це як? звідки у вас зараз спілі абрикоси... там же сонця і тепла на 30% менше? чи якийсь дуже ранній сорт... а в нас би він у травні був спілий, чи шо?
Не знаю, що за сорт. Вчора кілька штук падалиці підняв, подивився на дерево - там достиглі абрикоски Вишня, смородина, малина повним ходом
Абрикоси є і скоріше, як писав раніше, працюють мічуринці, є господарства, де вирощують нектарини, інжирні персики...
натрусив позавчора два відра шовковиці... спробував сушити... та якраз сира дощова погода... сьогодні дивлюся - почала пліснявіти шкода спочатку думав викинути куркам але потім подумав - це ж можна її на вино... так і зробив... цікаво, що з того вийде
Хтось може порадити яку дискову борону купити? Звичайно б/у, і у межах Тернопільської області. Дивився багато де, особливо тут https://agro.ria.com/tag-borona/, вибір є, але хотів би брати перевірену модель. Можливо в когось є досвід використання? Мені для середнього розміру поля потрібна. Буду вдячний за думки!)
агов, досвідчені садівники-городники проблема така... посадив я цвітну капусту... шляк би її трафив... повівся на гарні картинки на пачках... ні, росте вона чудово... дуже витривала до знущань і до холоду, і до спеки... але щось дуже багато бажаючих її їсти листя усі в дірках... якісь білі мошки... білокрилка ? ще купа комах усяких кружляє ...................... ну я нарешті почав цікавитися цим питанням... читати, дивитися відео... ну поборю шкідників... і шо? буде з цієї капусти якийсь толк, чи вже ні? питання таке: якщо капуста вже вражена шкідниками - чи є смисл її рятувати? (чи не витрачати зусилля - віддати козам...)
така сама... View: https://www.youtube.com/watch?v=6d2t9dwVNOI і кущі в мене вже такого розміру... тільки головки ще не наросли... щас піду спробую покропити... залишився літр розчину Ампліго від колорадів... наче для білокрилки підходить... цікаво ж поборотися зі шкідниками
Погано ростуть та не видно плодів у бобових, особливо дуже малий горох, біб має якихось шкідників, буде мало квасолі, особливо для заморозки і маринування, старші люди говорять, що так нам мстить земля за погане ставлення та забруднення... Але чому тоді дуже великий і ранній урожай на малину, вишні і з овочів на огірки?
Може помиляюся, але поки що аж такого нашестя не бачив, може їх бути більше при появі найближчим часом червоних мальків, та при старінні та викопування картоплі, масове перекидання на баклажани.
Я мідним купоросом ранньою весною, на зиму кущ підживлюю фосфатними добривами, зараз майже щотижня відрізаю лишні лози та листки, зараз молоді великі листки використовую на голубці та як спеція до квашених огірків.
Бачив залишки добрив, є і калійні, може підказати продавець в садовому центрі, я по жмені дрібних капсул насипаю під виноград, під калінку-малінку, під ягідні кущі, десь всередині листопада, коли вже попідрізав виноград.
Хто знає, чи добре сушити ранні яблука паперівки? Вже їх багато падає, всіх не поїш, над соками чи повидлом неохота цілий день на жаркій кухні у таку погоду стояти, на пробу 2 бритванки вирішив засушити, як вдасться, на Різдво буде узвар.
тре сушити максимально все... витрати мінімальні... а хтозна яка там обстановка буде далі... у скрутні часи чим більші запаси їжі, тим краще...