В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Побачимо. Я розглядав також варіант, що кріт попід асфальт перебереться на другий бік дороги і звідти мені фак покаже.

2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Тепла зима може впливають ворожі ракетні удари, знову не будуть вимерзати короїди.

3. striilviv

striilviv New Member

Раджу спаржу купувати не в супермаркеті, а у фермерів, https://dobrasparzha.com.ua

оскільки в них органічне вирощування і відправка щойно зібраного свіжого продукту.

4. medwedo berlogsoni

Ага, фермери вам будуть вирощувати на продажу. щоб заробити гроші, екологічно чисту продукцію.
    Колись була карикатура в Перці. Чоловік стоїть на базарі в протигазі і продає огірки, а клієнт його запитує: "У вас огірочки без хімікатів?"

В супермаркеті продукція проходить суворий контроль, бо якщо отруяться. то отруятся тисячі людей, а тих, хто перевіряє, надовго посадять.

А на базарі, а ще якщо за воротами хтось продасть щось, а той, хто купить, покакає зеленим зі свистом, то кого це цікавить.

5. Lanktocha

Взагалі то, і я не проти чогось підсипати, особливо тепер, як теплі зими і розмножуються різні короїди, переважно фосфатні і азотні добрива, жменю можу кинути у малинник і виноградник. Це ще вміру, хто торгує на ринках, бояться овочів і фруктів з села Криниця, є репутація, що дуже там все окроплене, та і сливи, абрикоси і яблука з Буковини, виглядають гарними правильної форми, є немало чуток,через цвітучий сад йдеш, як у тумані ( таке розпилення хімікатів ).

6. medwedo berlogsoni

Фермери у сусідньому селі щось кропили чимось, так вийшли люди, чиї хати були поряд із полем, і витягли тракториста з кабіни, а всякі трубки, патрубки - з двигуна. Тракторист кропив щось надвечір, літом, коли люди вже лягали спати, у багатьох були відкриті вікна, бо жарко, а вітерець доносив в хати чудеса хімії.

7. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Та фермери так і роблять - коли темно. У нас поряд з дачею як фермери лук посадять, то капець - ховайся: привозять і розкидають вночі гівно з очисних чи вигрібних. Як вітер з тої сторони, можете уявити...
    Чи йде така продукція в супермаркети - не знаю. Звісно, він крупний, але в чому він зростав?

Я тому здоровий лук ніколи не купляю. А свій на дачі росте без добрив взагалі - тільки після сидератів. Два сорти саджаю: Центуріон і Радар. Восени. Вони виростають середні, а в дудки не йдуть, і лежать до нового врожаю, бо і частим поливом їх ніхто не бавить) Тільки бур'яну не запускаю.

• Подобається Подобається x 1
  8. medwedo berlogsoni

Я кілька років тому Вам уже зауважував, що "цибуля". Проню Прокопівну Сєркову згадував...

Я сьогодні на одному із ютьюбканалів узнав про один дуже цікавий сайт, стосовно вивченя мов, точніше, що стосується прикладів вимови окремих слів. Під кожним роликом є "людська" транскрипція (не згенерована автоматично)
    https://youglish.com/pronounce/цибуля/ukrainian
    На цьому сайті є посилання майже на чотириста роликів ютьюба, як правильно вимовляти українською "цибуля".
    Смачного!
    ЗІ . Я залишу посилання на цей сайт також у Мовних темах. Корисно для тих, хто самостійно вивчає мови. (Я вивчаю :) )
    ЗЗІ. Я прошу пробачення - транскрипція внизу ролика не завжди "людська"
    тобто, немає розділових знаків тощо.

Останнє редагування: 25 січ 2025 у 18:18
  9. Lanktocha

Я не використовую таких способів, але цибулі повно, ще не минулася навіть минулорічна, може і вживання обмежене, цей овоч - найнеулюбленіший для мене.

а де твій аватар? :)