В саду та на городі

Discussion in 'Хобі та захоплення' started by Silver bullet, Feb 10, 2019.

1. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Вже зібрано багато винограду, на домашнє вино і компоти, із заготівлями на зиму ніби все, можна ще засушити та заморозити гриби. Виноградник, хіба що ще у листопаді підживлення і обрізка.

2. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

гуглив "дуги для парників"... надибав ось такий варіант... композитна арматура...

це мабуть буде дешевше, чим з пластикових трубок чи металу...

View: https://m.youtube.com/watch?v=QNT0tpgDnj0

3. mypucm

4. mypucm

рожеві помідори мають шалений успіх (по 30 грн./кг) :good:

усі, хто спробував, хвалять смак, замовляють ще... а де ж їх узяти... мало виростив :dntknw:
    .............
    (до речі, я думав, що рожеві менше вирощують, бо в них менша врожайність...

та наче ні... не менша... ті кущі, що були нормально доглянуті... порадували... )

Last edited: Oct 14, 2024
  5. mypucm

6. mypucm

7. mypucm

червоні томати не буду садити взагалі - вони у всіх є, і, як мені здається, програють по смаку... та й по ціні...

а от жовті і чорні томати буду садити... смачні !!!

8. mypucm

9. Lanktocha

Вже ніби час на озимі часник і цибулю, але є страх через теплу погоду, вже почне рости, а як вдарять холоди, все загине.

10. mypucm

чого тільки у житті не буває...
    чи не замерзнуть взимку гербіциди ? :scratch_one-s_head:

IMG_20241031_084906.jpg

11. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Маю таку ж думку. У мене з червоних тільки Чілі ,щоб у півлітрові баночки замаринувати. А так самі рожеві та Чорний принц.Було десяток чорної сливки, так аж до середини жовтня,і солодка, просто чудова на смак.
    У нас томати були у сусідньому селі біля дачі все літо дорогі, аж дивно: менше ніж по 50 не було. А томати до спеки непогано адаптуються. ну раз на тиждень полити качалкою. А от на огірки та перці натягали сітку притиняюючу

Last edited: Oct 31, 2024
    • Подобається Подобається x 1
  12. mypucm

13. mypucm

на городі ще є:
    салат, кріп, петрушка, морква, капуста, редька, редиска, шпинат...

чи правильно я розумію - ще мінімум пару тижнів їх можна не чіпати ? :)

IMG_20241118_204450.jpg

14. Lanktocha

Взагалі то, є народна прикмета, після Введення ( випадає на 21 листопада), земля засинає і рухати її не можна. До цього щось підкопувати, посадити озимі часник і цибулю, погода сприяла, бо нема сильних опадів і снігового покриву, так само городні роботи в останні роки можна було починати з кінця лютого, а не за народним повір'ям, після Благовіщення.

15. mypucm

16. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Кріт. Якби він собі жив десь у садку, то хай би собі там (під садком) і рився.
    Але він, паразит, почав працювати в півтора метрах вздовж стіни веранди.
    Коли з'явилася перша чи друга ознака його роботи, я знайшов отвір (дірку) з якої він вигрібав землю прямо на стежку, підпалив і запихнув подалі димовий патрон і прикрив банкою з-під пива.

Марні сподівання. Через кілька днів, зроблених ним горбиків вздовж стежки було уже з десяток. Причому, працює він у нічну зміну, так що не видно, де саме створюється новий терикон.
    А сьогодні серед ночі мені прийшла в глову геніальна (сподіваюся) ідея.
    Справа в тому, що у мене є старезний пилосос "Витязь", куплений ще за радянських застійних часів. Тоді, пам"ятаєте, були два види пилососів: Витязь і Ракета. Так у мене був Витязь. Чому Витязь, я зрозумів лише зараз - тому що витягує пил.
    Але цей пилосос мав також опцію працювати як пульверизатор. Хто пам'ятає, там була можливість прикручувати шланг не лише у той отвір, який втягує повітря, а і зверуху, в той, через який повітря виходить. Тоді в комплекті ще продавали спеціальні кришки на півлітрову банку, і можна було здійснювати побілку стін та стелі.

Так от. прикрутив я шланг до того отвору, з якого дує повітря, а після того, як знайшов одну із дірок, створених кротом, я підпалив димову шашку засунув у ту дірку, а тоді встромив тути шланг пилососа і ввімкнув двигун. Через декілька секунд дим почав виходити із майже всіх кротових горбиків неподалік і навіть із двох чи трьох горбиків за добрих п'ять-шість метрів від основного місця подій.
    Мені так сподобався цей процес, що я надув туди ще дві димовухи.

Побачимо через кілька днів, чия взяла.
    От такий.

17. mypucm

вилізе обкурений кріт, скаже - дмухайте ще :wacko:

18. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Побачимо. Я розглядав також варіант, що кріт попід асфальт перебереться на другий бік дороги і звідти мені фак покаже.

19. Lanktocha

Тепла зима може впливають ворожі ракетні удари, знову не будуть вимерзати короїди.

20. striilviv

striilviv New Member

Раджу спаржу купувати не в супермаркеті, а у фермерів, https://dobrasparzha.com.ua

оскільки в них органічне вирощування і відправка щойно зібраного свіжого продукту.

а де твій аватар? :)