спробував диню... не жовту всередині, як завжди... а помаранчеву... (в нас на базарі по 15 грн./кг) дуже смачна (можливо, канталуп називається https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Канталуп) http://zorya.poltava.ua/kantalupa-abo-muskusna-dinja/
Це, ніби сорт "Карибське золото". Деколи диня достигає, має сухі хвостики десь під кінець серпня, але це пізніший сорт. Диня ніби менш вимоглива, ніж кавун.
Вже зібрано багато винограду, на домашнє вино і компоти, із заготівлями на зиму ніби все, можна ще засушити та заморозити гриби. Виноградник, хіба що ще у листопаді підживлення і обрізка.
гуглив "дуги для парників"... надибав ось такий варіант... композитна арматура... це мабуть буде дешевше, чим з пластикових трубок чи металу... View: https://m.youtube.com/watch?v=QNT0tpgDnj0
рожеві помідори мають шалений успіх (по 30 грн./кг) усі, хто спробував, хвалять смак, замовляють ще... а де ж їх узяти... мало виростив ............. (до речі, я думав, що рожеві менше вирощують, бо в них менша врожайність... та наче ні... не менша... ті кущі, що були нормально доглянуті... порадували... )
надибав цікавий ультраранній рожевий сорт томатів Пінк... італійське насіння... буду садити весною https://agriks.com.ua/uk/semena-tomata-pink-hortus-10-gr..html
вирахував ще два дуже ранні рожеві сорти: Фатіма https://gelious.com.ua/ua/p598346785-semena-rannego-nizkoroslogo.html Зінуля https://gelious.com.ua/ua/p1589819588-semena-skorospelogo-sredneroslogo.html
червоні томати не буду садити взагалі - вони у всіх є, і, як мені здається, програють по смаку... та й по ціні... а от жовті і чорні томати буду садити... смачні !!!
View: https://m.youtube.com/watch?v=6KEK1ZjsSq8&list=PLwyTwSycK4_WiIXIy-iaAs6HhNfVcCx1J&index=1&pp=iAQB
Вже ніби час на озимі часник і цибулю, але є страх через теплу погоду, вже почне рости, а як вдарять холоди, все загине.
Маю таку ж думку. У мене з червоних тільки Чілі ,щоб у півлітрові баночки замаринувати. А так самі рожеві та Чорний принц.Було десяток чорної сливки, так аж до середини жовтня,і солодка, просто чудова на смак. У нас томати були у сусідньому селі біля дачі все літо дорогі, аж дивно: менше ніж по 50 не було. А томати до спеки непогано адаптуються. ну раз на тиждень полити качалкою. А от на огірки та перці натягали сітку притиняюючу
на городі ще є: салат, кріп, петрушка, морква, капуста, редька, редиска, шпинат... чи правильно я розумію - ще мінімум пару тижнів їх можна не чіпати ?
Взагалі то, є народна прикмета, після Введення ( випадає на 21 листопада), земля засинає і рухати її не можна. До цього щось підкопувати, посадити озимі часник і цибулю, погода сприяла, бо нема сильних опадів і снігового покриву, так само городні роботи в останні роки можна було починати з кінця лютого, а не за народним повір'ям, після Благовіщення.
1) парник з композитної арматури 2) кріплення плівки до парника View: https://m.youtube.com/watch?v=b8Y2DKbo0Gw
Кріт. Якби він собі жив десь у садку, то хай би собі там (під садком) і рився. Але він, паразит, почав працювати в півтора метрах вздовж стіни веранди. Коли з'явилася перша чи друга ознака його роботи, я знайшов отвір (дірку) з якої він вигрібав землю прямо на стежку, підпалив і запихнув подалі димовий патрон і прикрив банкою з-під пива. Марні сподівання. Через кілька днів, зроблених ним горбиків вздовж стежки було уже з десяток. Причому, працює він у нічну зміну, так що не видно, де саме створюється новий терикон. А сьогодні серед ночі мені прийшла в глову геніальна (сподіваюся) ідея. Справа в тому, що у мене є старезний пилосос "Витязь", куплений ще за радянських застійних часів. Тоді, пам"ятаєте, були два види пилососів: Витязь і Ракета. Так у мене був Витязь. Чому Витязь, я зрозумів лише зараз - тому що витягує пил. Але цей пилосос мав також опцію працювати як пульверизатор. Хто пам'ятає, там була можливість прикручувати шланг не лише у той отвір, який втягує повітря, а і зверуху, в той, через який повітря виходить. Тоді в комплекті ще продавали спеціальні кришки на півлітрову банку, і можна було здійснювати побілку стін та стелі. Так от. прикрутив я шланг до того отвору, з якого дує повітря, а після того, як знайшов одну із дірок, створених кротом, я підпалив димову шашку засунув у ту дірку, а тоді встромив тути шланг пилососа і ввімкнув двигун. Через декілька секунд дим почав виходити із майже всіх кротових горбиків неподалік і навіть із двох чи трьох горбиків за добрих п'ять-шість метрів від основного місця подій. Мені так сподобався цей процес, що я надув туди ще дві димовухи. Побачимо через кілька днів, чия взяла. От такий.