Вже постаріла картопля, потрохи вже викопується, старіє кукурудза, на вишні багато жовтих листків, хоч ще дуже спекотно, але осінь на порозі.
Сьогодні поважив для цікавості деякі баклажани, середня вага - 515 - 520 гр. штука, хоч щось компенсовується, нічим їх не кропив і не підживлював, вгадали з посадкою, вони ростуть біля перцю і далеко від винограду, сусідство з виноградом погано вплинуло минулого року. Сливи, що минулого року йшли на закрутку, сьогодні не бачив жодної сливи на дереві, хоч рясно цвіла навесні, підживлюю, видно замало і росте у затишному місці, що робити, окрім покупки слив на ринку?
Коли нема того, що любиш, то любиш те, що маєш. На ринках та супермаркетах кавуни із Одещини, Черкащини, Закарпаття... Такі із Львівщини
Принаймні у мене, неурожай тільки на фрукти, що ростуть на деревах, були хіба що вишні, жодної груші і яблука, немає навіть кизилу, бачу, буде менше і винограду. Вже приїлись огірки, враховуючи велику кількість крупних баклажанів, треба буде порізати їх кружальцями і заморозити, може смакуватиме у холодну пору більше, ніж закрутки з оцтом, лиш би без блек-аутів і все це тоді нормально збережеться.
Кому хочеться мародерити. Скільки зерна і овочів було вже вкрадено. Поруч є ймовірні мішені для рашиських ракетних ударів, деякі недавні я бачив і чув.
У нас ще велетенські груші, яблучка пізні(трохи) та малина з ожиною. Виноград тільки Молдова та Лідія. Калину, мабуть, пізніше зберемо... Сливи ще є.Мабуть, Стенлей. Рози досі цвітуть- дуже гарно, бутонів повно...ще гортензія, майори, красолька, хризантемки та деякі ще... Таке тепле літо, виняткове! Але як підуть дощі - то все ...
На груші і яблука цьогоріч неурожай. Малина, та що осіння вже поминалась, ожина більше дика лісова, хоч цьогоріч і на таку був малий урожай. Виноград це закарпатська Ізабелла, вона крупніша і солодша, не така терпка, гроно можна спокійно з'їсти, інший рожевий, назви не знаю, лозу мені привезли з Польщі.
Хороший урожай на горіхи, хоч у липні було багато зламано, у мене ще не минулися минулорічні, а є по відру щоденно і свіжих. Хороші баклажани, мав добру розсаду + жаркі були серпень і вересень, посаджені у правильному місці, виживших у наявності десь 4 кущі, кулясті сорти, 1 баклажан заважує 515 - 520 гр., сусідство добре впливає, якщо поруч суниці, перець, картопля ( якщо кроплена ), погане сусідство, переконався, минулого року було мало і дуже дрібні баклажани біля квасолі, кабачків, гарбузів, динь і особливо, погане сусідство виноград.