантиметри, можно цибульки трошки. Стала садити її біля душевої - вона дереться у мене вверх аж на шпанку. Трошки її підпушую та нагортаю мульчу, бо страшно спекотно стало влітку.

13. medwedo berlogsoni

Та я також сюди останнім часом рідко заглядаю. Порохоботи пхають свого кумира безбожно. Я навіть бачив на якомусь сайті Порошенка як рекламу. Шкода, що незаскрінив.
    Що стосується суржика, то він-таки дійсно непереборний. І не тому що суржик, а тому що коли людина щось звикла промовляти чи що, від цього позбутися неможливо. Поліглот Стів Кауфманн, який із батьками емігрував спочатку в Швецію, а потім - в Канаду (точніше, він уже в Швеції народився в 1946 році), казав, що його батько ніяк не міг позбутися вимовляти якесь слово на чеський манер, розмовляючи досконалою англійською.
    Він канадську провінцію Nova Scotia, МФА: [ˌnoʊvə ˈskoʊʃə] (ноуве скоуше) завжди називав "нова скотья".

А Кетрін Кет, коли народжувала, кричала російською (так сказали Штірліцу).
    Я основний час займаюся або дровами (ріжу всякий сухий непотріб для грубки), або їсти готую, або читаю турецькою.
    Мій кум, до речі, казав, що зараз пирій легко копається. У нас стабільно денна темпераура близько п'яти градусів тепла вдень уже тижнів два.

На Закарпатті кажуть паприґа. Я минулої осені зробив кільканадцять баночок лечо. Уже закінчується.
    Неврожай був цього року.

Ми також минулого літа вперше заготовили спаржу (раніше не було у нас такої моди). Тільки у нас сорт низькорослий, кущиками. Я нарізав короткими кусочками - і в морозилку.
    Я зараз заходжу на цей "форум" лише тоді, коли маю щось написати в мовних темах. От і зараз...

14. Lanktocha

Зараз вже можна на розсаду садити перець, який повільно росте, помідори, баклажани, ще докупити дрібнозему. Початок весни прогнозують теплим, якщо так буде, хіба що підрізати кущі і дерева та докопувати грядки.

а де твій аватар? :)