Бо треба було не бульбу садити, а малину - так, як то роблять люди від теперішньої влади: Такий з тебе фермер.
малина любить вологий клімат і кислий грунт в неї коріння неглибоко... ............. у нас на півдні її невигідно вирощувати... у нас добре ростуть більш посухостійкі культури: виноград, томати, кавуни... з ягід - смородина і ожина - в них глибоке коріння...
аякже, звісно сплатив усі податки як казав арестович: все люди хорошие, пока не доказано обратное .............. 2022 рік витрати на 1 га малини обійдуться приблизно в 120 тис. грн. Середня врожайність — 8-10 т/га. 10.000 кг х 50 грн/кг = 500.000 грн. 500.000 - 120.000 = 380.000 грн. це ОДИН гектар (а може в нього сто гектарів?) цифри звідси: https://kurkul.com/news/31728-eksperti-rozpovili-chi-vigidno-fermeram-viroschuvati-malinu (це до того, чи є гроші у малиновому бізнесі)
ось звичайнісінькі помідори... Якщо постаратися, дотримуватися технології, все робити вчасно... врожайність буде - більше 100 тонн з одного гектару... 100.000 кг х 10 грн./кг = мільйон мінус витрати.... щось залишається... а якщо таких гектарів - 5-10 ? (це зараз в Україні називається "дрібні фермери")
Недоречно вже і в цій темі пропихати політику, дещо росте, яка би влада не була, хіба що більше посух і жаркіше пов'язують із інтенсивними прольотами рашиських ракет.
Баклажани подовгасті, на вигляд, як чурчхела. Деякі родичі чи сусіди, кому хотів дати пару баклажанів казали, що їх не люблять, краще помідори і перці. Фаршировані і запечені, мені більше подобаються баклажани, ніж перці з яких незручно обдирати шкірку.
окремо баклажани - не дуже, а от у салаті з помідорами, цибулею та олією - смачно! ікра заморская баклажанная
За пару днів можна буде весь виноград позрізати, але через триваліше і жаркіше літо, багато сонця, достиг раніше і вінр крупніший
пішов, клацнув... якийсь винний сорт на арці.. на сік піде... у поганому стані... не проріджував... і посуха... вже сипеться... але поки листя зелене є, ще тиждень потримаю... щоб солодший сік був з одного такого недоглянутого куща - десь 50 кг винограду буде
З плодами так, молоде листя добре для голубців, пізніше дрібне листя, перекладати перед квашенням огірки і помідори. Виноград, посадив із лоз, які дав сусід, він ще свій виноград не збирав, я можу зірвати якесь гроно, як там проходжу, поки що не на вино, кисілі чи компоти, просто, щоб поїсти, маю ще один сорт, рожевий, попробував, дуже пахучий і солодкий, якщо не помиляюсь, лоза привезена з Польщі.
спробував диню... не жовту всередині, як завжди... а помаранчеву... (в нас на базарі по 15 грн./кг) дуже смачна (можливо, канталуп називається https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Канталуп) http://zorya.poltava.ua/kantalupa-abo-muskusna-dinja/
Це, ніби сорт "Карибське золото". Деколи диня достигає, має сухі хвостики десь під кінець серпня, але це пізніший сорт. Диня ніби менш вимоглива, ніж кавун.